Tuesday, 28 January 2014

Cantikkan kulit dengan vitamin Shaklee

Semua orang mahukan kulit yang cantik,cerah,gebu,halus dan menawan. Namun adakala dengan faktor pemakanan,cara hidup,tekanan kerja dan ketidakseimbangan hormon boleh menyebabkan kulit menjadi tidak sihat.

Namun saya yakin,kini ramai wanita diluar sana yang sangat menitikberatkan tentang kecantikan kulit dan mementingkan penampilan diri. Malah ramai yang sudah jatuh cinta dengan Vitamin B,C dan E atau lebih popular dengan nama Set Skin Care (SET D)

Apa sebenarnya fungsi Set Skin Care Shaklee

Vitamin B
Ia adalah vitamin larut air,lengkap dengan 8 B,memabnatu menukarkan gula kepada tenaga. Ia juga membantu kita mengawal tekanan,emosi yang lebih stabil dna hormon lebih seimbang. Walaupun ada segelintir yang menganggap B Complex akan menggemukkan namun ia tidka benar. Ini kerana ia hakikatnya menukar gula kepada tenaga. Rasa lapar tadi adalah salah satu tanda tubuh memberi alert bahawa sel perlukan gula untuk ditukarkan kepada tenaga. Membuka selera makan itu hanya kesan kecil pengambilan B Complex. Rasa makan yang membuak-buak itu hanyalah nafsu semata-mata. Kalau tidak dikawal memang parah nafsu makan itu. Jika pengambilan makanan yang sihat dan berzat,nafsu makan itu tadi dapat di kawal.

Vitamin C
Sel-sel kita hakikatnya dihubungkan oleh satu penyambung yang sangat terkenal iaitu kolagen. Kolagen terbentuk dari protein,b complex dan vitamin c. Vitamin C sangat penting untuk menjaga sel-sel di dalam tubuh kita. Malah Vitamin C terkenal sebagai vitamin yang membantu dalam sistem imun tubuh kita. Ia membantu menjaga keanjalan salur pembuluh darah.

Vitamin E
Ia terkenal sebagai vitamin antioksidan yang penting dalam mencegah sel-sel kanser mahupun sebarang pertumbuhan sel tidak normal. Selain itu vitamin E adalah yang membantu melambatkan kesan penuaan. Ia juga bagus untuk saraf,oleh itu kita tak mudah rasa stress dan membantu mengelakkan rasa sengal atau sakit urat.

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: