Wednesday, 4 December 2013

Kebaikan ZINC Complex Shaklee

Apa Itu Zinc ?
Zink adalah nutrien yang diperlukan untuk kekal sihat. Zink didapati dalam sel-sel di seluruh badan. Ia membantu sistem imun melawan menyerang bakteria dan virus. Badan juga memerlukan zink untuk membuat protein dan DNA, bahan genetik dalam semua sel-sel. Semasa mengandung, bayi, kanak-kanak dan badan memerlukan untuk membesar dan berkembang dengan betul. Zink juga membantu luka sembuh dan adalah penting untuk deria rasa dan bau.

     ** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases. **

Siapa Perlukan Zinc Complex Shaklee ?
1. Lelaki dan wanita.
2. Wanita mengandung dan menyusu.
3. Orang yang mempunyai pembedahan gastrousus, iaitu pembedahan berat badan ,atau yang mempunyai gangguan pencernaan seperti ulser kolitis atau penyakit Crohn. Syarat-syarat ini kedua-duanya boleh mengurangkan jumlah zink yang badan menyerap dan meningkatkan jumlah yang hilang dalam air kencing.
4. Vegeterian kerana mereka tidak makan daging,yang merupakan satu sumber yang baik zink. Atas sebab ini , vegeterian mungkin perlu zink sebanyak 50% lebih daripada jumlah yang disyorkan.
5. Alcoholics kerana minuman beralkohol mengurangkan zink yang badan menyerap dan meningkatkan jumlah yang hilang dalam air kencing.
6. Kanak-kanak berumur satu tahun dan keatas.

Kebaikan Zinc Complex Shaklee.
1. Meningkatkan Sistem Imun - Membantu pengeluaran kalenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untung menentang kanser dan menghalang infection penyakit.
2. Diabetis - Membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin.
3. Kanser Prostat - Pengambilan zink dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%.
4. Ovulasi wanita - Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Ainc juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya.
5. Membaiki Radang Kulit - Pengambilan zinc secara konsisten dapat membantu memperbaiki masalah kulit seperti jerawat dan jeragat. Zinc juga bertindak dengan mengawal selia jumlah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zinc juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit sihat.
6. Kelesuan Kronik.
7. Mengekalkan Deria Bau - Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif.
8. Kemampuan Seks Lelaki - Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma.
9. Gugur Rambut / Botak - zinc mengaktifkan 200 jenis enzim dan merangsang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel.
10. Membentuk Kolagen - Zinc membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku,kulit dan organ.
11. Penyembuhan Luka Yang Cepat - Zinc mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam serta memperbaiki alergy.
12. Rabun Malam.

Kesan Kekurangan Zinc Complex Shaklee.
ianya akan menyebabkan..
1. Rambut gugur.
2. Cirit-birit.
3. Mata dan kulit luka.
4. Hilang selera makan.
5. Kehilangan berat badan.
6. Masalah dengan penyembuhan luka.
7. Tahap kecerdasan yang rendah.
8. Perkembangan seksual lambat di kalangan remaja dan mati pucuk lelaki.

harga rm 33.75.. nak diskaun ?? Boleh je..
FB : https://www.facebook.com/aniramustapha
FanPage : https://www.facebook.com/Naurahealtycare?fref=ts
Call/Sms/WhatsApp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat - Bachok - Kubang Kerian - Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)0 comments: