Thursday, 9 August 2018

Chewable Vitamin C Shaklee : Kelebihan Chewable Vitamin C Plus

Kelebihan Chewable Vitamin C Plus

Sebelum ni dikenali sebagai Vitamin C Chewable. Tapi sekarang ni dah tukar nama sikit jadi Chewable Vitamin C Plus.


Pengumuman daripada shaklee bahawa Chewable Vitamin C Plus ni dah boleh diorder pada 10 ogos (jumaat). So kaknira dah standby untuk order bagi pihak customer. Sesungguhnya dah ramai peminat yang tunggu stok ni masuk.

Ramai yang suka Chewable Vitamin C Plus ni sebab ia boleh kunyah-kunyah macam tu jer. Sangat sedap! Rasa masam manis buat sitrus.

Chewable Vitamin C Plus ni kiranya alternatif untuk vitamin c plus. Sebab ia daripada kanak-kanak sampai ke dewasa boleh makan.

Walaupun ia dikunyah macam tu je ada kebaikan yang sangat power disebalik tablets ni. Jom kaknira kongsikan dengan korang semua.

Kelebihan Chewable Vitamin C Plus

  • Diperbuat daripada sumber semulajadi - tumbuhan.
  • Mengandungi serbuk Rosehips,Citrus Bioflavonoids untuk penyerapan terbaik serta optimun dalam badan kita.
  • Dos lebih rendah iaitu 100mg vitamin c untuk setiap tablets.
  • Saiz yang sangat comel sesuai untuk kanak-kanak mengunyah.
  • Bebas dari perasa,pewarna,dan pemanis tiruan.
  • Botol yang lebih kecik dan mudah dibawa ke mana-mana sahaja.
  • Bagi yang dewasa boleh kunyah sehingga 5 biji iaitu bersamaan 500 mg.


Kebaikan Chewable Vitamin C Plus

  • Meningkatkan sistem imun badan.
  • Mengurangkan simptom flu dan selsema.
  • Menguatkan tulang,gigi dan gusi.
  • Antioksidan penting untuk melindungi kulit daripada rosak.
  • Membantu melambatkan proses penuaan.
  • Membantu dalam penghasilan kolagen.
  • Membantu cerahkan kulit,menyekat pembentukan jeragat dan baiki masalah jerawat.
  • Membantu menyokong intergriti sel-sel.
  • Menggalakkan kesihatan mata,otot dan salur darah.
Siapa Yang Perlukan Chewable Vitamin C Plus
  • Yang kerap deman selsema.
  • Yang kerap jatuh sakit.
  • Yang selalu batuk,sakit tekak.
  • Yang selalu ada masalah nak telan vitamin C Plus. hahahhahaa.
  • Yang kurang makan makanan bervitamin C.
  • Yang selalu bersin.
  • Yang badan sering rasa letih lesu.
  • Yang ada muntah,loya.
  • Yang ada resdung.
  • Yang mabuk laut atau darat.
  • Yang ada alergik atau gatal-gatal.
Kesimpulannya,setiap rumah wajib ada satu botol vitamin c ni. Sebab ia sesuai daripada kanak-kanak sehingga dewasa.


JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

Wednesday, 1 August 2018

PROMOSI OGOS 2018

Semua tertunggu apakah promosi shaklee sepanjang bulan ogos ni kan?

Tak sabar nak tahu.

Betul dak?

1. Set Kecantikan Kulit Youth


Promosi dilanjutkan lagi pada bulan ini. Wehooo. Hak mana tak sempat order pada bulan lepas, anda boleh order pada bulan ni. 

Paling best anda akan dapat facial device secara percuma! Yuhuuu. Besttt sungguh facial device ni.

Jom refer gambar dibawah untuk tengok lebih dekat. Jenggg-jenggggggg-jenggggg.


Kaknira nak belanja lagi cara penggunaan facial device ni macam mana. Tapi kena terjah kat facebook kaknira tau. Heeehe facial device.

2. Promosi Alfafa Complex 

Jamu moden untuk wanita moden. Jarang sangat ada promosi Alfafa ni. Bila kali terakhir ada pun kaknira dah lupa.

Ada 2 saiz. Boleh pilih nak saiz kecil (330 biji) atau (700 biji). Beli 3 botol akan dapat diskaun 5%. Sangat jimat tau. 


Nak tahu lebih detail pasal Alfafa boleh klik sini

3. Promosi Vivix

Sebenarnya ini lah yang ditunggu oleh semua. Promosi vivix. Item paling premium dalam shaklee dan paling laku. Kalau tak laku mustahil berada dalam carta nombor satu kan?


Ada 2 pilihan yang anda boleh buat.

Beli 6 botol akan dapat,

  • percuma 1 botol vivix 
  • percuma kos penghantaran
  • keahlian percuma
  • cash back akan masuk terus ke dalam akaun kita pada pertengahan bulan september
  • boleh beli cooler bag dan sudu pada harga rm8
Atau beli 2 botol akan dapat,
  • diskaun 5%
  • percuma kos penghantaran
  • keahlian percuma
  • cash back akan masuk terus ke dalam akauan kita pada pertengahan bulan september
  • boleh beli cooler bag dan sudu pada harga rm8
4. Promosi Shaklee Baby


Serius best giler promo hak ni. Beli 1 percuma 1. Jimat duit. Hahaha.

Antara kandungan Shaklee Baby set ni adalah,

Gentle Wash Mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik, mandian yang lembut ini menenteramkan, menenangkan dan melegakan kulit. Ianya tidak menimbulkan alahan, mempunyai pH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti, sememangnya sesuai untuk mandian yang penuh dengan kasih sayang bagi kulit yang lebih lembut.


Massage Oil Minyak urut yang sangat lembut ini sememangnya sempurna untuk mengurut bayi anda pada bila-bila masa ataupun untuk digunakan sebagai pelembap selepas mandian. Mengandungi minyak biji bunga matahari, lavender dan chamomile, ia memberikan sentuhan yang lembut dan penuh kasih sayang.

Soothing Lotion Kekalkan pipi gebu si manja dan kelembapan jari-jemarinya dengan losyen yang lembut ini. Ianya mengandungi chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik.



5. Full Set Berpantang Shaklee


Kelebihan set berpantang shaklee,

Luka czer cantik,susu meriah 


ESP : Membantu menguatkan rahim,milk booster,kulit cantik,berikan lebih tenaga,hilang stretchmark,kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik.

B COMPLEX : Mengandungi asid folic. Vitamin B juga penting dalam membantu menghasilkan sel darah merah dan mengurangkan stress.

VIT C : Kuatkan sistem imun agar tak mudah dijangkiti penyakit,untuk baby juga dapat disalurkan melalui susu badan,juga untuk kulit cerah gebu halus mulus.

OSTEMATRIX : Calcium supply,milk booster,lawas,elakkan sakit kaki,lutut,pinggang cramp.

ALFAFA : Buang angin dalam badan,lawas,detox,milk booster,mengetatkan kembali miss v,atasi masalah keputihan.

VITALEA : Penambah tenaga,pelengkap nutrisi,untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan.

OMEGA GUARD : EPA,DHA untuk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu ibu,bakar lemak berlebihan,buang lemak selulit,atasi masalah perut buncit.

Sebagai tambahan,ibu yang mengalami masalah bengkak susu,boleh tambah LECITHIN. Juga sebagai PEMECAH LEMAK.

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

Sunday, 29 July 2018

PENYAKIT KAKI,TANGAN & MULUT

Penyakit HFMD disebabkan oleh virus yang dikenali sebagai enterovirus meliputi Coxsackie Virus A16 (Cox A16) dan Enterovirus 71 (EV 71). Penularan penyakit/virus HFMD adalah melalui sentuhan langsung dengan cecair hidung, air liur, lepuh (blister) dan najis kanak-kanak yang dijangkiti serta sentuhan pada permukaan dan alatan permainan yang tercemar dengan virus HFMD. Mereka yang dijangkiti akan menunjukkan satu atau lebih tanda seperti demam, luka (ulcer) di mulut, ruam atau lepuh di tapak tangan dan kaki. HFMD selalunya menyebabkan jangkitan ringan dan sembuh dengan sendiri. Namun begitu, segelintir jangkitan HFMD yang disebabkan oleh jangkitan EV71 boleh menyebabkan komplikasi seperti radang otak dan jantung.

Bagi memastikan keberkesanan langkah-langkah kawalan dan pencegahan yang diambil, Kementerian Kesihatan Malaysia ingin mengingatkan orang ramai bahawa:
i) Langkah pencegahan terbaik adalah menjaga kebersihan diri dan persekitaran. Penularan jangkitan HFMD sangat berkait rapat dengan amalan kebersihan diri dan persekitaran di mana ia mudah berlaku di tempat sesak serta mutu kebersihan yang rendah.
ii)Ibu bapa atau penjaga perlu membawa kanak-kanak dengan gejala HFMD mendapatkan rawatan dan tidak membawa kanak-kanak tersebut ke tempat awam termasuk sekolah dan pusat jagaan kanak-kanak.
iii)
Pengurus pusat jagaan kanak-kanak perlu menjalankan aktiviti pembersihan premis dan saringan terhadap kanak-kanak di bawah jagaan mereka sepertimana yang disarankan dalam ‘Garis Panduan Pengendalian Kanak-Kanak di Taska dan Prasekolah’ serta ‘Pelan Tindakan Bersepadu Bagi Mencegah Dan Mengawal Penyakit Tangan, Kaki Dan Mulut’.


CARA CEGAH PENYAKIT KAKI,TANGAN & MULUT 

1. ELAKKAN TEMPAT AWAM

Seelok-eloknya kurangkan ke tempat awam.

Jangan membawa anak yang sakit ke tempat-tempat awam/sekolah/taska/tadika/pusat asuhan kerana boleh merebakkan jangkitan.

2. KETAHUI TANDANYA

Ibu bapa perlu melengkapkan diri dengan mengetahui tanda-tanda penyakit ini.

Dengan itu,jika ada tanda-tanda awal,ibubapa perlu dapatkan rawatan doktor secepat yang mungkin.

Ia juga dapat bantu mengurangkan menular kepada kanak-kanak lain.


3. AMALKAN LANGKAH KEBERSIHAN DENGAN TELITI

Mengamalkan kebersihan dengan mencuci tangan dengan sabun dan air bersih selepas ke tandas,selepas menukar lampin,dan selepas menyentuh/merawat lepoh dan semasa menuci najis kanak-kanak tersebut.

jemput klik link youtube hand sanitizer.


4. MENCUCI ALATAN & MAINAN


Membersihkan pada permainan anak dan lantai rumah terutama tandas.

5. CERMAT MELUPUSKAN NAJIS

Bungkus lampin pakai buang anak-anak dengan cara yang betul.

6. JANGAN BERKONGSI BARANG

Menggunakan peralatan makan dan minum yang berasingan dan tidak berkongsi barangan dengan anak-anak yang lain.

Jika perlu,bekalkan anak dengan bekas makanan asing ke sekolah.

7. SARINGAN PIHAK SEKOLAH & PUSAT JAGAAN

PENYAKIT TANGAN KAKI DAN MULUT (HFMD) MENULAR DENGAN SANGAT CEPAT!

Penyakit ini cepat menular dengan kadar hampir 100% di kalangan kanak-kanak kurang dari 10 tahun terutamanya, di premis tempat tumpuan kanak-kanak seperti di taska/tadika.
Oleh itu, pastikan anda sentiasa peka jika terdapat sebarang tanda pada anak anda.
Orang ramai boleh melaporkan kejadian kes HFMD di premis taska/tadika/sekolah ke Pejabat Kesihatan Daerah yang terdekat.
Jangan lupa maklumkan juga kepada pihak tadika atau pusat jagaan sekiranya anak anda terkena penyakit tersebut.

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)










Continue Reading

Wednesday, 18 July 2018

Review Pencuci Muka Youth Shaklee

Dah lama tak update kat sini. Haritu kemain kan cakap nak update sokmo. Tapi,tak terupdate lah pulak. Hahahaa.

Pencuci muka Luminous Gel Oil Cleanser Youth ni dah jadi pencuci feveret kaknira (sejak-sejak akhir ini). 

Jom kaknira kongsikan dengan korang apesal suka sangat dengan pencuci ni dan kenapa buat kaknira fallen in love gitu.




Rutin cuci muka ni boleh dikategorikan rutin yang wajib kita laksanakan. Tujuannya adalah untuk membersihkan segala kotoran yang ada dan terdedah pada kulit kita. 

Mmmm. ada ke orang tak cuci muka pakai pencuci?

Kenapa kaknira suka gile dengan pencuci ni?

1. Membersih muka secara lembut.
- pH seimbang dan tiada sabun. Jadi kulit muka terasa segar dan bersih lepas kita menggunakannya. Dia bantu bersihkan segala kotoran yang ada kat muka,kulit rasa lembut je bila kita usap.

2. Mampu membuang blackhead dan whitehead.
- Siapa hak ada masalah ni,lama-lama bila korang guna,akan dapati blackhead dan whitehead berkurang. Tang hidung tu akan licin. Woha. Seronok beb!

3. Pengganti Makeup Remover.
- Hak mana seperti kaknira yang suka mekap tapi biasa-biasa jer dan tidak tebal,pencuci ni boleh jadi sebagai makeup remover. Yahoo. Jimat duit kaknira. Takyah susah-susah nak beli makeup remover yang lain.

4. Ada Muscadine Grape Extract.
- Ehem. Bahan premium yang ada dalam Vivix. Fungsinya untuk melindungi dan membaiki sel-sel DNA,juga menghalang kerosakan kolagen dan elastin. Bila letak kat muka,best giler! Korang wajib try.

5. 100% Vegan / Tumbuhan.
- Diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan dan bebas 1500 bahan kimia berbahaya yang boleh merosakkan kulit.

6. Ada Ekstrak Alga Hijau.
- Antara kebaikan untuk kulit adalah,

  • menghalang pembiakan bakteria jerawat - bagus untuk merawat jerawat.
  • menghaluskan kulit.
  • antioksidan tinggi - melindungi kulit daripada radikal bebas.
7. Tak Memedihkan dan Mengeringkan Kulit.
- Lepas cuci muka pakai pencuci ni,kulit tak pedih dan tak kering. Rasa lembut sangat!

8. Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit.
- Tak kisah kulit korang berminyak, kering atau kombinasi. Semua boleh pakai. Bestkan?

9. Jimat.
- Yahooo. 1 tiub ni boleh guna 7 hingga 10 bulan. Serius sangat jimat weh!

Testimoni Pengguna





Amacam? Berminat nak try tak?

Ada beberapa pilihan untuk korang. Antaranya,

1. Set Intensive & Repair

  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF50
  • Youth Activating Serum
  • Advanced Renewel Night Cream
  • Radiance C & E
2. Set Renew & Maintain
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF50
  • Youth Activating Serum
  • Advanced Renewal Night Cream
3. Set Starter
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF50
  • Advanced Renewal Night Cream
4. Loose Item
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF50
  • Youth Activating Serum
  • Advanced Renewal Night Cream
  • Radiance C & E
Berapa harga skincare Youth? 

Boleh terus klik link whatsapp kaknira kat bawah. 

okay?

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)



Continue Reading