Monday, 17 February 2014

Kebaikan Produk-produk Shaklee : Garlic

garlic shaklee

Perbezaan Shaklee

 • Dibuat dari bawang putih jenis premium,bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik diCalifornia ,USA diwaktu musim panas.
 • Dihasilkan secara ekluksif  pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran menhandungi Allicin aktif).
 • Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary dan spearmint).
 • Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya didalam tubuh kita.
 • Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar.
Kebaikan Garlic Shaklee
 1. Mengandungi Spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman,fungsi jantung.
 2. Antibiotik Yang Selamat dan Semulajadi - Garlic antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka masa panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh,menghalang penyakit berjangkit seperti selsema,kulat,kuman,virus dan yis candida.
 3. Menghalang Alergi - Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif,sinus,alergi,asma,selsema dan hepatitis.
 4. Mempertingkatkan Sistem Penghadaman - Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut,gastrik,ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
 5. Memoderatkan Tekanan Darah Tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
 6. Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa,Plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi,garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
 7. Menurunkan Kolesterol- Menurunkan kolesterol,LDL,trigliserid dan kelikatan darah,mengurangkan bekuan darah,meningkatkan HDL,melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronori.
 8. Mencegah Kanser - Membantu mengelakkan dan merawat kanser dengan menurunkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
 9. Menstabilkan Glukos - Menolong menstabilkan glukos didalam tubuh kita.
Apa Bau Garlic ??
Garlic mengandungi pelbagai jenis komposit yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser. Inilah asal bau garlic


** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: