Thursday, 28 November 2013

NUTRIFERON Shaklee

Kenali apa itu NUTRIFERON ?

Nutriferon adalah interferon semulajadi di dunia yang hanya dipatern oleh Shaklee dan TIDAK dijual di kedai-kedai biasa.
Ia dihasilkan daripada 4 ekstrak tumbuhan ( biji labu,bunga sunflower,honeysuckle jepun dan biji plantagi ) yang mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Apakah Fungsi Interferon ?
1. Meningkatkan sistem imun dalam masa 3 hari.
- Interferon mampu merangsang dan meningkatkan secara keseluruhan sistem imun badan.

2. Melindungi dari influenza.
- Melindungi dengan berkesan daripada virus,microb termasuk selsema,flu,alergik dan influenza.

3. Meringankan stress dan kelesuan.
- Meringankan kemudaratan yang disebabkan keresahan,stress,kelesuan,dan gaya hidup yang sibuk.

Siapa yang perlukan NUTRIFERON ?
1. Mereka yang ingin kekal sihat.
2. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan.
3. Individu yang selalu stress.
4. Ibu yang menyusukan anak.
5. Individu yang mengamalkan makanan secara tidak seimbang dan kehidupan harian yang aktif.
6. Mereka yang banyak travelling dan sentiasa bergerak.
7. Sesiapa yang mempunyai sistem imunisasi badan yang rendah ( Biasanya mereka ini mudah berjangkit apabila dikelilingi oleh mereka yang tidak sihat ).
8. Sesiap yang menghidap selsema,deman,kanser/asma.

6 Sebab kenapa mesti pilih NUTRIFERON.
1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon didalam badan secara semulajadi - Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi oleh US Pakar imunisasi yang menjumpai interferon.

2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr.Yasuhiko Kojima,immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan. Nutriferon shaklee adalah satu-satunya suplement perlindungan di US.

3. Campuran interferon dipaternkan - elemen-elemen tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipaternkan formula eklusif yang mengandungi ekstrak labu,ekstrak sunflower,ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.

4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, - Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luar biasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui didalam Nutriferon.

5. Formula eklusif yang dilindungi oleh 3 patern - Nutriferon disokong oleh 3 patern dan hanya boleh didapati melalui shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik,dan berpatern ini hanya eklusif di shaklee.

6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik - Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan,kesucian, potensi dan prestasinya.

** Cara pengambilan untuk orang deman,selsema,ingin kekal sihat,dewasa,kanak-kanak adalah berbeza. Konsultasi percuma khas untuk pelanggan saya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Nak order ?
<3 Call/text/whatsapp : 0199582426
<3 FBhttps://www.facebook.com/aniramustapha
<3 Fanpagehttps://www.facebook.com/Naurahealtycare?fref=ts
<3 Pin BB : 24EBB405
<3 COD : WAKAF CHE YEH, BERIS KUBOR BESAR,BACHOK, JELAWAT

Salam Sayang | Nira



Saturday, 23 November 2013

Masalah HB Rendah. Apa Cara Mengatasinya ?

Ramai ibu yang mengambil vitamin dari klinik/hospital tapi gagal menyelesaikan masalah Hb rendah mereka. Dulu,saya salah seorang daripada mereka. Saya mengambil Obimin Pluz dan minum susu 2 gelas sehari tetapi masalah Hb rendah tetap ada. Kemudian masalah Hb rendah saya berjaya di atasi kurang daripada 1 minggu. Apa yang saya lakukan??

Akhirnya saya mencuba supplement shaklee untuk ibu hamil. Tidak sampai 2 minggu bacaan Hb saya naik ke paras normal dan tidak pernah turung lagi semenjak saya mengamalkan supplement shaklee ni. Apa yang saya perasan lagi lepas saya amalkan Set kehamilan ini , badan rasa bertenaga , sakit pinggang dah tak ada, dan dah tak muntah-muntah, pening-pening pun dah tak rasa dan yang paling best saya lawas. Dulu sebelum ambil vitamin Shaklee ni 2,3 hari buang sekali, tapi sekarang 2-3 kali buang air besar sehari. Perut pun ceria je.


** This product is not intended ti diagnose,treat,cure or prevent any diseases. **
Nak Order ?? Hubungi saya 0199582426
atau ADD FB : https://www.facebook.com/aniramustapha
atau PM ADMIN : https://www.facebook.com/Naurahealtycare?fref=ts

Salam Sayang =)


Thursday, 21 November 2013

Menghilangkan Bekas Jerawat.. Apa Caranya ?

Aduhaiiiii.. Besar pulak jerawat nih.. hurmmmm, gerenti parut nanti. Haaaaaa, mesti ramai yang punya masalah macam ni kan ? Terutama para remaja apabila mereka mencapai usia baligh. Muka berjerawat dah satu masalah, tambah pulak bekas jerawat. Lagilah bermasalahkan. Alahaiii, nak jumpa dengan ahli keluarga atau rakan-rakan segan. Mesti kena tegur nanti. Nak tahu bagaimana cara menghilangkan jerawat dan bekas jerawat secara selamat dan semulajadi ?

Pernah dengar Vitamin E Shaklee ? Hurmmm, mesti pernah dengar kan. Produk yang tip top tuuu. Kalau tak pernah dengar, sila tanya pakcik goggle cepat-cepat ya! Untuk yang baru nak bercintan-cintun dengan vitamin E shaklee ni,  ianya adalah sejenis bahan bersifat antioksidan yang amat berkait rapat dengan kecantikan dan anti penuaan. Jika diamalkan,kulit jadi awet mudaaa gituuuu... Jom tengok apa kesannya bagi mereka yang mengamalkan Vitamin E ni.

Testi 1 : Tiada lagi kulit yang tidak bermaya.


Testi 2 : Dapat mengatasi masalah bintik-bintik hitam dan kulit putih berseri.


Alhamdulillah bukan sahaja dapat menghilangkan parut jerawat, kulit juga lebih halus, gebu, mulus dan berseri-seri tau... Dan kena ingat, bukan mudah untuk menghilangkan parut jerawat. Pastinya memakan masa sedikit tapi apa yang anda harus pastikan dalam usaha menghilangkan parut jerawat adalah anda menggunakan kaedah semulajadi dan bukannya bahan-bahan kimia yang akan menerukkan lagi kulit wajah.

Apa Kelebihan Vitamin E Shaklee ni ?

* Membantu penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas menjadikan wajah awet muda.
* Mengurangkan kedutan bawah mata dan sekeliling mata.
* Menghilangkan bekas jerawat, parut dan kesan jeragat.
* Mengecilkan liang pori dan menjadikkan kulit wajah menjadi halus.
* Memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan luka ( jika ibu menyusu mengalami nipple melecet, boleh sapukan vit E pada sekitar yang melecet ).
* Mencerahkan kawasan aerola.
* Melancarkan peredaran darah dan membaikpu;ih tisu.
* Mengurangkan sistem PMS.
* Melindungi paru-paru daripada pencemran udara.
* Mengurangkan tekanan darah dan membantu mencegah penyakit katarak.
* Mengekalkan kesihatan saraf dan otot serta menguatkan dinding kapilari.
* Menjadikan kulit dan rambut lebih sihat.
* Membantu mencegah anemia dan " retrolental fibroplasia " ( sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang ).
* Mengurangkan risiko nyanyuk.
* Membakar kolestrol, mengekalkan paras kolestrol normal serta memelihara kesihatan jantung .
* Membantu mencegah kanser dan mengekalkan pembiakan sel-sel kanser.
* Amat penting dalam meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki terutama yang menghidapi masalah sukar mendapat zuriat.
* Vitamin E juga dikenali " Vitamin C.I.N.T.A " kerana ia meningkatkan libido , menjadikan suami isteri lebih mudah terangsang dan meningkatkan keintiman suami isteri.



Haaaaa, banyakkan kelebihan Vitamin E Shaklee ni. Bukan setakat menghilangkan jerawat tapi untuk kesihatan tubuh badan secara menyeluruh. Bonusnya Vitamin E Shaklee yang terbaru juga disertakan dengan "Grape Seed Extract ( Ekstrak Biji Anggur ) dimana didalamnya mengandungi polifenal dan procyanidin.
Kenapa perlu 2 bahan ini ?

** Polifenal memberikan kuasa antioksidan yang hebat ( 20x ganda daripada Vitamin E biasa ) menjadikan Vitamin E shaklee agen anti-penuaan yang terbaik.
** Procyanidin membuatkan kulit lebih elastik menjadikan wajah tampak lebih awet muda secara semulajadi.

Wahhhhh, memang double triple bonus la dengan Vitamin E Shaklee ni. Harganya pula? Dengan harga runcit RM159 untuk 120 biji memang mendapat kesan yang berbaloi. Tapi khusu untuk anda di Naura Healthy Care, saya menawarkan POTONGAN 20% . Nak dapatkan harga ini ?

Hubungi saya 0199582426
atau ADD FB : https://www.facebook.com/aniramustapha
atau PM ADMIN : https://www.facebook.com/Naurahealtycare?fref=ts

** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases **

Salam Sayang | Nira








Wednesday, 20 November 2013

Kelebihan ESP Shaklee

Biasa dengarkan pasal ESP ni? Kalau tak pernah dengar tu mesti anda jarang buka facebook dan internet.. heeeee ( jangan maraaaa yeeee ^-^ ).. Okay entri kali ni khusus untuk mereka yang tak tahu pasal ESP dan ingi tahu tentang produk ni, cuba baca info dibawah dan gerenti anda nak cuba....

Ini adalah kelebihan ESP yang biasa anda dengar ;
** Membantu menghilangkan jeragat dan parut di muka ( jerawat juga tau ).
** Membantu melancarkan susu ibu.
** Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu dengan lebih pekat dan banyak.
** Membantu badan ibu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda cepat kenyang dan kurang meragam.
** Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
** Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan badan anda ( ada customer saya yang hilan 7kg dalam masa kurang sebulan hanya dengan ESP ).
** Memberi tenaga berpanjangan kepada badan dan meningkatkan kesihatan tubuh secara menyeluruh.
** Membantu tumbesaran fetus dan memastikan kesihatan optimun bagi ibu mengandung.
** Membantu mempersiapkan badan ibu menyusu dengan lancar selepas bersalin.
** Untuk yang mengalami masalah kesuburan, ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat.

Tapi kalau kelebihan ESP setakat diatas, ada yang kata macam tak berbaloi je dengan harga kan ? Angkat tangan cepat sape yang rasa macam tu.. Cepat mengaku!**. Dah tu macam orang perempuan je boleh minum. Haaaa, jangan salah sangka ESP baik lelaki mahupun perempuan boleh amalkan. Tua,muda, belum berkahwin, dah berkahwin semua pun boleh tau. Bestkan. Jom kita intai lagi apa kelebihan ESP shaklee ni pada kesihatan tubuh badan secara menyeluruh.

1. ESP meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut , mengatasi masalah gastrik.
2. ESP mengurangkan paras kolestrol dalam darah sebanyak 23%.
3. 60% kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang.
4. 2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL ( kolestrol buruk ) yang membawa risiko darah tinggi dan serangan jantung.
5. 4 kajian menunujukkan ESP menghalang LDL ( kolestrol buruk ) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung.
6. ESP menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki.
7. ESP mengelakkan daripada kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh merosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang.
8. ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser.
9. Protein dan isoflavene dalam ESP bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal untuk terus membiak menjadi sel kanser.
10. Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteri dan menyerap nutrisi dalam badan.
11. Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bakteria / virus.
12. Lysine dalam ESP jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser usus dalam 90%.
13. ESP jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 10x ganda.
14. ESP jika diamalkan bersama shaklee Carotomax dan Ostematrix mengurangkan pembiakan sel kanser sebanyak 10 kali ganda.
15. Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna.
16. ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya.
17. ESP membina sel otot, kulit dan hormon yang seimbang, menyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat ( lelaki ).
18. ESP mengawal "mood swing " pada wanita ketika PMS dan wanita menapous.

Haaaaa, banyak tak kelebihan ESP ni ?? Tersangattttlah banyakkan. Sebab itu jugalah ianya HOT PRODUK SHAKLEE. Pendek kata 1 canister berharga RM150 tu boleh dimakan seisi keluarga. Tapi kalau nak harga diskaun sampai 20% pun boleh.

Testi 1 : Susu yang pekat, lemak berkrim dan banyak untuk baby.



Nak order ? Hubungi saya 019-9582426
atau ADD fb : https://www.facebook.com/aniramustapha
atau PM ADMIN : https://www.facebook.com/Naurahealtycare?fref=ts


Salam Sayang =)

Tuesday, 19 November 2013

Merawat Cyst Dengan GLA SHAKLEE

Cyst merujuk kepada poket yang berisi cecair, bahan separa pepejal atau gas. Antara yang lazim adalah cyst ovari ( ovarian cyst ). Ramai wanita menghidap cyst ovari tapi rata-ratanya tidak sedar sebab tiada simpton atau gejala yang jelas. Tapi cyst ovari menunjukkan masalah pada sistem peranakan dan punca masalah ketidaksuburan dan sukar hamil.


Ada beberapa jenis cyst ovari yang kita biasa dengar adalah :

Endometriosis
- Terjadi bila tisu endometriosis melekat pada ovari dan memerangkap darah haid yang keluar setiap bulan. Lama-kelamaan membentuk cyst pada ovari dan menyebabkan sakit ketika haid dan semasa seks.

Polycystic Ovaries ( PCOS )
- Terjadi bila folikel yang patut lepaskan telur ( sel ovum ) gagal menjadi matang dan bertukar jadi cyst. Lama-kelamaan lebih banyak cyst yang terbentuk dan memnuhi ovari.

Cyst boleh dikesan dengan  mudah melalui ultrasound tapi selalunya dikesan secara tidak sengaja ketika pemeriksaan faraj atau pelvis. Rata-rata wanita menghidap cyst tapi yang tidak serius dan hilang dengan sendiri. Tapi jika anda menghidap endometriosis atau Polycystic Ovaries ( PCOS ), ia mungkin punca anda tidak subur dan sukar hamil.

Bagaima Merawat Cyst Ovari ?
- Doktor akan "tunggu dan lihat" sebab kadang kalay cyst akan mengecut dan hilang sendiri.
- Jika membesar dan makin serius, cyst akan dibuang melalui pembedahan.
- Rawatan hormon untuk menyeimbangkan hormon dan mengekalkan pembentukan cyst.

Disamping meneruskan rawatan doktor,jika anda mencarialternatif untuk merawat cyst, SHAKLEE GLA COMPLEX, adalah alternatif terbaik untuk anda.

Bagaimana GLA Complex shaklee membantu merawat cyst ?
- GLA ( gamma linolenic acid ) adalah sejenis asid lemak omega-6 yang diperlukan badan untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan berupa hormon yang mengawal keradangan dan mengawal atur proses badan yang normal.
- Jadi dengan menambahkan kuantiti prostaglandin dalam badan,ia dapat mengecutkan cyst dan  mengawal imbangan hormon untuk mengelakkan pembentukan cyst baru sekaligus merawat masalah cyst anda.

Testi 1 :


 Testi 2 :



Nak order ? Boleh hubungi saya 019-958.2426
atau ADD FB : https://www.facebook.com/aniramustapha
atau PM ADMIN : https://www.facebook.com/Naurahealtycare?fref=ts
COD area : Kota Bharu, Wakaf Che Yeh, Bachok dan Jelawat.

** This product is not intended to diagnosis,treat,cure or prevent any diseases **

Salam Sayang =)

Monday, 18 November 2013

Kenali apa itu RESDUNG

Jangan pandang remeh dengan RESDUNG..

Resdung merupakan penyakit antara biasa di kalangan masyarakat kita. Resdung juga dikenali sebagai penyakit sinusitis. Tapi yang menjadi masalah kepada  penyakit resdung ini sering dipandang remeh oleh segelintir kita yang mengalaminya dan tidak menyedari bahawa diri mereka terkena penyakit resdung. Lebih teruk membiarkan penyakit itu bersarang dan tidak mencari rawatan yang sepatutnya untuk penyakit resdung itu.
Kebiasaanya penghidap penyakit resdung mempunyai masalah kerap bersin, dengkuran yang kronik, batuk-batuk, gatal hidung, mata, telinga dan muka, tidak sedap badan , letih dan berasa sakit kepala. Manakala pada tahp yang kronik, penyakit resdung boleh memberi kesan kepada telinga sehingga menyebabkan seseorang itu pekak malah boleh menghilangkan deria bau.

Apa yang lebih menakutkan penyakit resdung boleh mengundang maut akibat komplikasi pada otak jika dibiarkan berlarutan tanpa rawatan.

Resdung merupakan penyakit yang berpunca oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga-rongga di bahagian dalaman tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran sangat kecil di panggil sinus.

Tanda-tanda Penghidap RESDUNG :
~ Hidung tersumbat dan berbau busuk.
~ Gatal-gatal dikawasan muka, telinga, mata dan hidung.
~ Hidung kerap berair walaupum tidak selsema.
~ Kerap bersin terutama di waktu pagi.
~ Rasa berat muka atau sakit terutama dikawasan antara mata.
~ Sakit tekak secara berpanjangan atau berulang.
~ Mengalami deman atau tidak sedap badan secara berpanjangan.
~ Kerap sakit kepala atau migrain.

( Q & A ) : Adakah supplement shaklee boleh membantu penyakit resdung ?? YA.

Bagi mereka yang ingin mendapatkan SET RESDUNG, kami di EUPHORIA mencadangkan anda mengambil SET G ( B COMPLEX , VIT C & ALFAFA ).

Mengapa kami mencadangkan set diatas kepada anda ??

VITAMIN C SUSTAINED RELEASE
- Ianya sebagai anti oksidaan yang baik. Sangat penting untuk meningkatkan antibodi dan imuniti badan seseorang.
- Vitamin C memulihkan dan memastikan 300 proses metabolik yang berlaku dalam badan dan berfungsi dengan baik.

B COMPLEX
- Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon. Apabila resdung menyerang, ianya akan menyebabkan kesakitan yang amat di belakang muka dan kepala.  B Complex yang bersifat sebagai penenang semula jadi, akan mengurangkan penyakit ini secara beransur-ansur.

ALFAFA
- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari eczema , resdung ( sinus ), alergi ( allergy ) dan gegata ( hives ). Walaubagaimanapun, mereka yang menghidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil alfafa sebagai supplemen mereka.

Nak order ?
Hubungi nira 019-9582426 atau ADD FB : https://www.facebook.com/aniramustapha
atau PM ADMIN https://www.facebook.com/Naurahealtycare?fref=ts

** This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases **

Salam Sayang =)

set Penyususan 3M shaklee TIPU ??

Wahhhh, isu panas ni .. Lagi PANAS daripada MELODI tu.. Jom kita baca sampai HABIS.


Ramai yang tertipu dengan set Penyusuan 3 M Shaklee. Nira pernah jumpa dalam facebook ada yang kondem set Penyusuan 3 M, ada yang cakap susu tak banyak, tak pekat selepas mereka mengambil SET PENYUSUAN 3M ni. Kebanyakkannya jumpa yang bagitahu macam tuuuu jeee..

Ya SET PENYUSUAN SHAKLEE 3M ini akan jadi "tipu" kalau apa yang kami berikan kepada anda tentang tip esklusif tapi anda tak buat. Memang la hasilnya gitu-gitu jeee. Cuba anda dengar apa yang kami sarankan dan apa yang kami suruh buat, InsyaALLAH susu anda kan meriah. Lagi satu, kalau nak tips eklusif jangan beli dengan sebarangan distributor yang tidak tahu menahu langsung dengan produk ni. Kalau anda beli dengan mereka,anda tidak akan mendapat tips eklusif seperti yang kami berikan kepada pembeli lain.

Untuk pengetahuan mummy semua, SET PENYUSUAN 3M ni buka "magic" tau, bila dah makan terus banyak susu atau baju dah basah sebab susu dah penuh. Nak ambil SET PENYUSUAN 3M Shaklee kena ada ilmu, kalau takde ilmu, tahu ambil je, memang takkan jadi.

Jom baca serba sedikit tentang SET PENYUSUAN 3 M SHAKLEE ni :

- Merupakan kombinasi Set B (Vita-Lea, B-Complex, Vita-C, Alfalfa Complex), OsteMatrix (Kalsium) dan Energizing Soy Protein (ESP)

- Set Breastfeeding 3M merupakan set yang paling laris, paling berkesan dan paling mendapat sambutan terhangat di kalangan ibu-ibu menyusu.

- Set ini mengandungi vitamin yang boleh membantu mempercepat dan menambah penghasilan susu ibu, sehinggakan para ibu yang mengambil set ini disarankan mengepam / menyusukan anak setiap 2 jam sekali atau ibu mungkin mengalami bengkak susu.

- Digalakkan untuk ibu-ibu yang baru mula nak kumpul stok

- Digalakkan untuk ibu-ibu yang penghasilan susunya sangat sedikit

- Digalakkan untuk ibu-ibu bekerjaya yang perlukan stok lebih untuk simpanan

- Digalakkan untuk ibu-ibu yang menyusukan anak sepenuhnya melalui botol susu (anak enggan direct feed melalui payudara)

- Digalakkan untuk ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan di mana si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walaupun telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.

- Set ini jika diamalkan bersama-sama tips yang diberi adalah paling sesuai untuk ibu-ibu yang ingin melakukan relaktasi/ induce relactation (contohnya ibu telah berhenti menyusui anak atau ibu yang hendak menyusukan anak angkat). InsyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu mesti berusaha.

Kita lihat testimoni pengguna ni yang baru 2 minggu mengambil SET PENYUSUAN 3M :


NAK ORDER ??
Hubungi nira 019-958.2426 atau ADD FB : Nira Nazri atau
like pages : Naura Healthy Care.
ID SHAKLEE : 1078451
Konsultasi percuma akan di berikan

** This product is not intended to diagnosis, treat, cure or prevent any dieses **

Salam Kasih Sayang =)

Sunday, 3 November 2013

Kebaikan GLA COMPLEX

Assalamualaikum.. Berjumpa lagi kita dalam entri yang seterusnyaaaa..ecececeeee, skemaa je kan ayat ni. Macam jadi host TV pulak. Okay, hari ni nira nak share kebaikan GLA COMPLEX ni kepada semua.Jom kita baca jap apa yang nira nak kongsikan =)

KEBAIKAN GLA COMPLEX 


~ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
~ Meningkatkan kesuburan.
~ Melegakan PMS ( Pre-Menstuataion Syndrome ).
~ Membantu dalam menangani menopous.
~ Menguatkan kuku dan rambut.
~ Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri.
~ Membantu menangani ekzema.
~ Melegakan sympton akibat Rhematoid Artritis.
~ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan didnding arteri.
~ Menguatkan immuniti badan.
~ Mempelahankan proses penuaan.
~ Mengurangkan "blood clot" yang menyebabkan serangan jantung.
~ Mengawal kencing manis.
~ Mengawal kolestrol.
~ Bagus untuk saraf.

GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat,mereka yang mempunyai masalah menstrual,monopouse sindrom,darah tinggi dan kencing manis. Kelebihan vitamin shaklee GLA COMPLEX ialah ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu mennagani masalah kulit berkerak,berkuping dan bersisik.

kalau anda mempunyai masalah tersebut boleh hubungi nira
0199582426 (text/whatsapp)

Jangan lupa singgah lagi yeee =)

Saturday, 2 November 2013

Sembang Petang.

Assalamualaikum..

Haaaaa,petang-petang ni mesti dah boringkan? Bagi yang sedang bekerja tu tentu asyik-asyik jeling jam nengok masa nak pulangkan?**dah terbeliak butir mata tu** Sabar-sabar, jap lagi dah boleh balik dah!

Petang ni kita santai-santai je ye. Saja nira nak kongsikan tip untuk mengelakkan peyuuuuut muncitttt. **tengok peyuttt memasinggg, muncittt ke takkk** heeeee.. Tip ni khas untuk semua wanita sebab mesti korang semua taknak kan peyuttt muncit..kalau taknak jom kita buat apa yang nira kongsikan ye..

                           TIP CANTIK - RAHSIA PERUT KEMPIS

1) Minum air masak yang banyak. Jumlah air yang banyak boleh membantu mencairkan kuantiti sodium dalam tubuh sehingga membolehkan kuantiti air yang keluar dalam badan juga meningkat.
2) Makan perlahan-lahan. Elakkan makan dengan cepat kerana udara akan terkepung didalam usus sekaligus membentuk gas yang menggalakkan perut buncit.
3) Makanan kaya serat - Amalan memakan sayur-sayuran hijau dan buah-buahan seperti epal dan pear adalah digalakkan dalam proses penjagaan ini.
4) Senaman/ bersukan - Lakukan senaman atau bersukan tiga kali seminggu. Ia merupakan amalan sihat yang membantu proses pembakaran dan pemecahan lemak.

Sambil-sambil tu jangan lupa telan ALFAFA COMPLEX dan juga LECITHIN ya. 

ALFAFA COMPLEX
~ Merupakan "Raja Segala Tumbuhan".
~ Mengurangkan toksin dan merendahkan kolestrol.
~ Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan.

LECITHIN
~ Menggalakkan fungsi optimun otak.
~ Memecahkan lemak dan menolong mengurangkan berat badan.
~ Menurunkan paras kolestrol dalam serum.

Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016