Monday, 18 November 2013

Kenali apa itu RESDUNG

Jangan pandang remeh dengan RESDUNG..

Resdung merupakan penyakit antara biasa di kalangan masyarakat kita. Resdung juga dikenali sebagai penyakit sinusitis. Tapi yang menjadi masalah kepada  penyakit resdung ini sering dipandang remeh oleh segelintir kita yang mengalaminya dan tidak menyedari bahawa diri mereka terkena penyakit resdung. Lebih teruk membiarkan penyakit itu bersarang dan tidak mencari rawatan yang sepatutnya untuk penyakit resdung itu.
Kebiasaanya penghidap penyakit resdung mempunyai masalah kerap bersin, dengkuran yang kronik, batuk-batuk, gatal hidung, mata, telinga dan muka, tidak sedap badan , letih dan berasa sakit kepala. Manakala pada tahp yang kronik, penyakit resdung boleh memberi kesan kepada telinga sehingga menyebabkan seseorang itu pekak malah boleh menghilangkan deria bau.

Apa yang lebih menakutkan penyakit resdung boleh mengundang maut akibat komplikasi pada otak jika dibiarkan berlarutan tanpa rawatan.

Resdung merupakan penyakit yang berpunca oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga-rongga di bahagian dalaman tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran sangat kecil di panggil sinus.

Tanda-tanda Penghidap RESDUNG :
~ Hidung tersumbat dan berbau busuk.
~ Gatal-gatal dikawasan muka, telinga, mata dan hidung.
~ Hidung kerap berair walaupum tidak selsema.
~ Kerap bersin terutama di waktu pagi.
~ Rasa berat muka atau sakit terutama dikawasan antara mata.
~ Sakit tekak secara berpanjangan atau berulang.
~ Mengalami deman atau tidak sedap badan secara berpanjangan.
~ Kerap sakit kepala atau migrain.

( Q & A ) : Adakah supplement shaklee boleh membantu penyakit resdung ?? YA.

Bagi mereka yang ingin mendapatkan SET RESDUNG, kami di EUPHORIA mencadangkan anda mengambil SET G ( B COMPLEX , VIT C & ALFAFA ).

Mengapa kami mencadangkan set diatas kepada anda ??

VITAMIN C SUSTAINED RELEASE
- Ianya sebagai anti oksidaan yang baik. Sangat penting untuk meningkatkan antibodi dan imuniti badan seseorang.
- Vitamin C memulihkan dan memastikan 300 proses metabolik yang berlaku dalam badan dan berfungsi dengan baik.

B COMPLEX
- Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon. Apabila resdung menyerang, ianya akan menyebabkan kesakitan yang amat di belakang muka dan kepala.  B Complex yang bersifat sebagai penenang semula jadi, akan mengurangkan penyakit ini secara beransur-ansur.

ALFAFA
- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari eczema , resdung ( sinus ), alergi ( allergy ) dan gegata ( hives ). Walaubagaimanapun, mereka yang menghidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil alfafa sebagai supplemen mereka.

Nak order ?
Hubungi nira 019-9582426 atau ADD FB : https://www.facebook.com/aniramustapha
atau PM ADMIN https://www.facebook.com/Naurahealtycare?fref=ts

** This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases **

Salam Sayang =)

0 comments: