Monday, 30 December 2013

Menjadi Ahli Sambil Menjana Pendapatan


Shaklee.. rasanya sudah tidak asing dalam kalangan kita semua. Sememangnya produk ini membantu ramai orang diluar sana merawat penyakit dan menjaga kesihatan mereka dengan baik. Bagaimana saya mula jatuh cinta dengan sahklee.. Ceritanya begini, saya merupakan seorang ibu yang masih menyusu anak, aktif bekerja dan cepat penat. Pada suatu hari,saya diperkenalkan oleh seorang penjual tentang satu produk iaitu Alfafa Complex Shaklee dan saya teruja untuk merasai kesannya sendiri. Alhamdulillah,selepas beberapa bulan mengambil secara konsisten badan saya tidak cepat letih,penghasilan susu saya juga cukup untuk anak menyusu. Daripada situ saya mula jatuh cinta denga produk-produk lain seperti Sustained Release Vitamin C, GLA Complex, DTX,Performance Drink dan banyak lagi.

Saya juga mengalukan anda semua untuk join sebagai partner saya di niraboutique90.blogspot.com dan menjadi sebahagian team EUPHORIA yang hebat. Bersams-sama kita jana pendapatan secara part time atau full time. Dengan Shaklee anda merupakan CEO dan YOU SIGN YOUR OWN CHEQUE. Anda juga sudah tidak perlu bekerja dibawah tekanan,semuanya rileks,santai-santai je dengan Shaklee.

Bagaimana nak daftar ahli @ nak menjadi pengedar sah shaklee ?
Anda boleh mendaftar dengan bayaran RM65 (Starter kit) dan bayaran pos RM10 untuk Semenanjung,RM20 untuk Sabah dan Sarawak. Atau membuat pembelian dengan 200uv (anggaran rm680) untuk mendapat keahlian percuma. Anda hanya perlu hubungi saya dan saya akan menguruskan keahlian anda.

Apa kelebihan menjadi ahli ?

  • Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point dalam bentuk UV.
  • Jika rajin untuk sharing kepada orang ramai tentang produk,dapat membantu anda meningkatkan point (jika pelanggan membuat pembelian)
  • Jika mencapai minimun 150uv (lebih kurang belian RM450 sebulan) boleh menukarkan UV dalam bentuk cash( lebih kurang dalam rm22.50). Kalau dapat banyak,maka makin banyak la cash yang kita dapat - YOU SIGN YOUR OWN CHEQUE.
  • Jika berminat secara serius bebisness,ada kelas disediakan. Juga blog dan group exclusive Euphoria Shaklee di FB.
  • Shaklee menawarkan 3C iaitu CASH,CAR (bonus kereta ) dan CONVENTION ( bonus percutian. Dalam dan Luar Negara/Umrah yang ditaja sepenuhnya oleh Syarikat jika cukup syarat).
Apa kelebihan mendaftar dengan kami ?
  • Sekiranya anda serius,anda akan dimasukkan ke dalam group exclusive tutorial kami untuk mendalami ilmu perniagaan,produk dan konsultasi kepada para pelanggan.
  • Kami menawarkan trainning dan guidance secara berterusan kepada anda, tidak kira dimana anda berada. Tidak perlu menghadiri kursus setiap minggu,tidak perlu meninggalkan anak kecil untuk buat biz ni,dan semuanya dihujung jari anda.
  • Dengan ilmu, disiplin,usaha dan kerajinan anda juga akan berjaya seperti orang lain.
Hanya kita yang mampu mengubah nasib sendiri dan keluarga, orang lain tidak boleh jika kita sendiri tidak mahu berusaha !.



♛❋ Untuk keterangan lanjut,boleh hubungi saya ♛❋

Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)



Saturday, 28 December 2013

Cara Sihat Tambah Berat Badan

Wanita sangat prihatin kepada bentuk tubuh mereka. Bagi individu berbadan gempal, pastinya tubuh langsing menjadi idaman. Oleh itu,pelbagai usaha dijalankan bagi mengembalikan tubuh ke bentuk asal persis anak dara. Perkara yang sama juga berlaku ke atas wanita yang mempunyai badan terlalu kurus. Mereka juga bercita-cita menaikkan berat badan agar tubuh kelihatan menarik.

Bagaimanapun, usaha menaikkan berat badan bukanlah sesuatu yang mudah. Ramai berpendapat mereka hanya perlu makan dalam kuantiti yang banyak. Sebenarnya apa yang dikatakan itu tidak benar sama sekali. Ini kerana, mengambil makanan tanpa kawalan hanya akan memburukkan lagi keadaan..
Berikut adalah beberapa tip yang boleh dijadikan panduan bagi menaikkan berat badan dengan kaedah selamat dan sihat.

AMBIL NUTRISI

  • Menambah berat badan tidak bermakna anda perlu kerap mengambil makanan berlemak. Ingat,bahawa anda bukan hanya ingin menambah berat badan tetapi cuba menaikkan otot. Makanan berlemak tidak digalakkan begitu juga dengan makanan ringan.
  • Sebaiknya pilihlah makanan yang sihat dan mengandungi lemak, karbohidrat serta nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh. Mungkin dengan mengambil susu,ikan salmon,daging ayam,pasta,keju,telur serta produk-produk yang mengandungi krim dan protein seperti mana diinginkan. Oleh itu, pilih makanan yang mempunyai nutrisi, tidak hanya kalori tanpa zat-zat yang diperlukan.

RAJIN BERSENAM
  • Sekiranya anda beranggapan bahawa senaman hanya boleh menurunkan berat badan, pertimbangkannya semula. Sebenarnya senaman yang dijadikan rutin memainkan peranan besar menaikkan  berat badan. Sebaiknya, mintalah bantuan daripada mereka yang lebih pakar berkaitan senaman seperti yang disediakan di pusat-pusat gimnasium. Dengan pengetahuan yang dimiliki sudah pasti mereka lebih arif mencadangkan senaman-senaman yang boleh dipraktikkan untuk menaikkan berat badan.
  • Bagi mendapatkan kesan lebih cepat,amalkan minuman yang kaya dengan protein seperti coklat smoothie sebaik selesai melakukan senaman.
DAPATKAN TIDUR TERATUR
  • Ramai mengambil mudah perihal tidur. Oleh kerana terlalu sibuk dengan urusan harian maka ia sering diabaikan. Meskipun senaman dan menjaga pemakanan telah dilakukan tetapi jika waktu tidur tidak teratur maka ia hanya akan mengagalkan misi sebenar. Anda perlu dapatkan waktu tidur yang cukup sekiranya ingin menambah atau mengurangkan berat badan. Jangan sesekali mengambil mudah perkara ini.

♛❋ Untuk keterangan lanjut,boleh hubungi saya ♛❋

Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

OsteMatrix : Jawapan untuk anda yang sering keletihan,lenguh-lenguh kejang dan sakit gigi..

Tahukah anda antara banyak-banyak vitamin Shaklee yang cepat terasa kesannya adalah OsteMatrix..

** This product is not to intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases **

KESIMPULANNYA
Jika anda adalah seorang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan OsteMatrix.

Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, OsteMatrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat !

Jika anda seorang ibu mengandung, OsteMatrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.

Jika anda seorang ibu menyusu, OsteMatrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan di amalakan.

Jika anda seorang wanita, OsteMatrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang.



♛❋ Untuk keterangan lanjut,boleh hubungi saya ♛❋

Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Thursday, 26 December 2013

Dihantui SISTA OVARI

Menderita sesuatu penyakit tidak pernah mengenal siapa orangnya. Segigih manapun kita menjaga kesihatan, belum tentu boleh terselamat daripada hunian penyakit moden yang kian menjadi-jadi.

Sista merupakan sejenis ketumbuhan yang mengandungi cecair berupa darah atau cecair berminyak. Kebanyakan wanita amat mengambil berat terhadap sista ini disebabkan kebimbangan mereka kepada kanser ovari. Namun satu perkara yang perlu diingat, kebanyakan sista ovari ini bukanlah ketumbuhan kanser. Walau bagaimanapun,sebahagian daripada sista benigna memerlukan rawatan jika ia tidak hilang dalam tempoh tertentu. Hanya dalam beberapa kes yang kecil, ia bertukar menjadi kanser.

Apa yang mengejutkan, hampir semua kes sista ovari ini akan hilang beransur-ansur tanpa memerlukan rawatan. Oleh kerana kebanyakan dari sista ovari adalah benigna (bukan kanser), kewujudan sista ovari biasanya tidaklah membimbangkan.

GEJALA

  • Terasa sesak atau bengkak dalam abdomen.
  • Berat badan bertambah.
  • Sakit yang tidak menyucuk dan berlaku berterusan sama ada di sebelah atau di kedua-dua belah pelvis.
  • Kesakitan semasa melakukan seks.
  • Haid tertunda,tidak teratur atau sakit.
  • Semakin banyak timbulnya bulu roma di muka.
  • Terasa sangat sakit yang menyucuk dalam abdomen,deman,dan/atau muntah. Kemungkinan ini disebabkan oleh sista yang berdarah kerana telah pecah atau terpintal/terpusing.
JENIS
Sista Fungsi
Jenis ini sangat lazim berlaku. Ia dikaitkan dengan kelainan dari fungsi ovari yang normal. Contohnya ia terbentuk apabila telur cuba dikeluarkan seperti dalam proses pengovulan biasa. Ia mungkin berlanjutan sehingga 4 atau 6 minggu. Sista ini jarang merembeskan hormon.

Sista Folikel dan Korpus Luteum
Terbentuk apabila folikel yang menghasilkan telur dalam ovari membesar dan dipenuhi cecair. Sista korpus leuteum merupaka jisim tisu berwarna kuning yang terbentuk daripada folikel selepas proses pengovulan. Sista jenis ini timbul dan hilang setiap bulan. Ia dikaitkan dengan fungsi normal ovari.

Sista abnormal atau sista neoplasma
Terjadi kesan dari pertumbuhan sel dan kebanyakannya merupakan ketumbuhan benigna. Dalam beberapa kes tertentu,ia boleh menjadi kanser. Sista yang abnormal ini memerlukan rawatan perubatan daripada pakar.

Oleh kerana sista ovari biasanya tidak menunjukkan gejala, adalah penting bagi wanita yang pernah menghidap tumor ovari melakukan pemeriksaan pelvis secara berkala. Wanita yang pernah mengalami sista ovari mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapatnya lagi di masa hadapan.

Sentiasa mendapatkan nasihat doktor dengan segera jika anda mengalami sebarang rasa sesak, tekanan atau kurang selesa di bahagian pelvis. Lebih cepat sista itu dikesan dan dirawat maka lebih besarlah peluang anda untuk sembuh.

PENGESANAN
Ultrabunyi
Alat ini menggunakan gelombang bunyi untuk menghasilkan gambar atau imej organ dalaman dengan meletakkan satu alat diatas abdomen atau memasukkan alat tertentu ke dalam faraj.

Laparoskopi
Satu pembedahan kecil yang dilakukan untuk membolehkan doktor melihat struktur dalam abdomen anda.

Ujian darah bagi mengesan tumor
Ujian ini akan dilakukan jika doktor mensyaki adanya malignasi.

Sesetengah sista akan hilang begitu sahaja dalam masa satu hingga dua bulan tanpa dirawat. Jika tidak sembuh, pembedahan mungkin diperlukan untuk membuang sista tersebut. Jika sista itu dapat dikesan lebih awal, ia mungkin memerlukan pembedahan yang kecil dan sista itu mungkin dibuang tanpa melibatkan ovari.

FAKTOR PENYEBAB SISTA OVARI
  1. Ketidakstabilan hormon
  2. Genetik
  3. Diet yang kurang sihat
RAWATAN
Kebiasaannya doktor menyarankan kita untuk tunggu dan lihat. Sista boleh mengecil dan mengecut dengan sendiri. Rawatan hormon juga boleh membantu mengawal sista. Namun, jika ia makin membesar dan berubah bentuk, doktor akan mengesyorkan untuk membuang sista bagi mengelakkan sista pecah sendiri dan mengakibatkan pendarahan dalaman yang teruk.

Untuk membantu pesakit sista ovari, supplemen yang sering disyorkan adalah GLA COMPLEX. Dimana ianya efektif untuk mengawal keseimbangan hormon.

** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases **

Apakah Gla Complex Shaklee
GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin-bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara intergriti sel.

Antara Kebaikan GLA Complex Shaklee
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
  • Meningkatkan kesuburan.
  • Melegakan PMS.
  • Memabntu dalam menangani menopous.
  • Menguatkan kuku dan rambut.
  • Membantu menangani enzema.
  • Melegakan simpton akibat Rhematoid Artritis.
  • Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
  • Menguatkan immuniti badan.
  • Melambatkan proses penuaan.
  • Mengurangkan "blood clot" yang menyebabkan serangan jantung.
  • Mengawal kencing manis.
  • Mengawal kolestrol.
  • Bagus untuk saraf.

♛❋ Untuk keterangan lanjut,boleh hubungi saya ♛❋

Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Dapatkan Tubuh Idaman : Jauhi 9 kesalahan ini

Kenyataannya,badan yang langsing,seksi dan menarik adalah idaman setiap wanita. Ada yang sanggup melakukan apa sahaja untuk menurunkan berat badan. Malah, ada yang menggunakan jalan singkat dalam berdiet sehingga membahayakan nyawa.

"Alamak ! Naik lagi.. Pakaian pun banyak dah ketat. Padahal aku dah berdiet ni.... "

Menurut Journal of the America Dietetic Association,kebanyakan wanita cuba melewatkan waktu makan dan mengambil pelbagai jenis ubat pelangsingan untuk menguruskan badan. Diet ini boleh menyebabkan anda kekurangan kalsium dan zat besi serta mudah terkena serangan penyakit.

APA SEBABNYA ?
Menurut sheknows.com, terdapat beberapa kesalahan diet yang dilakukan tanpa anda sedari. Mungkin anda juga sedar akan penyebabnya.

1. MELAMBATKAN WAKTU MAKAN

  • Badan anda kekurangan nutrisi selepas berpuasa selama 8 jam (tidur). Jika anda melambatkan makan pagi sehingga badan tidak menerima jumlah nutrisi yang diperlukan, proses metabolisme tidak lancar dan membuatkan anda makan lebih banyak pada waktu tengahari.
2. MAKAN KERANA MARAH
  • Ketika anda dalam emosi tertentu seperti marah.stres dan risau, anda lebih cenderung untuk makan tanpa berfikir panjang. Makanan yang menjadi pilihan sudah tentulah makanan manis dan segera seperti coklat,pizza, gula-gula dan sebagainya.
3. TIDAK CUKUP TIDUR
  • Sudah mengikut program diet dengan sukses tetapi berat badan tidak juga turun. Adalah lebih baik jika anda memeriksa kualiti dan kuantiti tidur anda. Kurang tidur boleh membawa kepada stres dan meningkatkan pengeluaran hormon kortisol. Inilah yang membuatkan anda sukar untuk menurunkan berat badan.
4. DIET TERLALU KETAT
  • Demi diet,anda sanggup tidak mengambil makanan kegemaran anda seperti coklat, aiskrim, keju, snek dan sebagainya. Namun,ia mungkin hanya bertahan selama beberapa minggu sahaja dan lama kelamaan anda tidak sabar untuk memakannya. Akhirnya,anda pasti akan makan dengan sebanyak-banyakknya.
5. MUDAH MENYERAH KALAH
  • Sampai satu tahap, anda mula rasa bosan dengan diet yang anda lakukan. Sehinggakan anda terfikir untuk berhenti diet dan meyerah kalah.
6. YAKIN TIDAK PERLU BERSENAM
  • Sesetengan berpendapat bahawa senaman tidak terlalu membantu dalam mengurangkan berat badan. Tetapi, anda tidak boleh meninggalkan terus aktiviti ini terutamanya ketika berdiet. Selain untuk menurunkan berat badan, senaman dapat menambah tenaga,menguatkan tulang dan sebagainya.
7. NYAHKAN LEMAK BADAN
  • Anda tidak boleh terus menghilangkan semua lemak dalam badan. Ini kerana, anda perlu mempunyai sumber lemak sihat untuk tenaga yang berpanjangan, memperlambatkan pencernaan dan rasa kenyang lebih lama. Sememangnya lemak boleh membantu mengurangkan lemak boleh membantu mengurangkan berat badan tetapi jangan mengurangkan lemak sebarangan.
8. KURANG KALORI TERLALU BANYAK
  • Keadaan ini boleh menyebabkan diet Yoyo. Memulakan dengan diet ekstrem boleh mengurangkan berat badan dengan cepat. Keadaan ini boleh menurunkan kadar metabolisme dengan cepat dan menimbulkan masalah yang lain pula.
9. KURANGKAN KARBOHIDRAT
  • Diet dengan mengurangkan kerbohidrat dapat menurunkan berat badan secara drastik. Tetapi, ia juga boleh menyebabkan anda kehilangan air dalam badan. Kesannya, boleh mengurangkan tenaga anda, tiroid yang rendah dan masalah lain.
AKIBAT DIET YANG SALAH
Diet yang salah boleh menimbulkan pelbagai penyakit sehingga mengancam nyawa kerana badan tidak dapat nutrisi yang mencukupi. Beberapa kesan akibat diet yang salah :

KELETIHAN
  • Anda yang menjalani diet salah mudah mendapat anemia kerana badan kekurangan nutrisi. Untuk mencegahnya,ambilah makanan yang sihat yang terdiri daripada protein,karbohidrat,zat besi dan mengurangkan makanan serta minuman yang berkafein.
SEMBELIT
  • Keadaan ini mudah dialami oleh anda yang salah berdiet dan tidak bersenam dengan cukup. Seseorang yang kekurangan cecair dalam badan mudah mendapat sembelit yang kronik. Hal ini boleh diatasi dengan air yang secukupnya,mengambil sayuran dan biji-bijian.




HILANG INGATAN

  • Hasil penelitian di Medical University of South California dan Arizona State University mengatakan pengambilan makanan yang mengandungi lemak tepu yang tinggi dan kolestrol boleh menyebabkan kurang ingatan. Ini disebabkan oleh pandangan otak dan kerosakan struktur protein yang berfungsi pada sel saraf.
MASALAH GIGI
  • Bakteria yang ada dalam gula atau kanji menempal pada gigi dan akan merosakkan enamel gigi. Diet yang mengurangkan nutrisi boleh membahayakan seluruh sistem imunisasi badan. Kesannya,penyakit gusi semakin parah dan sukar untuk disembuhkan.
DIABETIS
  • Salah memilih menu diet menjadi penyebab utama peningkatan risiko obesiti dan diabetis.
ADA LAGI !!
Anda tidak merasai perubahan sedangkan sudah melakukan diet. Kadang-kadang perkara yang kecil pun boleh menggagalkan diet anda.
  • Pengambilan makanan yang telah diproses. Walaupun hanya makan sayur terutamanya yang dibekukan atau di dalam tin,ia boleh mengganggu diet anda.
  • Pengambilan dan sayur yang dijangkiti racun perosak. Ia bukan membuatkan anda semakin sihat tetapi boleh jatuh sakit. Pilihlah syuran organik yang sennag didapati di pasaraya. Pastikan anda membasuh bersih sebelum dimakan.
  • Kurang minum air putih sedangkan air putih dapat membantu menurunkan berat badan.
  • Membeli dan menyimpan makanan dalam plastik boleh menyebabkan bakteria merebak. Lebih baik anda menyimpan makanan di dalam bekas makanan berbanding plastik.
  • Hanya mengurangkan pengambilan makanan dan tidak langsung bersenam boleh mmebuatkan badan anda semakin gemuk. Ini kerana lemak di dalam badan tidak terbakar tanpa bantuan senaman.

♛❋ Untuk keterangan lanjut,boleh hubungi saya ♛❋

Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Wednesday, 25 December 2013

Diet Omega : Diet yang Selamat Untuk Ibu Menyusu. Mana yang Lebih Baik : Lecithin atau Omega ?

Kenapa saya terbuka hati untuk menulis tentang Diet Omega : Diet yang Selamat Untuk Ibu Menyusu. Mana yang lebih baik antara Lecithin dan Omega. Lewat petang semalam, saya mendapat whatsapp daripada ibu yang menyusukan bayinya dan beliau ingin mengetahui lebih lanjut berkaitan isu ini. Bagusnya ibu-ibu ini sangat mengambil berat dan soalan lazim yang ditanya mereka ialah "Omega,ibu menyusu boleh ambil ke?".
Jawapannya ialah,Ya boleh ambil kerana membantu si ibu membekalkan DHA dalam susu ibu.

** This product is not intended to dignose,treat,cure or prevent any diseases **

FAKTA OMEGA : Omega Guard Shaklee mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis Asid Lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA,DHA. EPA menyihatkan jantung& sendi, manakala DHA penting bagi perkembangan & fungsi otak. *Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan Asid Lemak Omega-3 yang bermanfaat & semulajadi, di samping menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum& merkuri yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*

Antara yang bagus diamalkan bagi ibu menyusu untuk dapatkan bentuk asal badan :

  1. Kurangkan minum minuman manis. Rata-rata ibu sangat galak minum air kurma tin yang kononnya banyakkan susu. Air manis ini apabila diambil dengan banyak tetapi output kita sedikit,ia akan tersimpan didalam badan kita dan akan menyebabkan badan kita membesar.
  2. Perbanyakkan minum air kosong.. Sekurangnya 3litre sehari.. Ia bagus untuk membantu mengimbangkan kepekatan darah dalam badan. 
  3. Badan kita memerlukan spark plug untuk membakar glukos menjadi tenaga... sebab itu,pentingnya B Complex kepada ibu menyusu dan cara pengambilan B Complex haruslah betul. 
  4. Pastikan makan tepat pada waktunya,jangan sekali-kali skip meal. Apabila kita skip meal secara automatik pada pengambilan berikutnya kita akan mengambil dalam kuantiti yang banyak dan tidak sihat. Harus diingatkan makan makanan yang berkhasiat pada waktu makan utama.
  5. Biasa makan malam awal ... Waktu yang disyorkan untuk makan malam sekitar jam 6 petang hingga 8 malam sahaja. Elakkan makan malam lebih jam 9 malam kerana apabila kita makan lewat malam,ia akan lambat dicernakan ditambah kita tidur awal,maka ianya akan tersimpan dalam tubuh dan lama kelamaan akan bertukar menjadi lemak.
  6. Amalkan makan banyak serat. Jika antara waktu tengahhari dan malam kita lapar,kita boleh ambil biskut oat dengan air buah-buahan. Serat membantu mengangkut lemak keluar dari badan. 
Natijahnya,untuk ibu menyusu :
Antara Lecithin dan Omega fungsinya sama, iaitu bagus untuk membakar lemak. Membantu meningkatkan HDL (high density lipid) dan ini membantu kita mengatasi masalah kolestrol.
Beza : Lecithin murah berbanding Omega.
Anologi : Omega ibarat naik kapal terbang. Lecithin ibarat naik kereta..
Mana lebih bagus ? Ikut bajet anda dan bukan ikut bajet saya..

Untuk keterangan lebih lanjut,sila hubungi saya
Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang,Ummi Naufal =)



Tuesday, 24 December 2013

5 Rahsia Kekal Sihat Tun Dr Mahathir

Umu sedia maklum Tun Dr Mahathir merupakan negarawan yang disegani. Selain memegang jawatan sebagai Perdana Menteri selama 22 tahun, beliau juga punya rahsia tersendiri untuk kekal sihat meskipun kini mencecah 85 tahun.

Mungkin sejak akhir-akhir ini kesihatan beliau sedikit terganggu, barangkali berkait rapat juga dengan pembedahan pintasan koronori pertama yang dijalani beliau pada Januari 1989 (Hospital Besar Kuala Lumpur) dan kedua pada September 2007 (Institut Jantung Negara). Namun begitu secara fizikalnya tidak dapat disangkal lagi beliau masih kekal tip-top bergiat aktif dalam menyampaikan pendapat selainberkunjung ke beberapa konvensyen-konvensyen yang dianjurkan. Apa rahsia sebenar tampak beliau begitu ?



5 Cara mengekalkan kesihatan sehingga ke usia emas Tun Dr Mahathir

1. Tidak Menghisap Rokok

  • Siapa bersetuju rokok itu menyihatkan? Terdapat pendapat mengatakan rokok menyihatkan tubuh badan jika diambil dalam kadar betul. Rokok juga berkait rapat dengan peningkatan metabolisme dan sesuai diambil sebagai pemanas badan jika anda berada dinegara beriklim sejuk.
  • Namun bagi saya, info ini hanya kelihatan "sahih" dan boleh diterima-pakai jika tembakau yang digunakan datang 100% daripada daun tembakau,dan bukan seperti rokok-rokok komersial yang telah diperkayakan dengan bahan-bahan kimia yang entah dari mana dikutip, juga pengambilannya haruslah bersebab (akal) dan bukanya kerana ketagih (nafsu).
2. Tidak Minum Arak
  • Selain daripada keburukan yang dimiliki, terdapat juga yang bersetuju arak itu bermanfaat kepada tubuh badan jika diambil dalam dan kuantiti cara yang betul. Kajian terkini menunjukkan wine merah mengandungi phenol yang bertindak sebagai antioksidan untuk kesihatan kardiovaskular. Fakta ini mungkin ada benarnya,namun tidak bermaksud saya menggalakkan anda semua untuk meminum arak, kerana arak itu sudah jelas HARAM di sisi islam.
3. Makan Secara Bersederhana
  • Masihkan anda ingin pada pesan Nabi "berhenti makan sebelum kenyang?". Makan secara bersederhana tidka terhad kepada kuantiti makanan yang diambil, tetapi juga kualiti makanan yang termasuk ke dalam mulut anda.
4. Makan MultiVitamin
  • Terdapat beberapa sebab mengapa anda harus ambil sebiji multivitamin setiap hari. Salah satu rahsia mengapa Tun Dr Mahathir berjaya mengekalkan kesihatan hingga ke usianya sekarang ialah beliau mengamalkan pengambilan 1 pil multivitamin jenama "Shaklee" setiap hari.
** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases **

5. Tidur Secara Mencukupi
  • Tidur ini seakan-akan butang reset manusia. Cuma konsepnya tidaklah semudah menekan butang reset sesuatu mesin yang hanya mengambil tempoh beberapa saat,tetapi memakan masa sekitar 7-10 jam sehari (pada waktu malam) ,bergantung kepada gaya hidup individu tersebut. 
" Pendek kata kalau kita amalkan cara hidup yang sihat...tidak mengguna rokok, terutamalah rokok dan arak,kita boleh sedikit sebanyak (mengurangkan risiko mendapat sakit kronik) yang lain semua (penyakit) kurniaan Tuhanlah.. kita tak tahu...- Tun Dr Mahathir Mohamad.

Untuk keterangan lanjut,boleh hubungi saya,
Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Monday, 23 December 2013

Kebaikan Performance Drink Shaklee,bebas karbonat dan kurang gula

Kita sering dimomokkan dengan minuman isotonik (sport drink) yang berkarbonat (bergas) dan mengandungi gula berlebihan.
Anda sudah penat dengan minuman isotonik tidak sihat yang berlebihan gula dan bergas ?
Jika anda adalah peminum tegar minuman isotonik,Performance Drink Shaklee adalah satu-satunya minuman isotonik yang bebas karbonat malah kurang gula.

Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah ;

  1. Para ibu yang menyusukan anak.
  2. Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan gemar bersukan.
  3. Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk bersahur dan berbuka.
  4. Para pesakit yang menghidap gout.
  5. Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
  6. Jika anda sering sakit kepala dan migrain.
  7. Anak-anak deman.
  8. Mereka yang terasa nak deman atau diserang deman.
  9. Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dna gula berlebihan.

Kenapa anda perlu berkatakan YA kepada Performance Drink Shaklee ;
  • Bebas gula atau tidak berkarbonat.
  • Kurang kandungan gula (less sugar).
  • Performance Drink Shaklee mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga.
  • Bersifat isotonik iaitu minuman ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya - tubuh anda lebih cergas dan kurang penat.


** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases **
Harga RM92.50 sem RM97.50 ss berat 539g untuk 1 tin.

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya,
Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh



Sunday, 22 December 2013

Cinch Shake Shaklee



Cinch Shake Shaklee mengandungi 3 perisa iaitu coklat,Latte dan Vanilla. Cinch Shake Shaklee sangat enak,dan berkhasiat dan sangat sesuai diambil untuk orang yang sedang berdiet dan ingin menurunkan berat badan.

Kelebihan Cinch Shake Shaklee

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan makanan.
  • Mengandungi cinch proiaitu suatu campuran protein eklusif diperkaya dengan asid amino leusina.
  • Diperkaya dengan leucina untuk memelihara otot.
  • Terdapat 24gram protein dalam setiap sajian.
  • Mempunyai kandungan serat tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian.
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting.
  • Tiada perasa,pewarna atau pemanis buatan.
  • Soya bukan GMO.
Cinch Shake Mix Shaklee Berkesan Dalam Menurunkan Berat Badan
  • Formulanya mengekalkan jisim otot tanpa lemak.
  • Berat anda turun kerana kehilangan lemak bukan dengan jisim otot sekali.
  • Diperkaya dengan Leucine.
  • Memberi tenaga walaupun berdiet.
  • Menyokong proses metabolisme tubuh.
  • Memberi kepuasan kepada pengguna.
Untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya,
Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Kebaikan Meal Shake Shaklee Untuk Anak Anda

Meal Shake Shaklee sememangnya menjadi pilihan ibu bapa hari ini untuk kesihatan menyeluruh anak-anak mereka yang sedang membesar. Ianya merupakan multivitamin yang mudah dan pantas disediakan yang melengkapi keperluan nutrisi untuk anak-anak yang sedang membesar.

Kebaikan Meal Shake Shaklee yang 1001 terutama memperbaiki selera makan anak yang picky eater, memperbaiki tahap kesihatan anak yang kerap deman, batuk, asma, dan kurang berat badan sememangnya diakui oleh ramai ibu bapa yang mencuba Meal Shake Shaklee terbukti terbaik,berkesan dan semestinya selamat untuk kesihatan dalaman anak-anak.


** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases **

Antara Kebaikan Meal Shake Shaklee

  • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran normal.
  • Menambahkan selera makan anak-anak.
  • Anak tidak mudah kerap jatuh sakit.
  • Membekalkan tenaga anak-anak terutama apabila mereka berpuasa.
  • Mengatasi masalah sembelit kanak-kanak.
  • Sebagai cara untuk menambah berat badan mereka.
  • Kaya dengan kalsium,magnesium,vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat.
  • Meal Shake sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french vanilla dan teksturnya seperti susu tepung.
  • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti.
  • Sesuai untuk anak-anak obesiti kerana diberi rasa kenyang yang lama.
  • Meal Shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina,kalsium dan protein.
Meal Shake Shaklee merupakan miltivitamin yang menjimatkan kerana harganya hanya RM114 satu tin yang seberat 544gm.

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya,
Call/Text/Whatsapp 0199582426
BB Pin 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Bakar Lemak Dengan Cara Sihat!!

** This product is not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease **

Tips mudah untuk turunkan lemak secara sihat dan tidak memerluka kos yang beribu-ribu untuk nampak langsing! Yang penting wajib rajin minum air, ambil buah-buahan dan berdisiplin makan vitamin. Kalau malas macam mana nak dapatkan kesan yang baik kan??

Dapatkan 3 produk vitamin terbaik Shaklee ** Alfafa Complex, Omega Guard, Herb-Lax dan JANGAN LUPA DAPATKAN KONSULTASI DARIPADA PENGEDAR untuk mendapatkan hasil OPTIMUN!.

[credit to granny - Kak N]

untuk maklumat lanjut,sila berhubung dengan saya,
Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

Wednesday, 18 December 2013

Ketahui Bila Masa Bayi Lapar Susu

Menyusu bayi merupakan perkara yang menjadi perhatian utama para ibu. Oleh itu, para ibu perlu mengetahui cara penyusuan yang tepat dan mengenali tanda-tanda bayi yang ingin menyusu.

  • Jika bayi anda mulai menghisap ibu jari, merengek atau meliuk-liuk tubuhnya,itu bererti waktunya untuk menyusu. Jangan biarkan hingga bayi anda menangis. Mulut bayi yang menangis lebih menyukarkan ia melekat pada puting.
  • Menyusui bayi seharusnya tidak menimbulkan rasa sakit atau tidak selesa, baik pada ibu mahupun pada bayi. Apabila anda merasa sakit, kemungkinan proses menyusui belum berjalan dengan lancar. Segera dapatkan konsultasi daripada kaunselor penyusuan untuk teknik penyusuan yang tepat. Kekangan dalam aktiviti menyusu seperti rasa sakit akan membuat seorang ibu merasakan penyusuan susu ibu itu sebagai sesuatu yang sukar.
  • Jika anda ibu bekerja dan mahu mengajar bayi minum susu ibudaripada botol, anda disarankan untuk tidak berada dalam ruangan yang sama dengannya. Bagi bayi, payudara ibunya lebih digemari berbanding botol susu.

    Pantau berat bayi
    American Academy of Pediatrics(AAP) mencadangkan agar ibu menyusukan bayi sebanyak lapan hingga 12 kali sehari,bergantian antara payudara kanan dan kiri. Namun bukan mudah menjayakan penyusuan susu ibu secara eklusif.
    Ini kerana ada bayi yang menyusu lebih daripada 12 kali sehari atau di tengah proses menyusu, bayi tertidur sedangkan anda belum sempat memberikan payudara yang sebelah.
    Namun begitu ada pandangan yang mengatakan ramai bayi sihat yang menyusu tanpa mengikut kepada panduan yang sering dicadangkan. Kekuatan menyusu dan daya hisap bayi dapat mempengaruhi jumlah susu ibu yang diminum. Contohnya bayi anda mungkin boleh menghisap susu ibu lebih banyak dalam masa tujuh minit, sementara bayi yang lain memerlukan masa sehingga 15 minit.
    Jadi bagaimana untuk mengetahui sama ada bayi anda mendapat susu ibu yang mencukupi ? Jawapannya ialah selagi kadar bayi membuang air kecilnya normal (minimum enam kali sehari) dan bayi dalam keadaan sihat, ini menunjukkan bayi anda mendapat cukup susu.
    Ibu juga boleh memantau berat badan bayi. Anda tidak perlu bimbang jika bayi tidak mengalami penurunan berat badan lebih daripada 10 peratus berat sewaktu kelahirannya.
    Sebaiknya anda harus berwaspada apabila mendapati bayi anda hanya menyusu kurang daripada 10 minit setiap kali menyusu, kekerapan membuang air kecil kurang daripadaempat kali sehari dan kulit bayi masih berkerut walaupun usia sudah lebih daripada satu minggu.

    [Tip] EKLUSIF 6 BULAN
    Perkara berikut perlu dilakukan oleh ibu semenjak hamil agar berjaya menyusukan bayi secara eklusif selama enam bulan dan meneruskannya sehingga bayi berusia dua tahun.
    • Percaya diri bahawa anda dapat menyusukan bayi.
    • Mencari maklumat bersama suami mengenai manfaat susu ibu, teknik menyusu, teknik memerah dan sebagainya.
    • Mencari kaunselor dan pendukung penyusuan susu ibu, ikuti juga komuniti ataupun forum agar anda dapat berkongsi pengalaman dengan para ibu.
    • Melahirkan bayi anda di hospital yang menggalakkan penyusuan susu ibu.
    • Segera menyusukan bayi selepas di lahirkan.
    • Tidak memberikan cecair lain selain susu ibu.
    • Lakukan perahan setelah dua minggu melahirkan bayi untuk dijadikan stok semasa anda keluar bekerja kelak.
    INFO
    BAYI LEBIH CERDAS
    • Dikatakan 36 peratus kecerdasan bayi disumbangkan oleh penyusuan susu ibu. Ternyata susu ibu meningkatkan perkembangan otak yang seterusnya meningkatkan kehidupan sosial mereka kelak. Dengan menyusu susu ibu juga, bayi menunjukkan kurang tanda-tanda tekanan.
    (sumber MW 1569)

    Apa yang dicadangkan dalam shaklee untuk membantu meningkatkan susu ibu


    ** This product is not intended to diagnose,treat, cure or prevent any diseases **

    ESP Soy Protein Isolate Powder - Membantu ibu kekal bertenaga sekaligus mencegah migrain, insomnia, dan tekanan - Merupakan ‘Milkbooster’yang membantu kelancaran penghasilan susu dengan cepat, dan pekat - Membaiki pigmentasi dengan menjadikan kulit ibu lebih anjal dan berseri

    Alfafa Complex - Juga bertindak sebagai "milk-booster" - melegakan / mengelakkan sakit sendi dan belakang - Menghilangkan kelesuan dan tekanan - Membantu masalah penghadaman dan pencernaan - Melegakan sembelit - Menyingkirkan lemak dan kolesterol - Membuang angin dalam badan -Membantu masalah keputihan 

    Vitalea (Multivitamin) - Membantu membekalkan tubuh badan dengan nutrisi yang secukupnya agar sentiasa cergas, sihat dan bertenaga - Diformulasikan dengan zat besi yang membantu ibu yang menghidapi anemia/kurang darah 

    B-Complex - Membantu meningkatkan tenaga, serta melegakan kepenatan/kelesuan dan tekanan kerana vitamin B berperanan untuk menukarkan makanan yang kita ambil kepada tenaga - Membantu memberi mood yang baik dan tenang serta meningkatkan fokus sekaligus membantu kelancaran pengeluaran susu - Penting untuk kecantikan juga kerana vitamin B memelihara kulit dari dalam. 

    Sustained Release Vita C - bertindak sebagai anti-oksidan serta berperanan untuk menjadikan kulit yang cantik dan anjal kerana vitamin menggalakkan / merangsang pembentukan kolagen dalam badan - Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan supaya ibu dan bayi tidak mudah diserang penyakit - Merangsang pembentukan sel-sel baru bagi mempercepatkan penyembuhan luka.

    Ostematrix (Kalsium) - Keperluan kalsium yang secukupnya sangat penting untuk menghasilkan susu dengan cepat, banyak dan berkualiti kerana kandungan utama susu adalah kalsium dan protein. - Membantu menghilangkan sakit-sakit yang berkaitan sendi dan tulang. - Membantu ibu berasa cergas dan bertenaga - Membantu Mengelakkan darisembelit.

    untuk keterangan lanjut, boleh hubungi nira,
    Call/Text/Whatsapp : 0199582426
    BB Pin : 24EBB405
    COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh dan penghantaran seluruh Malaysia

    Salam Sayang, Ummi Naufal =)

    Tuesday, 17 December 2013

    4 Tanda Rambut Dehidrasi

    Tanpa kita sedari,masalah rambut mudah gugur atau timbulnya bintik merah pada kulit antara gejala dehidrasi yang memudaratkan jika tidak dihiraukan. Tahap dehidrasi yang teruk boleh mengakibatkan tekanan darah menurun dan kerosakan organ dalam tubuh. Barangkali dengan sedikit ilmu kecantikan ini anda mampu menanganinya sebelum keadaan lebih parah.


    KEGUGURAN RAMBUT
    Penyebab : Kekurangan kalori yang pada umumnya terjadi pada wanita yang sedang menjalani diet ketat rendah kalori. Hal ini juga mengurangi protein dalam tubuh sehingga rambut mudah rosak dan gugur.
    Pencegahan : Selain keperluan cecair yang mencukupi dalam tubuh dengan minum air putih 2 litre sehari, makanlah syur-syuran dan buah-buahan yang memiliki kadar air tinggi.

    KULIT KEPALA KERING dan GATAL
    Penyebab : Kurangnya nutrisi dan kesalahan merawat rambut. Misalnya penggunaan syampu dengan kandungan detergant keras yang mengurangi kadar minyak dan kelembapan pada kulit kepala.
    Pencegahan : Gunakan pupur khusus yang dapat membuka kutikel rambut sehingga nutrisi dapat masuk secara alami. Seharusnya dilakukan seminggu sekali apabila mengalami masalah ini. Hindari syampu yang mengandungi isopropil alkohol,gikol polietilen,pewangi,pigmen warna dan natrium lauril sulfat yang mengandungi zat pengering. Sebaiknya selalu menggunakan pelembap selepas mencuci rambut.

    PENGELUPASAN KULIT KEPALA
    Penyebab : Selain penyakit ekzema pada kulit kepala,salah satu penyebab pengelupasan kulit adalah dehidrasi. Kekurangan cecair tentunya mempengaruhi tubuh yang hingga menyebabkan kulit kepala mengelupas.
    Pencegahan : Pastikan kulit sentiasa terhidrasi dengan minum 2 litre air setiap hari. Selain berguna untuk menjaga kesihatan kulit juga dapat meneutralkan racun yang ada dalam tubuh. Selain itu, pengambilan makanan yang mengandungi Zink (seperti ikan dan kekacang) dan Vitamin B(seperti tuna dan avokado) yang dapat mencegah kelumumur dan mengurangkan risiko pengelupasan kulit. Sempurnakan dengan perawatan menggunakan pelembap khusus untuk kulit kepala dan rambut,serta syampu dan pelembap yang mengandungi minyak tea tree kerana sangat efektif melawan kelemumur.

    RAMBUT KERING dan BERCABANG
    Penyebab : Selain kekurangan air dalam tubuh dan jarang menggunakan pelembap(conditioner atau pupur rambut). Sering terkena matahari secara berlebihan dan juga penggunaan bahan kimia.
    Pencegahan : Wajib menggunakan pelembap pada hujung rambut dan biarkan sesaat sebelum membilasnya. Selain itu, rutin memakai masker yang mengandungi avokado dan madu. Hindari penggunaan air hangat,pengering rambut. Tidak ada salahnya menggunakan topi atau pelindung rambut,bila melakukan aktiviti di luar rumah.

    Apa yang diCADANGkan dalam shaklee


    Set penjagaan rambut Shaklee dikenali sebagai ProSante, adalah bebas kimia dan selamat untuk digunakan.
    (1) Long Lasting Finishing Spray
    1. “Medium hold” memastikan gaya rambut tidak berubah
    2. Memberikan perlindungan UV
    3. Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut
    (2) Revitalizing Shampoo
    1. Melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
    2. Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
    3. Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya
    (3) Purifying Shampoo
    1. Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
    2. Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
    3. Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur
    (4) Replenishing Conditioner
    1. Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
    2. Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
    3. Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi
    (5) Lightweight Conditioner
    1. Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
    2. Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat
    3. Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus
    (6) Nourishing Scalp Treatment
    1. Menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
    2. Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
    3. Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
    4. Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya.
    5. Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak.
    Perbezaan Shaklee
    ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.
    Yang mana satu anda perlukan?
    Keperluan adalah mengikut jenis dan masalah rambut anda seperti berikut:
    Bagi mereka yang mengalami masalah keguguran rambut anda boleh gunakan set berikut:
    1. Revitalizing Shampoo
    2. Lightweight Conditioner
    3. Nourishing Scalp Treatment
    Set ini boleh digunakan secara harian.
    Bagi mereka yang mengalami masalah rambut berkelemumur, rambut bercabang, rambut rosak dan berminyak, anda boleh gunakan set berikut:
    1. Purifying Shampoo
    2. Replenishing Conditioner
    3. Nourishing Scalp Treatment
    Set ini untuk kegunaan 1-2 kali seminggu, bukan harian.
    Jom Suburkan Rambut Anda!
    Kulit kepala yang sihat adalah asas kepada rambut yang sihat. Itulah sebabnya kenapa setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba bagi menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan menawan.
    Shaklee memilih bahan-bahan seperti:
    Ekstrak swertia dan halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk folikel rambut; Mineral kulit yang penting seperti kuprum, zink, mangan serta vitamin A dan E untuk membantu metabolisme kulit kepala yang sihat; dan Minyak daun pokok teh serta esktrak teh hijau untuk menentang kerosakan akibat radikal bebas dan faktor-faktor persekitaran lain.
    Dan anda juga tidak akan menemui sebarang bahan kimia kuat yang boleh merosakkan rambut dan juga kulit kepala anda dalam rangkaian penjagaan produk ProSanté.

    untuk keterangan lanjut boleh hubungi nira,
    Call/Text/Whatsapp : 0199582426
    BB Pin : 24EBB405
    COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

    Salam Sayang,Ummi Naufal =)

    Set Bersalin Shaklee Memudahkan Orang Berpantang Secara Moden

    Ada yang bertanya, produk shaklee ada Set untuk berpantang ke tak ? Sebab maknya suruh ambil jamu-jamu dan herba tradisional, tapi anaknnya tak mahu. So, dia ingin berpantang secara moden. Haaa, mai nak cita sikit pasal Set Bersalin Shaklee yang sememangnya terkenal dengan kemodenannya.. Haaa, gituuuu.. :p

    Senarai Vitamin Dalam Set Bersalin Shaklee
    Kesemua vitamin yang dicadangkan keseluruhannya adalah untuk memulihkan tenaga dan menyembuhkan luka dengan cepat ;

    1. Vita Lea

    • Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting untuk keperluan asaa tubuh. Dilengkapi dengan zat besi untuk memastikan paras HB (hemoglobin) diparas optimun. Sindrom HB amat berbahaya kepada ibu mengandung dan baru bersalin.
    2. B Complex
    • Mengandungi kesemua 8 Vitamin B penting untuk pertumbuhan sel,kesihatan saraf, membekalkan tenaga dan mengawal tekanan. B Complex juga membantu sistem imun tubuh bekerja dengan efisien.
    3. Vitamin C
    • Antioksidan utama yang melindungi tubuh,lebih-lebih lagi untuk ibu baru bersalin yang masih dalam keadaan lemah. Selain itu,fungsi penting yang lain adalah membina tisu pengubung,menyembuhkan luka dan memastikan sistem imun berada pada paras terbaik. Vitamin B Complex dan Vitamin C saling melengkapi keperluan satu sama lain.
    4. Zinc Complex
    • Mempercepatkan penyembuhan luka dan mengawal keguguran rambut.
    ** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases **

    Kelebihan Set Bersalin/Berpantang dari Vitamin Shaklee
    ** Selamat
    • Bahan yang digunakan semulajadi dan tiada kesan sampingan.
    ** Berkesan
    • Oleh kerana bahan yang digunakan semulajadi, ia sesuai dengan keperluan tubuh dan memenuhi keperluan ibu berpantang untuk cepat sihat,lebih bertenaga dan cergas.
    ** Praktikal
    • Ibu-ibu cuma perlu makan vitamin,buka bortol dan telan. Tiada bau  memualkan seperti jamu.
    ** Membantu Penyusuan
    • Set vitamin  yang dicadangkan adalah asas kepada vitamin penyusuan juga. Untuk melancarkan penyusuan,ibi juga digalakkan mengambil ESP,Alfafa dan Ostematrix (kalsium).
    ** Melengkapkan Nutrisi Ibu Berpantang dan Menyusu
    • Umum sudah sedia maklum, bahawa ibu yang baru bersalin banyak pantang larangnya. Kadangkala menu berpantang tidak lengkap kerana kebanyakan kita dijaga orang tua yang mengamalkan menu pantang orang dulu-dulu. Tak ada sayur,tak ada ayam, daging dan buah pun hanya sesetengah yang boleh makan.. Sebab katanya sejuk, bengkak urat. heeeehee..
    Harga Pasaran RM268.75 (sem) RM282.50(ss).. 

    Adakah set ini berbaloi ??
    Ya,ia sangat berbaloi kerana vitamin-vitamin ini boleh di makan sehingga 4 bulan sepanjang berpantang dan selepas pantang,masih lagi dalam tempoh penyusuankan.. Kos sebulan cumaaaa.....er, part ni kira sendiri hokey.. :))

    Nak Diskaun dan keterangan lanjut, boleh hubungi nira ,
    Call/Text/Whatsapp : 0199582426 / 0129827229
    BB Pin : 24EBB405
    COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

    Salam Sayang, Ummi Naufal =)


    Monday, 16 December 2013

    [ Tip Dapur ] Tip Menjaga Kebersihan Dapur

    Dapur merupakan sebuah ruang yang sangat penting di dalam rumah. Keluarga yang sihat yang sebenarnya bermula dari dapur yang bersih dan selamat. Sebagai seorang yang amat mementingkan kesihatan keluarga,sentiasa pastikan kesemua peralatan dan kelengkapan di dapur sentiasa berada didalam keadaan yang bersih dan selamat. Berikut adalah beberapa tips menjaga kebersihan dapur ;


    ** Gambar ihsan goggle **

    SISA MAKANAN 
    • Segera mmebuang sisa makanan ke dalam plastik dan pastikan setiap hari plastik tersebut dibuang ke dalam tong sampah yang tersedia di luar rumah. Sampah yang dibiarkan lama di dalam rumah dikhuatiri menjadi tempat pembiakan ulat sampah seterusnya boleh menyebabkan penyakit kepada keluarga.
    SISTEM PENGUDARAAN YANG BAIK
    • Sistem pengudaraan yang baik boleh mmebuatkan kita berasa selesa ketika berada di dapur. Pastikan anda membuka sedikit tingkap atau pintu di dapur agar udara segar di luar dapat masuk secara semulajadi menerusinya. Bau-bauan di dapur juga dapat dielakkan dengan mempunyai sistem pengudaraan yang baik. Bagi anda yang mempunyai penyedut udara atau "exhaust fan", pastikan ia terbuka sewaktu anda memasak agar asap serta bau masakan dapat di sedut keluar.
    KAWASAN MEMASAK
    • Kawasan memasak harus berada di dalam keadaan yang bersih setiap kali selepas penggunannya. Untuk mengelakkan dari bakteria membiak di kawasan memasak, basuh dengan 1 campuran 1 sudu peluntur klorin dan 1 litre air, atau menggunakan produk pencuci dapur.
    RUANGAN SIMPANAN KABINET
    • Sentiasa memastikan ruang simpanan kebinet tidak bertakung air akibat dari kebocoran paip. Ruang simpanan yang basah atau lembap boleh menyebabkan kulat membiak keatas barangan yang disimpan didalamnya seterusnya menyebabkan barangan tersebut mudah rosak.
    PASTIKAN DAPUR SENTIASA KEMAS
    • Bagi mengelakkan dari berlaku sebarang kemalangan yang tidak dingini berlaku di kawasan dapur, pastikan kesemua kelengkapan dan peralatan diletakkan di tempat sepatutnya. Selain dari kelihatan kemas, ia juga dapat memastikan keselamatan ahli keluarga ketika di dapur.
    PERIKSA BAHAN MAKANAN DI DALAM PETI SEJUK
    • Kerap melakukan pemeriksaan keatas bahan makanan yang disimpan di dalam peti sejuk. Buangkan makanan-makanan yang telah luput tarikh dan susun makanan mengikut jenis supaya kelihatan lebih kemas. Pastikan rutin ini dilakukan pada setiap minggu bagi mendapatkan peti sejuk sentiasa bersih.
    PAPAN PEMOTONG
    • Papan pemotong merupakan salah satu tempat pembiakan bakteria yang paling tinggi. Sediakan 2 papan pemotong yang berasingan bagi kegunaan bahan mentah dan buah-buahan. Pastikan papan pemotong dibersihkan menggunakan air panas dan sabun setiap kali selesai menggunakannya.
    ** Gambar ihsan goggle **

    SPAN MEMBASUH PINGGAN
    • Ganti span membasuh pinggan sekurang-kurangnya sebulan sekali kerana ia akan menjadi tempat pembiakan bakteria seterusnya merebak ke pinggan yang di basuh dan boleh menyebabkan penyakit. Amalkan membasuh span tersebut dengan menggunakan sabun anti bakteria setiap kali selesai penggunaannya agar span tersebut sentiasa berada didalam kondisi yang bersih dan selamat di gunakan.
    KAIN LAP
    • Kain lap juga memainkan peranan yang penting dalam menjaga kebersihan dapur. Pastikan kain lap dapur dibasuh setiap hari dan tukar kain lap tersebut sekurang-kurangnya sebulan sekali. Kuman dan bakteria akan membiak di kawasan yang lembap dan basuh dan oleh itu pastikan kain lap tersebut snetiasa bersih dan kering.
    (sumber : Nona)
    Okay, hope its helps =)

    Bagi mereka yang ingin mendapatkan produk shaklee, boleh hubungi saya ;
    Call/Text/Whatsapp : 0199582426
    BB Pin : 24EBB405
    COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

    Salam Sayang, Ummi Naufal =)

    Nutriferon Membantu Untuk Meningkatkan Imunisasi Anda



    ** This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases. **

    Kenali apa itu Nutriferon Shaklee

    • Inteferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954.
    • dan,selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya mencipta satu-satunya interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon.
    • Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak 4 tumbuhan: biji labu,bunga safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago, mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.
    • Formula yang di gunakan semulajadi,selamat, tulen dan berkesan.
    • Penemuaan dan rekaanya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.
    • Nutriferon menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.
    • Apakah Interferon ?? Interferon adalah merupakan bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya akan di aktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob , virus, sel kanser dan lain-lain.
    Apakah Fungsi Nutriferon Untuk Badan Kita ?
    • Nutriferon adalah supplemen yang bertindak sebagai "Immune Booster" atau membantu meningkatkan tahap imun dalam badan kita.
    • Nutriferon bertindak didalam badan kita, melalui dua cara iaitu ;
    1. Ia mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan cepat dan aktif.
    2. Ia menggerakkan "kumpulan cari dan musnah" dalam sistem imuniti badan kita.
    Cara pengambilan makanan kita seharian yang tidak sekata akan menyebbakan badan kita mencapai tahap imunisasi yang rendah. Pada tahap ini, kita mudah di serang oleh penyakit berjangkit,deman atau selsema dan sebagainya.
    Jadi, amatlah penting badan kita mengambil makanan tambahan yang boleh membantu meningkatkan tahap imunisasi dalam badan kita.

    Kenapa Perlunya Kita Mengambil Nutriferon ?
    Nutriferon ini membantu badan kita untuk meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi bahan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.

    Setiap hari kita terdedah dengan pelbagai ancaman kesihatan,yang tidak dapat dilihat seperti :
    • Jangkitan virus seperti selsema dan hepatitis.
    • Toksin dari persekitaran seperti selsema burung & SARS.
    • Menyentuh barang-barang di kedai atau di tempat awam, biarpun di rumah sendiri (dimana kita tidak sedar virus telah tersebar dan boleh membahayakn kesihatan kita).
    Interferon ini membantu melindungi kita daripada pendedahan harian yang boleh membawa kepada penyakit serius atau penyakit biasa.

    Jadi,adalah penting untuk kita menolong badan kita membantu diri sendiri. Sebagaimana tujuan Nutriferon ; ia adalah untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli bagi menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi di dalam skop yang lebih luas terhadap serangan virus selsema dan pelbagai lagi virus lain.

    Siapakah Yang Perlukan Nutriferon ?
    1. Mereka yang ingin kekal sihat.
    2. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan.
    3. Individu yang selalu stress.
    4. Ibu yang menyusukan anaknya.
    5. Individu yang mengamalkan makanan yang tidak seimbang dan kehidupan aktif .
    6. Mereka yang banyak mengembara,suka bercuti dan sentiasa bergerak.
    7. Mereka yang mempunyai immunisasi rendah.
    8. Sesiapa yang menghidap selsema,kanser,dan deman.
    Kenapa Mesti Memilih Nutriferon Shaklee ?

    1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon di dalam badan secara semulajadi
    - Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan yang dihasilkan oleh US oleh Pakar Imunisasi yang menjumpai interferon.
    2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima, immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan kita. Nutriferon Shaklee adalah satu-satunya supllemen perlindungan di US.
    3. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.
    4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di dalam Nutriferon.
    5. Formula ekslusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh 3 paten dan hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya ekslusif di Shaklee.
    6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik. Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi & prestasinya.

    Harga Pasaran RM181.25 (sem) , RM191.25.. Nak DISKAUN ?? Hubungi nira ;
    BB Pin : 24EBB405
    Call/Text/Whatsapp : 0199582426
    COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

    Salam Sayang, Ummi Naufal =)



    Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
    Designed by UMIESUEstudio 2016