Tuesday, 7 January 2014

OsteMatrix Shaklee lebih daripada Kalsium

Kalau anda jenis yang tak boleh minum susu seperti saya,anda disyorkan untuk mengambil secara konsisten OsteMatrix kerana 1 tablet OsteMatrix shaklee bersamaan segelas susu dan 80 biji badam.

** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases **

Perbezaan Shaklee
Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik dibuat dari mineral semulajadi dan garam dari Laut Mati,mengandungi kalsium,magnesium,fosforus dan vitamin D,zinc,kuprum,manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Manfaat Utama

  • Menguatkan tulang - Kalsium menghalang osteoporosis,menguatkan kuku,kerangka,gigi,sistem saraf. ia juga merawat tulang retak,osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh,eczema,konvulsi/kekejangan,gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas,kekejangan,sakit sendi dan artritis.
  • Meringankan stres - Ianya mengimbangi tekanan darah,memelihara denyutan jantung,implus saraf,penenang saraf,menggalakkan tidur selesa,memperbaiki jantung berdebar,gementar,mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki despresi,mood swing,sakit kepala dan pitam.
  • Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalian,dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.
  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
  • Vitamin D : Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang,menguatkan kerangka,memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian,yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas,individu melebihi 55 tahun,wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.
  • Magnesium : Ini adalah ion postif no. 2 terpenting didalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf,mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilakn saraf dan otot,menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung,memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus ; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
  • Zinc,boron,magnes,kuprum : Memelihara metabolisme kerangka dan pertumbuhan otot,menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang,rawan dan menghalang artritis.

Bagaimana memilih kalsium premium ?
** Pilih produk yang ada Vitamin D dan magnesium.
** Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelakkan keracunan plumbum.
** Elakkan mineral chealated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.


♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋

Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: