Monday, 24 February 2014

Kebaikan Produk-produk Shaklee : GLA Complex

Memang dah jatuh cinta dengan GLA complex.. sebabnya period yang tidak teratur dah jadi teratur.. kalau dulu dalam sebulan 2-3 kali datang period,memang tension sebab nak ganti puasa pun susah.. Sekarang dah boleh ganti puasa dengan aman dan period datang tepat pada tarikhnya.. Alhamdulillah.. ;)

gla complex

Perbezaan Shaklee

  • Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO),manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO.
  • Borage juga adalah 3 kali ganda lebih dari bioavailabiliti dan 3 kali ganda lebih berkesan dari EPO.
  • Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.
  • Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6.
  • Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
  • Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard,anti-oksidan semulajadi yang diaptenkan.
  • Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.
Kebaikan Utama GLA Complex Shaklee
  1. Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser,mengeluarkan virus,melegakan kelesuan,membersihkan kahak,meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamin.
  2. Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita,memperbaiki simpton PMS seperti kesakitan,mood swing,retensi air dan sakit payudara.
  3. Melambatkan meopous -  Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes,insomnia,ketidahadaman,depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan,mengetatkan uterus,memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  4. Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  5. Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh,menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  6. Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit,eczema,alergi,kegatalan,kulit kering,memperbaiki bintik penuaan,tinea dan kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma,artritis.
  7. Menghalang komplikasi diabetis -  Merendahkan gula darah,berkesan untuk diabetis semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
  8. Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - Merendahkan kolestrol LDL,menghalang penambahan berat badan dengan berkesan,memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik,menghalang penambahan berat badan. 
  9. Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah,merangsang peredaran darah,pengembangan salur darah,memperbaiki tekanan darah tinggi,mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
  10. Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  11. Hiperaktif dan autisma (ADD/AD HD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisema,sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
GLA Bukan Sahaja Untuk Wanita
  • Ramai orang beranggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya,supplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidka boleh dihasilkan oleh tubuh manusia,ianya hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan),remaja,dewasa,dan juga selepas menopous dan andropause (menopous lelaki)



** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)


Sunday, 23 February 2014

Hari yang huru-hara

Fuhhh !! Penangan BRIM dan minggu gaji membuatkan hari ini merupakan hari yang huru-hara buat saya. Kenapa?? Order berdesup masuk untuk produk shaklee.. 



Jam 10pagi saya ke branch,ambil stok customer yang order dan yang dah payment.. Lepas ambil stok terus cod area berdekatan.. sambil tunggu customer datang,godek-godek FB jap and masuk lagi order,lepas cod terus ke branch dan ambil beberapa stok yang customer nak.. Berlari-lari hari ni pergi branch sebab parking motor jauh sikit.. sebab kalau tak parking jauh kena u turn,lagilahhhh jauh.. hehheheeee.. 
Lepas tu terus cod dan buat pengeposan kepada customer. Alhamdulillah,thankyou Allah dengan rezeki dariMU...


♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Saturday, 22 February 2014

Kebaikan Produk-produk Shaklee : Lecithin

lecithin shaklee

Perbezaan Shaklee

  • Diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO,setiap kapsul mengandungi 520 mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin,inositol,fosforus dan lemak tak tepu.
Kebaikan Utama Lecithin Shaklee 
  • Menyerap vitamin yang laruk-lemak - Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A,D,E, dan K yang larut-lemak.
  • Melindungi Hati - Menghalang enapan lemak dihati,sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.
  • Pemecahan lemak dan kolestrol - Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salurdarah,pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisme lemak,kolestrol dan trigliserid didalam tubuh.
  • Pelangsingan - Menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
  • Mencantikkan otot dan kulit - Membentuk membran sel,melembapkan dan menghaluskan kulit yang canti,mengaktifkan metabolisme sel dan melambatkan penuaan.
  • Memperbaiki alergi - Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung didalam salurdarah,seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit-dermatitis,deman alergi.
  • Menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi dari kolestrol,lecithin mengemulsi kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress - Mengandungi kolin yang membnetuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran,memperbaiki daya ingatan,menghalang Alzheimer dan meringkan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin.
  • Menghalang tekanan darah tinggi - Mem[erbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis,menggalakkan peredaran darah.
  • Memperbaiki prostat lelaki - Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.
  • Meringankan sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan,ianya melembapkan usus dan meleraikan toksin didalam usus.
Lecithin Shaklee bukan sekadar untuk memecahkan lemak dan saya percaya ramai yang hanya tahu lecithin digunakan untuk melangsingkan badan. Sebenarnya banyak khasiat yang boleh didapati dalam lecithin shaklee. Nak kulit cantik,untuk perkembangan sihat janin,melindungi hati,memperbaiki alergi,menghalang kejadian batu karang,meringankan sembelit dan banyak lagi manfaat yang boleh didapati dalam lecithin shaklee. Jom dapatkannya hari ini dengan harga rm52.50 (sem) [180biji].. Nak harga diskaun ? Boleh hubungi nira ye.. :)



** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)


Friday, 21 February 2014

Topik : Langkah demi langkah pemeriksaan antenatal

Sebaik disahkan hamil,rutin pemeriksaan antenatal perlu dilakukan. Jangan sesekali culas kerana ia banyak membantu anda memantau kesihatan diri dan kandungan.

pemeriksaan antenatal



  1. Timbang berat badan : Setiap kali pemeriksaan antenatal,timbangan berat badan akan dilakukan. Ini bagi memastikan berat badan anda terkawal dan berada pada skala normal iaitu pertambahan antara 10 hingga 20kg. Jika berat badan anda kurang daripada skala penambahan ini,ia mungkin menjadi petunjuk bayi kurang mendapat nutrient mencukupi. Bagi berat badan berlebihan daripada skala yang ditetapkan pula,ia boleh menjadi petanda anda menghidap diabetis semmasa hamil.
  2. Ukuran tinggi : Ktinggian anda hanya akan dilakukan sekali sahaja iaitu ketika pertama kali melakukan pemeriksaan antenatal. Ia diambil bagi mendapatkan gambaran awal saiz pelviks anda. Ukuran ini penting kerana saiz pelviks yang kecil boleh mengganggu kelancaran proses kelahiran dan biasanya doktor akan menasihatkan anda melahirkan bayi melalui pembedahan caesarean.
  3. Pemeriksaan tekanan darah : Pemeriksaan ini turut dilakukan setiap kali anda melalui rutin ini. Ia dilakukan bagi memantau sebarang perubahan dalam tekanan darah. Tekanan darah yang normal sewaktu hamil ialah 120/70. Jika tekanan darah anda melebihi 140/90 doktor akan memberi perhatian khusus kepada kehamilan anda agar ia tidak memudaratkan diri anda dan kandungan.
  4. Ujian air kencing : Air kencing perlu diambil untuk diuji setiap kali pemeriksaan antenatal dilakukan atas tujuan mengesan pelbagai penyakit yang memerlukan rawatan rapi seperti gula,protein,nanah,darah dan sebagainya. Kewujudan gula dalam air kencing merupakan tanda pertama penyakit diabetis. Kesan protin pula dapat menunjukkan sama ada buah pinggang anda berfungsi dengan baik atau tidak. Malah,perlu diketahui protein yang banyak boleh menyebabkan anda menghidap penyakit darah tinggi.
  5. Ujian darah : Di pemeriksaan sntenatal kali pertama, sedikit darah diambil bagi mengetahui kumpulan darah,rhesus darah dan kekebalan tubuh anda tehadap rubella. Antara lain,ujian darah juga dapat mengenalpasti risiko terhadap penyakit-penyakit seperti sifilis,Hepatitis B dan HIV.
  6. Ujian imbasan : Ketahuilah bahawa ujian imbasan bukan sekadar untuk mengetahui jantina bayi ! Lebih daripada itu,ujian ini penting untuk membolehkan doktor mengetahui saiz rahim anda,menjangka usia dan saiz kandungan;meneliti perkembangan bayi serta mengenalpasti sebarang kecacatan yang mungkin ada pada bayi dalam kandungan.
  7. Pemeriksaan pergelangan kaki : Bengkak di pergelangan kaki menjadi petanda tekanan darah tinggi dan kencing berprotein. Oleh kerana itulah bahagian ini diperiksa setiap kali pemeriksaan antenatal bagi mengelakkan sebarang komplikasi.
Kekerapan pemeriksaan :
  • Setiap bulan : selepas disahkan hamil hingga kandungan berusia tujuh bulan.
  • Setiap dua minggu : Pada bulan ke-8 kehamilan.
  • Setiap minggu : pada bulan-9 kehamilan.
Seawal minggu :
  • Minggu ke-8 hingga ke-11 : imbasan trimester pertama dilakukan bagi menentukan usia bayi.
  • Minggu 18-22 : imbasan trimester kedua yang lebih terperinci bagi mengetahui usia sebenar dan bilangan bayi (satu atau lebih). Kecacatan bayi boleh dikesan seawal minggu ke-19.
  • Minggu 28 : Imbasan dilakukan bagi mengenalpasti tahap pelekatan uri.
  • Minggu 32-34 : Imbasan dijalankan bagi menilai perkembangan bayi dan jumlah air ketuban.

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Thursday, 20 February 2014

Kelebihan Produk-produk Shaklee : Peppermint-Ginger Plus

Perbezaan Shaklee

  • Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur,dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains terkini.
  • Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya.gastrik,mabuk laut,sendawa dan penghadaman.
shaklee


Kebaikan Utama Peppermint-Ginger Plus Shaklee 

daun pudina


  • Pudina : Melegakan otot perut,ia mempunyai kuasa penenag. Membantu dalam penghadaman,mabuk laut/darat,membantu melegakan kesakitan gastrik,pedih hulu hati dan cirit-birit. Selain itu,ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kemoterapi. Pudina merangsang mengeluarkan peluh,oleh itu ia menyekat deman apabila seseorang itu dijangkiti selsema. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus.

halia

  • Halia : Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih dari 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus,sakit haid,loya dan mual angin ketika mengandung,selepas melahirkan anak (semasa berpantang). Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita ; penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remedi lain seperti merawat mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat/mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan/pengembaraan.

adas (fennal)


  • Pokok Adas (fennal) : Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut,melegakan gejala flu. Juga,ia dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.

anise

  • Cekur Manis (anise) : Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid,batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan,menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa ; ia melegakan haba di musim panas dan lembap,memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.
Jika anda mempunyai masalah gastrik,penghadaman yang tidak baik,sentiasa loya,mabuk darat/laut boleh cuba peppermint-ginger plus.. harga rm 45.00 (sem)..jika nak harga diskaun,meh hubungi nira.. ;)




** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Wednesday, 19 February 2014

Kebaikan Produk-produk Shaklee : cinch energy tea mix

shaklee
Perbezaan Shaklee

  • Selamat,penggalak tenaga semulajadi.
  • Ditambah dengan taurina - meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.
  • Pilihan alternatif terbaik menggantikan minuman kopi,soda atau manisan untuk mengelakkan kecegasan tubuh.
  • Tanpa gluten,tiada perisa tiruan,pewarna dan bahan pemanis.
Ekslusif T-lift - Campuran Teh di dalam Shaklee cinch energy tea mix.


Matcha Green Tea Powder
  • Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrient yang terdapat dalam daun teh termasuk serat,mineral dan antioksidan.


Red Tea Extract
  • Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah,yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Ia merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang daripada merebak.


White Tea Extract
  • Juga dikenali sebagai teh hijau muda dengan mempunyai kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding teh hijau.


Rooibos Red Tea Extract
  • Tumbuhan unik yang berasal di afrika selatan,kaya dengan sebatian polifenol-antioksidan.

** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Testimoni Zinc Complex

Anda mengalami masalah keguguran rambut ? Sana-sini penuh je dengan rambut anda.. dah naik rimas kita nengoknya.. Meh cuba Zinc Complex Shaklee.. harga murah dan jimat sehingga 2 bulan..



** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Kebaikan Produk-produk Shaklee : Cinch Shake Mix

cinch shake shaklee

Perbezaan Shaklee 
Setiap kali anda minum Shaklee Cinch,anda akan mendapat 24gram protin, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. (dicadangkan ambil bersama 1 sudu Shaklee Energizing Soy Protein). Ini penting - kerana protin digunakan untuk membina otot,dan ototlah menaikkan kadar metabolisme dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protin juga boleh menahan kelaparan,yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan. Tidak lupa juga kepada Leucine - nutrisi penting di dalam cinch untuk keperluan tubuh kita.

Kelebihan Utama Cinch Shake Mix Shaklee

  • Indeks glisemik - 22; sesuai untuk penghidap kencing manis.
  • Dengan cinch Pro, campuran ekluksif protin dipertingkatkan dengan leucine - asid amino
  • Powered by leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan
  • 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa berpuas dan kenyang
  • Tinggi kandungan serat - 6gm setiap hidangan
  • Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting
  • Penggunaan soya bebas GMO
  • Tiada perasa tiruan,warna atau pemanis



** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Tuesday, 18 February 2014

Kebaikan Produk-produk Shaklee : Meal Shake

meal shake shaklee

Perbezaan Shaklee

  1. Meal Shake Shaklee menyediakan hifangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian.
  2. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi - buah-buahan,sayur-sayuran kacang soya,lactalbunim (sejenis susu) dan lain-lain. 
  3. Lactalbunim adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa.
  4. Ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin,lactoferrin,bacteriolysin dan sebagainya.
  5. Meal Shake Shaklee dihasilkan untuk semua golongan - bayi,pelajar,kanak-kanak membesar,ibu mengandung,para atlet,pengamal sayur (vegetarian),orang sakit,orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera.
  6. Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, Meal Shake Shaklee merupakan pilihan bijak.
Kebaikan Utama Meal Shake Shaklee
  • Nutrisi Lengkap- Menyediakan 24 jenis vitamin,mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar sarapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya  yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh - Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa),membantu pembinaan sel-sel kulit,kuku,rambut,organ,,darah,imun dan lain-lain.
  • Membantu Tumbesaran - Mengandungi asid folik,biotin,kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti-Oksida - Mengandungi vitamin A,C,E,Zink,selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan Seri Wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap,zat besi dan cooper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat,sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang cantik.
  • Kelazatan Rasanya - Minuman yang lazak untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin,mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati semua golongan.
Testimoni 1 : Penambahan berat badan sebanyak 3kg..

meal shake shaklee


Testimoni 2 : Penambahan selera makan kepada anaknya..

meal shake


So bagi mereka yang ingin tambah berat badan,menambah selera anak dan lain-lain boleh try Meal Shake Shaklee.. hanya rm113.75 (sem).. nak harga diskaun ?? meh hubungi nira..




** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Testimoni Set Bajet Kurus : Alfafa Complex + Lecithin

Huhhhh !! Sakitnya hatiiii.. Panas je bila baca testimoni dari regular customer nira ni.. Bukan apa, sejak dia consumer Alfafa Complex dan Lecithin banyak perubahan yang dia alami..

Antaranya parut kat muka dah makin pudar,nurse-nurse kat tempat kerja semua tanya produk skincare apa yang dia pakai.. walhal dia hanya guna pencuci muka dan consume produk shaklee je.. nak kurus tapi dapat bonus muka cantik !!

alfafa complex dan lecithin


Bila nurse-nurse tahu rahsia dia,terus dorang order Alfafa Complex dan Lecithin, ada juga antara mereka yang order Alfafa Complex dan Omega Guard.. maklumla semua nak cantik, kurus untuk suami mereka kan..

alfafa complex dan lecithin


fuhh !! 3kilo tu beb turun berat badan.. betul-betul hebat laaaa.. Uishhh,tak kan nak baca je testimoni mereka,jom la try sendiri dan rasai kesannya.. Tips ekluksif akan diberikan kepada anda. Harga ? Confirm istimewa untuk semua pembeli saya..Moh le order sekarang, nanti raya you all akan dapat berat dan bentuk badan yang diinginkan.. Jom bertindak sekarangggg !!



** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Monday, 17 February 2014

Kebaikan Produk-produk Shaklee : Garlic

garlic shaklee

Perbezaan Shaklee

  • Dibuat dari bawang putih jenis premium,bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik diCalifornia ,USA diwaktu musim panas.
  • Dihasilkan secara ekluksif  pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran menhandungi Allicin aktif).
  • Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary dan spearmint).
  • Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya didalam tubuh kita.
  • Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar.
Kebaikan Garlic Shaklee
  1. Mengandungi Spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman,fungsi jantung.
  2. Antibiotik Yang Selamat dan Semulajadi - Garlic antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka masa panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh,menghalang penyakit berjangkit seperti selsema,kulat,kuman,virus dan yis candida.
  3. Menghalang Alergi - Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif,sinus,alergi,asma,selsema dan hepatitis.
  4. Mempertingkatkan Sistem Penghadaman - Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut,gastrik,ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
  5. Memoderatkan Tekanan Darah Tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  6. Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa,Plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi,garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
  7. Menurunkan Kolesterol- Menurunkan kolesterol,LDL,trigliserid dan kelikatan darah,mengurangkan bekuan darah,meningkatkan HDL,melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronori.
  8. Mencegah Kanser - Membantu mengelakkan dan merawat kanser dengan menurunkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
  9. Menstabilkan Glukos - Menolong menstabilkan glukos didalam tubuh kita.
Apa Bau Garlic ??
Garlic mengandungi pelbagai jenis komposit yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser. Inilah asal bau garlic


** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Testimoni Collagen Powder Shaklee

Haa,kalau beli Collagen Powder Shaklee memang takkan rugi dan tidak ada pembaziran. Sebabnya dalam Collagen Powder Shaklee mempuyai 1000 dalton dan kesemuanya diserap dengan sempurna oleh badan.
Siapa yang konsisten dengan Collagen Powder memang result yang dorang dapat debabom punya..

Testimoni Collagen Powder :

rambut dah berkurangan gugur,membantu menurunkan kerabunan mata, dan mencerahkan kawasan yang gelap seperti celah paha,ketiak dan lain2..memang rugi kalau siapa tak try..

collegen powder shaklee


collegen powder shaklee


Selebihnya boleh baca kat sini http://naurahealthycare.blogspot.com/2014/02/collagen-powder-rahsia-kecantikan-wanita.html



** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Sunday, 16 February 2014

Kebaikan Produk-produk Shaklee : Get Clean Water

Apa Yang Ada Di Dalam Air Anda ?
Bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan anda sebenarnya boleh hadir dalam air minuman keluarga. Logam berat,pencemaran industri,racun perosak-bahan cemar berbahaya ini boleh memasuki bekalan air kita dan mempunyai potensi untuk mewujudkan cabaran kesihatan jangka panjang. Menurut Amerika Syarikat agensi perlindungan alam sekitar,air yang kita minum adalah bertanggungjawab sehingga 20% daripada pendedahan plumbum pada manusia. Dan laporan EPA menunjukkan bahawa sekurang-kurangya 13% daripada sistem rawatan air negara telah melanggar akta air minum yang selamat dalam setiap lima tahun yang lalu.

Memperkenalkan Get Clean Water

get clean water



  • Get Clean Water adalah revolusioner baru-penapisan sistem water-filtration  pitcher disahkan oleh persatuan kualiti air (WQA) untuk mengurangkan sehingga 99% lead,serta berpuluh-puluh bahan pencemar lain yang boleh hadir dalam air anda dan mungkin berbahaya kepada kesihatan anda.
  • Multipatended Get Clean Water menggunakan blok pepejal karbon untuk menapis dan membersihkan air anda.
  • Setiap penapis air bersih mengendalikan 80 gelen air,dua kali ganda sebagai BRITA dan membeli 2,dan setiap penapis dibuat dari tempurung kelapa yang mampan karbon yang menggunakan proses zeroemission. Tambahan pula,ia adalah water-fltration pitcher pertama dengan sistem penapis karbon-blok yang boleh diisi semula,jadi kurang sisa akan ke tapak pelupusan.
Perbezaan Shaklee
  1. SELAMAT : "Menyingkirkan kandungan plumbum" dan banyak bendasing lain Get Clean Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.
  2. MESRA ALAM : Memelihara alam sekitar Get Clean Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama,di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi,setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.
  3. HANDAL : Lebih banyak air bersih pada setiap air masa Get Clean Water menghasilkan 303 litre (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dna berbahaya kepada kesihatan anda.
  4. PILIHAN BIJAK : Menjimatkan kos Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya bebrapa sen seliter sahaja,Get Clean Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penurasan tersebut tanpa perlu.


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)




Kebaikan Produk-produk Shaklee : Performance Drink Pilihan Atlet dan Ahli Angkasawan

para atlet dan angkasawan
Pilihan para atlet dan ahli angkasawan

Perbezaan Shaklee

  • Pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme).
  • Performance merupakan minuman sukan pertama bagi atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk Performance dari Shaklee,penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.
  • Performance juga telah direka khusus untuk para angkasawan  NASA,Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pilihan utama mereka.
  • Minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam sukan mahupun aktiviti pengembaraan.
  • Ujian klinikal membuktikan rumusan eklusif OpiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda,memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh.
  • Berbanding dengan minuman sukan yang lain,Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.
performance drink


Kebaikan Utama 
  1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat,menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal,meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederkan tubuh.
  2. Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbnagi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. Ia mengandungi pottasium,kalsium,sodium,phosphorus,magnesium dan chloride. Ini turut dirumus eklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetapkan kawasan tropik dan mereka yang aktif dalam kerja seharian.
  3. Mencegah Penyahhidratan - mengurangkan kehausan,mencegah penyahhidratan,melembabkan kulit dan kelihatan muda.
  4. Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.
Sangat Sesuai Untuk
  • Para atlet
  • mereka yang berpuasa
  • sebelum dan selepas pembedahan
  • tidur lewat malam
  • selalu keletihan
  • yang terkena cirit-birit
  • mereka yang mempunyai masalah vagina yang kering
  • tiada selera makan
  • rendah paras gula
  • selalu pening dan sebagainya


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Pengedar Sah Shaklee Bachok

 Pemanggil : Assalamualaikum.. Ni Nira ke ?
Nira : Waalaikummussalam.. ye kak,Nira ni..kenapa ya ?
Pemanggil : Nira tinggal kat mana ? Akak berminat dengan produk shaklee,bagaimana akak nak dapatkannya ?
Nira : ohhhh,akak boleh order denga saya dan saya buat penghantaran kepada akak. Nak COD pun boleh,nak post pun boleh..
Rata-rata customer saya nak COD sebab katanya boleh kenal-kenal dengan saya..syukur jugak dapat customer yang sporting..

Ni baru nak cerita bagaimana saya bermula dengan shaklee..
Sebenarnya dah lama saya dengar produk shaklee ni,tapi wkatu tu saya tak ambil endah pun, sebab tak ramai lagi yang jual. Kalau buka FB pun boleh bilang dengan jari berapa orang je yang jual produk shaklee ni.. Awal November 2013 saya menggunakan produk shaklee dan produk pertama ialah Alfafa Complex.. Ternyata dalam Alfafa Complex saya dapat 19 kebaikan yang sememangnya bagus untuk diri saya.Antaranya membantu mencuci buah pinggang,melawaskan pembuangan,mengurangkan keletihan,menambahkan air susu saya,dan banyak lagi. Bila saya dah rasai sendiri saya suruh suami dan ahli keluarga saya mencuba produk shaklee ni. Ternyata semuanya dapat merasai kesannya sendiri. Bermula dari situ saya fikir,better aku jual produk shaklee sebab ramai yang dah kenal dengan produk ni dan jiran-jiran pun ramai yang ambil shaklee. (baru ku tahu sebenarnya yang diaorang ambil vitamin shaklee..hehhee)
So, pertengahan bulan November mula daftar ahli dengan membayar yuran keahlian rm65 dan postage rm 10 utk dapatkan starter kit shaklee. Alhamdulillah bulan pertama dah dapat cover balik duit yuran,memang happy bila dapat bonus pertama dengan usaha sendiri. Alhamdulillah =)


SID 1078451

Bermula secara part time sebab masa tu saya masih bekerja dengan orang. Buat pun secara main-main,kadang-kadang sempat update,kadang-kadang tak sempat sebab kerja kedai fotostat,orang ramai. Biasa saya akan COD lepas waktu kerja dan balik pula lambat, saya fikir,memang tak ada masa nak buat 2 kerja dalam satu masa. So selepas minta pandangan ahli keluarga,saya resign dan memberi tumpuan 100% kepada bisness shaklee.



Awal Januari 2014 saya mula bekerja dirumah (Works At Home Mom) dan itu salah satu yang saya impikan kerana anak saya amat memerlukan perhatian daripada saya. Dengan shaklee,saya mampu menjana pendapatan sampingan hanya berada di rumah sambil melayan karenah anak teruna.. Best kan sebab tak payah nak bekerja di bawah orang,tak perlu nak stress,tak perlu nak minta cuti kalau nak pergi mana-mana dan macam-macam lagi yang boleh saya buat bila dah bekerja di rumah dan jadi CEO.. hihihik =)





Kenapa saya pilih Shaklee sebagai sumber pendapatan ?

1. Shaklee adalah syarikat vitamin yang telah lama berada di dalam pasaran. 
2. Yuran keahlian murah dan tidak membebankan sesiapa.
3. Harga produk murah dan jimat.
4. Bila dapat bonus,akan terus masuk ke dalam acc kita (kalau dulu dibayar melalui upline-kalau tak silap saya).
5. Produknya sentiasa selamat,sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam.

Jom baca disini untuk mengetahui kelebihan menjadi ahli dan keistimewaan berdaftar dengan kami..
http://naurahealthycare.blogspot.com/search?updated-min=2013-01-01T00:00:00%2B08:00&updated-max=2014-01-01T00:00:00%2B08:00&max-results=39



Jadi,bagi sesiapa yang nak mendapatkan produk shaklee dengan harga ahli atau nak COD (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh call dan buat temu janji dulu ya. =)
Jika anda berdekatan denga branch shaklee di mana-mana sahaja anda berada,boleh guna ID saya 1078451 untuk membeli vitamin shaklee dengan harga ahli. Memang jimat !!

Anda ingin sertai saya dalam shaklee ? Boleh mulakan langkah pertama anda. Saya tunjukkan jalan,anda follow je.

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋

Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Istimewa Untuk Wanita : 8 Rahsia petua melayu lama

Dalam masyarakat tradisi Melayu,terdapat banyak petua-petua untuk perawan (anak dara) yang elok diamalkan agar sentiasa dipandang menarik,menawan dan cepat dipinang orang. Ini juga merupakan petua-petua yang boleh diamalkan terus oleh wanita yang telah berkahwin dan telah mempunyai anak. Petua-petua berikut adalah melalui pembacaan saya menerusi berbagai pengalaman dan tulisan.




  1. Bangkit Bersambut - Apabila mahu tidur malam,duduk belunjur dan rebahkan badan ke tilam tanpa menongkatkan badan dengan tangan. Apabila mahu bangkit dan tidur,lunjurkan kaki dan bangunlah tanpa menongkatkan badan dengan tangan. Cecah ibu jari kaki dengan kedua tangan.
  2. Wajah Suci - Apabila bangun pagi,jika membasuh muka elakkan mencucinya dengan sebarang alat pencuci atau mengesat muka dengan sebarang pengesat. Biarkan air itu kering sendiri pada muka. Jika ambil air sembahyang pun,usahlah dikesat air itu dan biarkan ia kering sendiri. Ini berfaedah mengekalkan kecantikan asli wnaita,dan menjadikan muka bercahaya dan segar kerana pelembap asli muka tidak dibuang.
  3. Menyegarkan Payudara - Apabila mandi,terutamanya di awal pagi,cucurkan air pancuran ke atas kedua-dua belah payudara agar payudara sentiasa subur dan segar,tidak mudah jatuh.
  4. Taman Semerbak - Mewangi amalkan memakan makanan yang segar seperti ulam-ulam yang wangi baunya dan sayur-sayuran yang wangi sejak dari perawan. Amalkan sentiasa. Nafas dan badan juga akan menjadi wangi. Petua ini telah diketahui sejak beribu tahun yang melampau.
  5. Lubang Jarum - Latih otot penahan kencing,seolah-olah seperti menahan dan hendak membuang air kecil,kemutkan berulang-ulang.kemudian kemutkan pula otot dubur seolah-olah menahan mahu buang air besar,berulang-ulang juga. Jika boleh jadikan ia amalan setiap hari.
  6. Suara Perindu - Elakkan dari banyak memakan makanan yang pedas-pedas atau yang agak panas. Selalu minum air asam jawa. Berlatih bercakap dengan mengawal nada suara,jangan dilepaskan suara sewenang-wenangnya. Dikaakan bahawa suara perawan adalah baai bunyi seruling yang merdu.
  7. Mengurut Pangkal Bunting Padi - Biasakan mengurut di pangkal betis,iaitu cara menekan dan memicit kawasan antara urat keting dan buah betis. Lakukan sellau,kerana ini baik untuk mempertingkatkan prestasi kepekaan rasa apabila jima' setelah berkahwin nanti.
  8. Payudara Montok - Elakkan dari meniarap di atas lantai sama ada di waktu siang atau malam,kerana meniarap dilantai akan mengendurkan payudara anda.


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)


Friday, 14 February 2014

Kelebihan-kelebihan produk shaklee : Sustained Release Vit C 500mg

Perbezaan Shaklee

  • "Sains pembebasan berterusan secara semulajadi vitamin c telah direka oleh Shaklee. Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut kedalam tubuh kita setiap jam. 
  • Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C didalam 2 tablet Vitamin Shaklee (didalam jurang masa 5 jam) mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24jam.
  • Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavoind (25% dari bioflavonoid,diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C didalam tubuh kita,melegakan inflaminasi,menentang bakteria dan radikal bebas.
Kebaikan Utama 
  • Membentuk kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan. Oleh itu,ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
  • Memperbaiki Simpton Pendarahan - Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah,lebam dikulit,pemulihan kecederaan yang lambat,kulit kering,ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik,membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman,mengukuhkan sistem imun,mempertingkatkan alergi hidung dan kulit,asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simpton flu dan selsema.
  • Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
  • Mencantikkan kulit - Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit lebih cerah,melambatkan penuaan,dan meyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia,stres masalah berkaitan mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan Kolestrol Sihat - Ianya mampu mengurangkan klestrol dan tekanan darah,mengekalkan kapilari darah yang sihat,menghindarkan arteriosclerosis,thrombus,menghalang pendarahan dalaman,hidung berdarah,pendarahan serebral dan skurvi.
Testimoni :


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016