Monday, 6 January 2014

11 Kebaikan Zinc Complex Shaklee

** This product is not intended to diagnose,cure or prevent any diseases **

Perbezaan Shaklee
Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabungan dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfafa untuk menghasilakan zinc yang mudah diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Manfaat Utama

 • Mengaktifkan 200 jenis enzim - Zinc berkebolehan menggabung DNA,RNA dan protein,seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 enzim didalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.
 • Membentuk kolagen - Membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku,kulit dan organ.
 • Memperbaiki Diabetis - Membantu pengeluaran insulin,mengekalkan insulin,seterusnya memperbaiki diabetis.
 • Bintik Putih Kuku - Bintik putih kuku adalah tanda defisienasi zinc,yang boleh menyebabkan depresi,lemah daya ingatan,mudah sakit,pemulihan luka yang lambat,pembengkakan prostat,anemia,lemah penglihatan atau hilang daya ingatan.
 • Mempertingkatkan Sistem Imun - Membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
 • Mempercepat Pemulihan Luka - Mempercepat pemulihan luka dalaman dan luaran,pemulihan selepas pembedahan,memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan zinc dan tabur ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.
 • Memperbaiki Masalah Prostat - Melindungi kesihatan prostat,memperbaiki dan menyembuh bahagian prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegly/pembengkangan prostat dalam kadar 70%.
 • Kemampuan Seks Lelaki - Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki,impoten,meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
 • Ovulasi Wanita - Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.
 • Memperbaiki Radang Kulit - Kajian menunjukkan pengambilan zinc complex sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.
 • Mengelakkan Deria Bau - Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitive (rasa dan bau).
Zinc adalah suatu khazanah lelaki.
Zinc didalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ  seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat,impoten,perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel,kiraan sperma yang rendah,kemerosotan fungsi seksual,penuaan pra-matang dan gugur rambut. Oleh yang demikian,zinc amat diperlukan oleh remaja hingga ke umur tua.


♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋

Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: