Monday, 16 December 2013

Nutriferon Membantu Untuk Meningkatkan Imunisasi Anda** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases. **

Kenali apa itu Nutriferon Shaklee

 • Inteferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954.
 • dan,selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya mencipta satu-satunya interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon.
 • Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak 4 tumbuhan: biji labu,bunga safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago, mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.
 • Formula yang di gunakan semulajadi,selamat, tulen dan berkesan.
 • Penemuaan dan rekaanya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.
 • Nutriferon menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.
 • Apakah Interferon ?? Interferon adalah merupakan bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya akan di aktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob , virus, sel kanser dan lain-lain.
Apakah Fungsi Nutriferon Untuk Badan Kita ?
 • Nutriferon adalah supplemen yang bertindak sebagai "Immune Booster" atau membantu meningkatkan tahap imun dalam badan kita.
 • Nutriferon bertindak didalam badan kita, melalui dua cara iaitu ;
 1. Ia mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan cepat dan aktif.
 2. Ia menggerakkan "kumpulan cari dan musnah" dalam sistem imuniti badan kita.
Cara pengambilan makanan kita seharian yang tidak sekata akan menyebbakan badan kita mencapai tahap imunisasi yang rendah. Pada tahap ini, kita mudah di serang oleh penyakit berjangkit,deman atau selsema dan sebagainya.
Jadi, amatlah penting badan kita mengambil makanan tambahan yang boleh membantu meningkatkan tahap imunisasi dalam badan kita.

Kenapa Perlunya Kita Mengambil Nutriferon ?
Nutriferon ini membantu badan kita untuk meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi bahan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.

Setiap hari kita terdedah dengan pelbagai ancaman kesihatan,yang tidak dapat dilihat seperti :
 • Jangkitan virus seperti selsema dan hepatitis.
 • Toksin dari persekitaran seperti selsema burung & SARS.
 • Menyentuh barang-barang di kedai atau di tempat awam, biarpun di rumah sendiri (dimana kita tidak sedar virus telah tersebar dan boleh membahayakn kesihatan kita).
Interferon ini membantu melindungi kita daripada pendedahan harian yang boleh membawa kepada penyakit serius atau penyakit biasa.

Jadi,adalah penting untuk kita menolong badan kita membantu diri sendiri. Sebagaimana tujuan Nutriferon ; ia adalah untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli bagi menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi di dalam skop yang lebih luas terhadap serangan virus selsema dan pelbagai lagi virus lain.

Siapakah Yang Perlukan Nutriferon ?
 1. Mereka yang ingin kekal sihat.
 2. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan.
 3. Individu yang selalu stress.
 4. Ibu yang menyusukan anaknya.
 5. Individu yang mengamalkan makanan yang tidak seimbang dan kehidupan aktif .
 6. Mereka yang banyak mengembara,suka bercuti dan sentiasa bergerak.
 7. Mereka yang mempunyai immunisasi rendah.
 8. Sesiapa yang menghidap selsema,kanser,dan deman.
Kenapa Mesti Memilih Nutriferon Shaklee ?

1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon di dalam badan secara semulajadi
- Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan yang dihasilkan oleh US oleh Pakar Imunisasi yang menjumpai interferon.
2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima, immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan kita. Nutriferon Shaklee adalah satu-satunya supllemen perlindungan di US.
3. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.
4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di dalam Nutriferon.
5. Formula ekslusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh 3 paten dan hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya ekslusif di Shaklee.
6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik. Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi & prestasinya.

Harga Pasaran RM181.25 (sem) , RM191.25.. Nak DISKAUN ?? Hubungi nira ;
BB Pin : 24EBB405
Call/Text/Whatsapp : 0199582426
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)0 comments: