Saturday, 18 January 2014

NUTRIFERON : 4 ekstrak tumbuhan

Penemuan terhebat dalam bidang Immunologi
Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan,Dr Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi didunia (Nutriferon).
Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu,bunga safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendoorng pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakan adalah semulajadi,selamat,tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunolgi.

Nutriferon adalah satu Formula Eksluksif dan diApaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya boleh didapati melalui Shaklee.

Didalam bidang perubatan,suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis,kanser,hidrophobia (penyakit anjing gila),herpes dan HIV dan lain-lain. Tambahan pula,ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.** This product is not to intended to diagnose,cure,treat or prevent any diseases **

8 Manfaat Utama Nutriferon Shaklee

  • Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari - Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mmapu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cells,B-cells dan makrofg.
  • Melawan Kanser dan Tumor - Interferon semulajadi mengandungi poliskarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
  • Melindungi dari Influenza - Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara,melindungi dengan berkesan daripada virus,mikrob,termasuk selsema,flu,alergi,inflamasi dan influenza.
  • Meringankan Stres dan Kelesuan - Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan,stress,kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • Melambatkan Penuaan - Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas,virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.
  • Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C - Keberkesanan Nutriferon dalam memrangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimunkan ketidakselesaan seperti kambung perut,rasa mual,muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C.
  • Mempertingkatkan Menopous - Hypertensi,tahap kolestroll yang tinggi,kitaran darah,dan masalah lain berkaitan menopous akan menjadi lebih baik.
  • Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal mengurangkan simpton yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endoktrin iaitu kekejangan waktu haid,sakit belakang,sakit payudara,maslaah jerawat,kegelisahan,insomia dan mood swing.
Dari mana datangnya Virus,Kuman dan Mikrob?
Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa-dingin,gas buangan,asap,virus diudara,habuk),berjabat tangan,bersentuhan dengan objek(perabut,habuk hama pada selimut,pengangkutan awam,[eluh air),makanan,latihan fizikal,persekitaran kerja dll.

Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita?
Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa,terutama sekali apabila tubuh kita kkeurangan interferon dan sel-sel imun,kita akan cepat keletihan,stress,terganggu tidur atau dijangkiti flu,batuk,alergi,astham,ekzema,jerawat dll. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif,penyakit kronik,kanser dll.


♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋

Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)


0 comments: