Tuesday, 17 December 2013

Set Bersalin Shaklee Memudahkan Orang Berpantang Secara Moden

Ada yang bertanya, produk shaklee ada Set untuk berpantang ke tak ? Sebab maknya suruh ambil jamu-jamu dan herba tradisional, tapi anaknnya tak mahu. So, dia ingin berpantang secara moden. Haaa, mai nak cita sikit pasal Set Bersalin Shaklee yang sememangnya terkenal dengan kemodenannya.. Haaa, gituuuu.. :p

Senarai Vitamin Dalam Set Bersalin Shaklee
Kesemua vitamin yang dicadangkan keseluruhannya adalah untuk memulihkan tenaga dan menyembuhkan luka dengan cepat ;

1. Vita Lea

  • Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting untuk keperluan asaa tubuh. Dilengkapi dengan zat besi untuk memastikan paras HB (hemoglobin) diparas optimun. Sindrom HB amat berbahaya kepada ibu mengandung dan baru bersalin.
2. B Complex
  • Mengandungi kesemua 8 Vitamin B penting untuk pertumbuhan sel,kesihatan saraf, membekalkan tenaga dan mengawal tekanan. B Complex juga membantu sistem imun tubuh bekerja dengan efisien.
3. Vitamin C
  • Antioksidan utama yang melindungi tubuh,lebih-lebih lagi untuk ibu baru bersalin yang masih dalam keadaan lemah. Selain itu,fungsi penting yang lain adalah membina tisu pengubung,menyembuhkan luka dan memastikan sistem imun berada pada paras terbaik. Vitamin B Complex dan Vitamin C saling melengkapi keperluan satu sama lain.
4. Zinc Complex
  • Mempercepatkan penyembuhan luka dan mengawal keguguran rambut.
** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases **

Kelebihan Set Bersalin/Berpantang dari Vitamin Shaklee
** Selamat
  • Bahan yang digunakan semulajadi dan tiada kesan sampingan.
** Berkesan
  • Oleh kerana bahan yang digunakan semulajadi, ia sesuai dengan keperluan tubuh dan memenuhi keperluan ibu berpantang untuk cepat sihat,lebih bertenaga dan cergas.
** Praktikal
  • Ibu-ibu cuma perlu makan vitamin,buka bortol dan telan. Tiada bau  memualkan seperti jamu.
** Membantu Penyusuan
  • Set vitamin  yang dicadangkan adalah asas kepada vitamin penyusuan juga. Untuk melancarkan penyusuan,ibi juga digalakkan mengambil ESP,Alfafa dan Ostematrix (kalsium).
** Melengkapkan Nutrisi Ibu Berpantang dan Menyusu
  • Umum sudah sedia maklum, bahawa ibu yang baru bersalin banyak pantang larangnya. Kadangkala menu berpantang tidak lengkap kerana kebanyakan kita dijaga orang tua yang mengamalkan menu pantang orang dulu-dulu. Tak ada sayur,tak ada ayam, daging dan buah pun hanya sesetengah yang boleh makan.. Sebab katanya sejuk, bengkak urat. heeeehee..
Harga Pasaran RM268.75 (sem) RM282.50(ss).. 

Adakah set ini berbaloi ??
Ya,ia sangat berbaloi kerana vitamin-vitamin ini boleh di makan sehingga 4 bulan sepanjang berpantang dan selepas pantang,masih lagi dalam tempoh penyusuankan.. Kos sebulan cumaaaa.....er, part ni kira sendiri hokey.. :))

Nak Diskaun dan keterangan lanjut, boleh hubungi nira ,
Call/Text/Whatsapp : 0199582426 / 0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)


0 comments: