Thursday, 5 December 2013

B-Complex Shaklee : Orang Yang Sensitif Perlukannya

B Complex merupakan sejenis vitamin larut air. Ia mudah musnah apabila kita stress,berjemur dibawah matahari pada kadar waktu yang panjang, dan bila banyak minum air, ia akan keluar melaluai air kencing. Vitamin B adalah vitamin yang dikenali sebagai starter plug yang menukarkan gula menjadi tenaga.
Apabila makanan ini tidak ditukarkan sepenuhnya kepada tenaga, maka risiko diabetis/ kencing manis dan kegemukan mudah berlaku.

Tahukah anda kekurangan B Complex dalam badan boleh menyebabkan anda menjadi sensitif,minda yang tertutp,mudah lesu,mudah marah,mudah merajuk,emosi yang tidak stabil dan yang paling ketara adalah kemurungan. Kekuranga vitamin B juga akan menyebabkan anda sembelit,mudah panik,gemuruh,dan kurang selera makan.

Ketidakseimbangan emosi ditambah rasa keletihan yang berlebihan memang memberi kesan kepada penghasilan susu ibu secara tidak langsung. Bila mood dalam keadaan tidak baik,akan menganggu ibu untuk memerah susu dan keletihan yang melampau memaksa kita memerlukan rehat yang lebih panjang.

Natijahnya,badan kita sememangnya memerlukan B Complex dan jika diambil secara konsisten,akan menampakkan kulit kita yang berseri dan tiada lagi kulit kusam. Bestkann..

** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases. **

Bukan semua mampu beli vitamin,namun kita ada kelebihan untuk mendapatkannya di klinik kerajaan. Namun,jika kita dapat membeli barangan bayi yang terbaik,dan rasanya tidak salah kita mendapatkan vitamin yang terbaik untuk diri sendiri. Subsidi yang kerajaan bagi, kita tak perlu ambil dan bagi kepada mereka yang betul-betul memerlukannya.

Apabila keperluan vitamin dalam badan dapat ditunaikan, secara tidak langsung, segala urusan seharian akan dapat dijalankan dengan baik. Badan akan cergas sentiasa dalam menyempurnakan urusan rumahtangga,menyempurnakan ibadah dengan baik dan segala aktiviti yang dilakukan tanpa rasa letih. InsyaAllah..

Harga pasaran rm53.75.. Harga saya ? WOW !! Kebabommmm...
Nak order ?
FB : https://www.facebook.com/aniramustapha?ref=tn_tnmn
FanPage : https://www.facebook.com/Naurahealtycare?fref=ts
Call/Text/WhatsApp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: