Wednesday, 11 April 2018

KELEBIHAN JIKA ANDA BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE


Ramai juga yang tanya kaknira apa kelebihan jika berdaftar sebagai ahli/ So untuk entry ni kaknira sharekan apa kelebihan jika anda berdaftar sebagai ahli shaklee. Jom tengok apa kelebihannya.

Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

Yuran murah - hanya RM68.90 dan dapatkan Starter Kit yang mengandungi info berkaitan Shaklee
Produk unggul pada harga terendah* - belian produk pada harga ahli untuk kegunaan sendiri dan keluarga. Para saintis Shaklee sentiasa mencari ramuan tulen dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian untuk mengesahkan keberkesanan
Sistem - Layari web shaklee untuk semua urusan berkaitan belian produk, semakan nombor penghantaran parcel, info terkini, info produk. Mudah. Hanya di hujung jari anda!
Jika anda minat untuk menjana extra income gemook bersama bisnes Shaklee, anda ada..
💰Slip bonus - Selain untung runcit atas jualan produk, anda juga layak mendapat bonus tunai yang akan diberikan setiap bulan pada 14hb. Slip bonus Shaklee laku dan sah digunakan di bank untuk membuat pinjaman perumahan, belian kereta dll.
Bonus kereta - Bonus yang diberikan secara tunai setiap bulan jika mencapai target jualan.



Trip mewah - Berpeluang mendapat trip pelancongan ke luar negara
Anugerah - National Conference diadakan setiap tahun bagi meraikan ahli

Kenapa Perlu Jadi Ahli Shaklee Bersama Team Kami #THEPRESTIGESGROUP & Rich Young Group (RYG)?

Selain daripada kelebihan di atas, dengan mendaftar bersama kami, anda sangat beruntung kerana..
👩🏻‍🏫 Mempunyai mentor yang fokus membimbing secara online dan offline.
👩🏻‍🏫Golongan professional - ahli #TPG dan RYG terdiri daripada pelbagai bidang yang boleh dijadikan sumber rujukan seperti ahli farmasi dan pegawai perubatan
👩🏻‍🏫Kelas online - dengan tajuk-tajuk menarik untuk dikongsikan kepada anda secara percuma setiap hari oleh leader yang telah berjaya!

Mendaftarlah keahlian Shaklee anda bersama kami untuk nikmati kelebihan yang ada pada kami!

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

DIY ; MASKER ALFAFA COMPLEX


Betul ke ALFAFA COMPLEX SHAKLEE ni boleh buat masker?

Haa..mai sini kami nak gtau,alfafa ni bukan boleh ditelan je tapi alfafa juga boleh dijadikan masker ataupun scrub.

Kalau ampaa nak tau, masker dan scrub alfafa ni sangat baik untuk kulit kerana alfafa merupakan 'raja segala tumbuhan' yang mempunyai 1001 khasiat.

Masker dan scrub alfafa dapat memudarkan parut jerawat, membuang sel-sel kulit mati, menjadikan kulit lebih halus, lembut dan licin.

Cara-cara membuat masker dan scrub alfafa
Ambil 3 biji alfafa dan hancurkan(pakai pill crusher lagi senang tapi kalau takde boleh hancurkan dengan belakang sudu atau lesung bersih
Masukkan sedikit air untuk dijadikan pes (jangan terlalu cair..jangan terlalu pekat)
Cuci muka terlebih dahulu dan ratakan pes alfafa tadi pada muka
Biarkan sedikit kering dan gosok secara lembut iaitu jadikan ia sebagai scrub
Kalau ampaa nak buat masker pun boleh..biarkan sehingga kering
Bilas muka guna air yang bersih..done.

Shaklee Bachok

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

Saturday, 27 January 2018

PRODUK TERBARU SHAKLEE : COQTROL PLUS


Haritu kemain kan kaknira janji nak update setiap hari. Tapi, dah mungkir janji. Sob. Sob. Sebenarnya bukan mungkir janji tapi laptop kaknira repair,pagi tadi baru pi pickup rumah kakak.

So malam ni kaknira gigih untuk update blog. Herherher.

Meh kaknira perkenalkan satu produk terbaru daripada Shaklee iaitu COQTROL PLUS.

Wow! Memang best giler produk terbaru ni,baru je launching dah berbotol-botol dapat jual. Laku sungguh. Hiiiihiiiiihi.

Kelebihan COQTROL PLUS

1. TENAGA YANG BERKEKALAN
Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya, anda boleh menjalani hari dengan bertenaga, cergas dan berkeyakinan! Peningkatan CoQ10 membantu :

  • Meningkatkan kekuatan otot.
  • Mempercepatkan pemulihan luka.
2. PEREDARAN DARAH YANG SIHAT
CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. Untuk mengekalkannya berdengup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan yang membantu:
  • Menguatkan otot-otot jantung.
  • Menyokong fungsi jantung yang sihat.
  • Meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin.
3. SISTEM REPRODUKSI YANG SIHAT
Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif,CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10 membantu :
  • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat.
  • Meningkatkan  pergerakan ovum.
  • Meningkatkan kualiti ovum.
4. KULIT YANG BERSERI
CoQ10 juga terdapat dipermukaan kulit yang melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri,jadi kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10 membantu:
  • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan.
  • Meningkatkan tekstur kulit.
5. MENINGKATKAN FUNGSI KOGNITIF
Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf,CoQ10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid, salah satu punca utama Penyakit Alzheimer, di dalam otak anda. Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori, tumpuan serta minda anda dengan CoQ10 yang juga membantu :
  • Menjana fungsi otak yang sihat.
  • Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.
Berapa Banyak CoQ10 yang Anda Perlukan?

Kajian telah menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Walaupun CoQ10 secara semulajadi dihasilkan oleh badan kita, ianya merosot seiring dengan gaya hidup dan usia. Seawal usia 20 tahun, tubuh anda mengalami kesukaran untuk menghasilkan CoQ10. 

Mereka yang mengambil statin,ubat untuk merendahkan kolestrol, memerlukan jumlah CoQ10 yang lebih tinggi kerana ubat tersebut mengurangkan penghasilannya dalam badan sebanyak 40%!

Untuk memastikan anda mendapat 100mg Coenzyme Q10, anda perlu mengambil :
3k daging merah, 100 cawan brokoli rebus, 100 sudu besar minyak Canola, 3.3kg Mentega Kacang atau  100mg Suplemen CoQ10.





JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

Instagram : kedaivitamin_kelantan
No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

Tuesday, 16 January 2018

TIPS MOMMIES NAK HADAP DRAMA ANAK TAKNAK KE SEKOLAH


Ya Rabbi. Dah masuk minggu kedua persekolahan, tapi harini Naufal berdrama tak nak ke sekolah. Tak pernah benda ni jadik! Tapi harini ia nyaaaaa berlaku.

Tadi lepas kaknira hantar ke sekolah, dia nanges-nanges nak ikut balik. Pelik. Selama ni okay je kot pergi sekolah. Tapi harini tiba-tiba menangis tak nak pergi sekolah.

Erm. Budak-budak. Mungkin dia ada tak selesa dengan sesuatu keadaan atau mungkin ada kawan-kawan yang mengusik. Sah! Bila kaknira selidik dia cakap ada kawan mengusik.

Alahai anak. Benda kecik je tu.

So kaknira nak share dengan mommies yang nak hadap situasi ni. Try prektiskan dan moga ia berjaya. Herherher.

1. Sebelum anak ke sekolah, kita sebagai ibu bapa cuba dedahkan serba sedikit suasana sekolah supaya emosi dia lebih stabil. Ceritakan suasana positif dan keseronokan disekolah. Contohnya ada ramai kawan, boleh main dengan kawan-kawan, ada guru yang baik, ada taman permainan dan lain-lain.

2. Hahhaa part ni ibu bapa kena cekal. Macam tadi Naufal nanges-nanges peluk kaknira nak balik rumah. Kaknira pujukkk cakap duk ja kat sekolah, nanti main ngan kawan-kawan. Kita kena cekal jugak untuk meninggalkan mereka.

3. Kena berfikiran positif dan elakkan menunggu anak dalam kelas terlalu lama. Perkara ni akan menyukarkan proses penyesuaian. Tinggalkan je anak walaupun dia menangis. Biasanya dia menangis sekejap saja dan serahkan pada cikgu untuk handle. Hihi.

4. Pastikan kita ambil anak tepat waktu. Biasanya kanak-kanak akan berasa takut apabila melihat kawan sudah pulang.

5. Beri ganjaran kepada anak yang tidak mahu ke sekolah dengan sesuatu yang disukai sekiranya dia rajin ke sekolah tetapi elakkan daripada mengumpan anak dengan jajan dan mainan yang mahal. Teruslah memghantar anak ke sekolah secara konsisten.

6. Buat kerja rumah dan ulangkaji bersama-sama. Tanya hal-hal aktiviti, siapa kawan di sekolah dan sebagainya. Tunjukkan minat dan sokongan anda terhadap persekolahannya.

Semoga bermanfaat untuk semua! 

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading