Thursday, 7 December 2017

4 Tip Yang Perlu Anda Tahu Untuk Mendapat Umrah Mabrur

Shaklee Bachok


Istilah mabrur merupakan kata yang membawa maksud ibadah yang diterima Allah, acapkali dikaitkan dengan umat Islam yang mengerjakan umrah atau haji ke Mekah. Namun begitu, mabrurnya ibadah umrah atau haji seseorang itu merupakan rahsia Allah yang mana untuk menggapainya, seseorang itu perlu berusaha bersungguh-sungguh sepanjang melakukan ibadah agar perjuangannya tidak sia-sia.

Bagi mencapai umrah yang mabrur, seseorang perlu mempersiapkan diri sebaiknya daripada aspek mental dan fizikal agar fikiran sentiasa dalam keadaan tenang dan ibadah yang bakal dilaksanakan kelak lebih fokus dan khusyuk selari dengan tuntutan agama. Keselesaan diri sepanjang perjalanan sebelum tiba di Mekah juga menentukan kualiti ibadah yang bakal anda jalani di sana kelak.



Ramai yang mengetahui tentang syarat wajib dan sunah, serta rukun-rukun ibadah haji dan umrah yang bakal dijalankan, namun ramai terlepas pandang akan pentingnya penjagaan diri dan kesihatan sebelum memulakan perjalanan itu sendiri. Bagi perjalanan umrah, perkara penting yang perlu diingat ialah pakaian yang dipakai sepanjang perjalanan merupakan kain ihram bagi lelaki manakala wanita berpakaian menutup aurat (biasanya memakai telekung dan berjubah).

Pakaian khusus seperti ini pastinya akan menimbulkan rasa kurang selesa sekiranya kulit tidak dijaga rapi kerana perjalanan yang jauh memakan masa yang panjang iaitu kira-kira 8 jam menyebabkan kulit yang terpempan dan berpeluh menjadi kering mahupun terlalu berminyak.



Sebaik menaiki kapal terbang, umat Islam yang bakal menunaikan umrah dinasihatkan agar berniat serta digalakkan berpakaian umrah supaya tidak tergesa-gesa untuk miqat setibanya di sana. Bagi anda yang baru pertama kali mengerjakan umrah, anda dinasihatkan agar mengikuti mutawif anda dengan rapat, mengetahui lokasi penginapan dan membawa buku panduan umrah atau haji bersama sepanjang masa.

Ibadah tawaf yang dilakukan sebanyak 7 kali, memerlukan kekuatan fizikal dan mental dan fokus yang tinggi kerana perlu berasak-asak dengan berjuta lagi umat Islam seluruh dunia. Anda mestilah memiliki kesabaran tinggi serta tidak mudah hilang pedoman dan bersedia dengan sebarang kebarangkalian seperti tersesat atau terputus daripada kumpulan anda.

Ibadah saie juga mencabar apabila perlu berulang alik ke Safa dan Marwah sebanyak 7 kali dan perlu bersedia dengan gunting kecil bagi lelaki untuk memotong sekurang-kurangnya 3 helai rambut sebaik selesai melakukannya.




Sabda Nabi Muhammad saw bermaksud:

“Tidak sepatutnya (bersusah payah) keluar belayar (untuk menziarahi mana-mana masjid kecuali (untuk pergi) ketiga-tiga masjid (yang berikut): Masjidil Haram (di Makkah), dan masjid Rasulullah (di Madinah) dan Masjid al-Aqsa (di Baitulmaqdis).”
Hadis riwayat Bukhari
Kelebihan Masjidil Haram adalah mereka yang bersembahyang dalamnya akan mendapat 100,000 (lebih afdal daripada) sembahyang di tempat lain. Dalamnya terletak Kaabah yang menjadi kiblat umat Islam.

Kelebihan Masjid Nabawi pula adalah mereka yang bersembahyang dalamnya akan mendapat 1,000 (lebih afdal daripada) sembahyang di tempat lain. Dalamnya ada makam Nabi dan sebagai sebuah taman daripada taman syurga.

Kelebihan Masjid al-Aqsa pula adalah mereka yang bersembahyang dalamnya akan mendapat 500 (lebih afdal daripada) sembahyang di tempat lain. Keistimewaannya adalah ia masjid Nabi yang terdahulu dan tempat Israk dan Mikrajnya.

Baginda Rasulullah S.A.W menggalakkan umat Islam sama ada yang menetap di Makkah dan Madinah atau yang datang dari seluruh dunia untuk mengerjakan ibadat haji atau umrah, mengerjakan sembahyang sebanyak-banyak yang dapat di kedua-dua masjid mulia itu bagi mendapat pahala berganda.

Dalam sebuah hadis lagi ada menerangkan secara khusus kelebihan orang yang mengerjakan sembahyang di masjid Nabi sebanyak 40 waktu berturut-turut.

Daripada Anas bin Malik, Rasulullah bersabda bermaksud:

“Sesiapa sembahyang di masjidku sebanyak 40 sembahyang (dengan syarat) tidak ketinggalan dalam satu sembahyang (waktu) pun, nescaya akan ditulis baginya kelepasan daripada api neraka, dan kelepasan daripada azab seksa dan (ia juga akan bersih) daripada sifat munafik.”
Kesempatan menunaikan solat di Masjidil Haram seeloknya digunakan sebaiknya ketika berada di sini. Bagaimanapun, keadaan Masjidil Haram yang sentiasa dipenuhi umat Islam tanpa mengira waktu juga memerlukan kesabaran, kekuatan mental dan fizikal serta daya tumpuan yang tinggi bagi mendapatkan kekhusyukan ketika bersolat.


Perjalanan yang jauh disertai pelbagai rintangan juga cabaran sepanjang menunaikan ibadah pastinya memerlukan jati diri yang tinggi dalam menghadapinya. Tumpuan dalam melakukan ibadah tidak seharusnya terjejas dengan berlakunya ketidakselesaan pada diri anda terutama kulit kerana hampir 70% organ manusia diliputi oleh kulit.

Produk yang halal, suci serta efektif ini boleh membuatkan anda melakukan ibadah tanpa was-was.

 PERFORMANCE DRINKS • Membekalkan tenaga dan menggelakkan dehidrasi.
 NUTRIFERON • Meningkatkan sistem imun agar tidak mudah dijangkiti penyakit atau demam.
 OSTEMATRIX • Mengekalkan kesihatan tulang yang optimum.
 SR VITAMIN-C • Memenuhi keperluan vitamin c harian tubuh, bertindak sebagai antioksidan.
 VITA-LEA • Membekalkan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Multivitamin terbaik.

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.




Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)

Wednesday, 6 December 2017

VIVIX BANTU LAMBATKAN PENUAAN


:: UNTUK WANITA YANG PENTINGKAN KECANTIKAN ::
Vivix dah jadi fenomena harini untuk golongan yang mementingkan kulit yang cantik bagaikan wanita korea 💃🏻.
Di dalam #Vivix ada bahan yang sangat bagus di panggil RESVERATROL.

Jom kaknira kongsikan apa kebaikannya untuk kulit kita.
1. Menjaga kulit dari rosak.
2. Melegakan kulit/mengelakkan sel kulit jadi stress.
3. Menegangkan dan menganjalkan kulit.
4. Membantu sebagai pelindung uv.

Sinar uv punca kepada masalah kulit rosak dan penuaan. Sebab ia menyebabkan kulit susah hilang parut,jeragat,hilang collagen,kulit tidak tegang,kedut-kedut dan kusam.

Antara kelebihan jika anda dapatkan 2 botol vivix adalah :-
 less 5%
 free membership
 free postages
 rebate cash RM 36.10


TESTIMONI PENGGUNA



SHAKLEE BACHOK

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.


Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)

Wednesday, 25 October 2017

Apa Yang Shaklee Telah Bagi Kepada Saya



APA YANG SHAKLEE TELAH BAGI KEPADA SAYA.(PART 2)

Sebuah kereta yang selesa untuk keluarga.

Sebelum ni memang ada kereta tetapi nak cakap selesa sangat tu takdela sangat. Sebab..

Takde ekon

Ingat beberapa tahun lepas,masa tu kaknira baru je habis pantang. Suami nak bawa pi jalan-jalan tapi sampai pertengahan jalan hujan lebat.

Suami terpaksa stop tepi jalan sebab tak boleh nak jalan. Paham-paham jer la kan kalau keta takde ekon,nak drive dalam hujan memang tak nampak jalan.

Kena lap dengan kainWalaupun keta tu takde ekon,anak sakit deman,kaknira nak beranak,kereta tu lah yang bawa kami anak beranak sampai ke spital dengan selamat. Heheeee.

Start tahun lepas kaknira suarakan pada suami,beli kereta baru. Masa tu suami tak jawab pape. Myb dia tak yakin kot dengan kaknira untuk bayar keta.

Lepas tu kaknira senyap dan dah tak suarakan pasal keta ni. Sebab stail asben dia tak suka repeat benda sama

Alih-alih bulan 4 tahun ni, dia minta kaknira bagi RM 500 sebulan. Then kaknira tanya la untuk apa. Dia cakap bayar keta. Waaaaaa. Seronok!

Sekarang ni alhamdulillah kaknira buktikan kepada suami yang kaknira dapat bayar duit keta bulan-bulan RM 500. Bulan ni dah masuk bulan ke 6 kaknira bayar pakai bonus shaklee. Syukur sangat.

Walaupun bukan keta mewah tapi kaknira cukup syukur sekurangnya anak-anak dah selesa. Takde la berpeluh dalam keta Nak tidur pun selesa sebab ruang dah besar.

Alhamdulillah. Korang doakan kaknira dapat car bonus pulak. Bagi shaklee bayar bulan-bulan. Nanti RM 500 yang keta tu dapatlah kaknira buat benda lain pulak. Hihihi.

Perjalanan kaknira dalam business shaklee ni masih jauh dan panjang. Banyak impian kaknira lakarkan. Bukan untuk diri sendiri saja tapi untuk family,team dan masyarakat.

In Sha Allah moga Allah permudahkan segalanya.

Ada ke yang punya angan-angan nak beli keta? Jom kita sama-sama buat business shaklee. Kaknira ajarkan. Ikut formula kaknira ajar dan hati kena kental. 



JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.


Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)

Monday, 23 October 2017

Apa Yang Shaklee Berikan Kepada Saya


APA YANG SHAKLEE BERIKAN KEPADA SAYA.(Part 1)

Kebebasan waktu.

Sejak join Shaklee apa yang telah kaknira dapat adalah kebebasan waktu.

Kalau sebelum ni kaknira bekerja makan gaji,kaknira tak punya masa yang banyak untuk luangkan bersama famili.
Waktu keja jam 9 pagi hingga 6 petang. Seawal 7 pagi kaknira dah pergi keja dengan suami. Masuk keja pukul 9 pagi tapi kaknira pergi awal tumpang suami. Anak kunci pejabat ada dengan kaknira,so beepagian lah sampai kat tempat keja.

Kalau ada awards untuk pekerja sampai awal ke pejabat ofkos kaknira yang dapat.

Time kerja dulu,paling perit bila anak deman. Nak cuti kerap kali memang malu sebab bos sangat baik. Tapi biasalah sindrom mak-mak ni kalau anak deman,memang tak dapat nak bagi tumpuan pada kerja. Dalam kepala ni asyik fikirkan anak saja.

Ni semua cerita waktu kerja. Sekarang ni dah cukup syukur sangat sebab kaknira dah ada kebebasan waktu. Kalau anak deman pun dah tak payah sibuk-sibuk nak minta cuti. Sebab kaknira takde bos. Diri sendiri yang jadi bos.

Teringat masa 'Affi admit ward 4 hari sebelum raya haritu. Kalau lah kaknira masih makan gaji macam mana lah nak handle ye. Nasiblah tak keja jadi kaknira sendiri yang boleh jaga anak kat dalam wad.

Walau anak dalam wad,business kaknira tetap jalan. Kalau ada order customer,kaknira minta PA uruskan atau kaknira order kat website. Klik-klik saja dalam website dan shaklee hantarkan terus kepada customer. Kerja kaknira hanyalah follow up dorang.

Alhamdulillah. Ni salah satu sebab kenapa kaknira cinta kepada business shaklee.

Business shaklee telah bagi kebebasan waktu kepada kaknira untuk uruskan anak dan family.
Nak jadi sebahagian team #ThePrestigesGroup?
Kaknira akan guide dan bantu korang yang nak buat duit dengan business Shaklee.



JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.


Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016