Saturday, 27 January 2018

PRODUK TERBARU SHAKLEE : COQTROL PLUS


Haritu kemain kan kaknira janji nak update setiap hari. Tapi, dah mungkir janji. Sob. Sob. Sebenarnya bukan mungkir janji tapi laptop kaknira repair,pagi tadi baru pi pickup rumah kakak.

So malam ni kaknira gigih untuk update blog. Herherher.

Meh kaknira perkenalkan satu produk terbaru daripada Shaklee iaitu COQTROL PLUS.

Wow! Memang best giler produk terbaru ni,baru je launching dah berbotol-botol dapat jual. Laku sungguh. Hiiiihiiiiihi.

Kelebihan COQTROL PLUS

1. TENAGA YANG BERKEKALAN
Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya, anda boleh menjalani hari dengan bertenaga, cergas dan berkeyakinan! Peningkatan CoQ10 membantu :

  • Meningkatkan kekuatan otot.
  • Mempercepatkan pemulihan luka.
2. PEREDARAN DARAH YANG SIHAT
CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. Untuk mengekalkannya berdengup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan yang membantu:
  • Menguatkan otot-otot jantung.
  • Menyokong fungsi jantung yang sihat.
  • Meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin.
3. SISTEM REPRODUKSI YANG SIHAT
Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif,CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10 membantu :
  • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat.
  • Meningkatkan  pergerakan ovum.
  • Meningkatkan kualiti ovum.
4. KULIT YANG BERSERI
CoQ10 juga terdapat dipermukaan kulit yang melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri,jadi kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10 membantu:
  • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan.
  • Meningkatkan tekstur kulit.
5. MENINGKATKAN FUNGSI KOGNITIF
Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf,CoQ10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid, salah satu punca utama Penyakit Alzheimer, di dalam otak anda. Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori, tumpuan serta minda anda dengan CoQ10 yang juga membantu :
  • Menjana fungsi otak yang sihat.
  • Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.
Berapa Banyak CoQ10 yang Anda Perlukan?

Kajian telah menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Walaupun CoQ10 secara semulajadi dihasilkan oleh badan kita, ianya merosot seiring dengan gaya hidup dan usia. Seawal usia 20 tahun, tubuh anda mengalami kesukaran untuk menghasilkan CoQ10. 

Mereka yang mengambil statin,ubat untuk merendahkan kolestrol, memerlukan jumlah CoQ10 yang lebih tinggi kerana ubat tersebut mengurangkan penghasilannya dalam badan sebanyak 40%!

Untuk memastikan anda mendapat 100mg Coenzyme Q10, anda perlu mengambil :
3k daging merah, 100 cawan brokoli rebus, 100 sudu besar minyak Canola, 3.3kg Mentega Kacang atau  100mg Suplemen CoQ10.





JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

Instagram : kedaivitamin_kelantan
No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

Tuesday, 16 January 2018

TIPS MOMMIES NAK HADAP DRAMA ANAK TAKNAK KE SEKOLAH


Ya Rabbi. Dah masuk minggu kedua persekolahan, tapi harini Naufal berdrama tak nak ke sekolah. Tak pernah benda ni jadik! Tapi harini ia nyaaaaa berlaku.

Tadi lepas kaknira hantar ke sekolah, dia nanges-nanges nak ikut balik. Pelik. Selama ni okay je kot pergi sekolah. Tapi harini tiba-tiba menangis tak nak pergi sekolah.

Erm. Budak-budak. Mungkin dia ada tak selesa dengan sesuatu keadaan atau mungkin ada kawan-kawan yang mengusik. Sah! Bila kaknira selidik dia cakap ada kawan mengusik.

Alahai anak. Benda kecik je tu.

So kaknira nak share dengan mommies yang nak hadap situasi ni. Try prektiskan dan moga ia berjaya. Herherher.

1. Sebelum anak ke sekolah, kita sebagai ibu bapa cuba dedahkan serba sedikit suasana sekolah supaya emosi dia lebih stabil. Ceritakan suasana positif dan keseronokan disekolah. Contohnya ada ramai kawan, boleh main dengan kawan-kawan, ada guru yang baik, ada taman permainan dan lain-lain.

2. Hahhaa part ni ibu bapa kena cekal. Macam tadi Naufal nanges-nanges peluk kaknira nak balik rumah. Kaknira pujukkk cakap duk ja kat sekolah, nanti main ngan kawan-kawan. Kita kena cekal jugak untuk meninggalkan mereka.

3. Kena berfikiran positif dan elakkan menunggu anak dalam kelas terlalu lama. Perkara ni akan menyukarkan proses penyesuaian. Tinggalkan je anak walaupun dia menangis. Biasanya dia menangis sekejap saja dan serahkan pada cikgu untuk handle. Hihi.

4. Pastikan kita ambil anak tepat waktu. Biasanya kanak-kanak akan berasa takut apabila melihat kawan sudah pulang.

5. Beri ganjaran kepada anak yang tidak mahu ke sekolah dengan sesuatu yang disukai sekiranya dia rajin ke sekolah tetapi elakkan daripada mengumpan anak dengan jajan dan mainan yang mahal. Teruslah memghantar anak ke sekolah secara konsisten.

6. Buat kerja rumah dan ulangkaji bersama-sama. Tanya hal-hal aktiviti, siapa kawan di sekolah dan sebagainya. Tunjukkan minat dan sokongan anda terhadap persekolahannya.

Semoga bermanfaat untuk semua! 

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

Sunday, 14 January 2018

TAWARAN BONUS KERETA


Ya Rabbi, lama sungguh kaknira tak update blog kan? Dah ada yang merindui ke? Herherher. Bajet retiss sangat. 

Mulai harini kaknira dah janji dengan diri sendiriakan terus update blog ni. Tak nak bagi bersawang dah. *okay, kaknira pomish eh*.

Entri ni kaknira nak share selain BONUS DUIT yang shaklee tawarkan, kompeni ni juga sediakan BONUS KERETA. Wow. Best giler! Pilih jer nak beli kereta apa, bulanan nanti kompeni Shaklee yang bayarkan. Syiokkk kan?


Sungguh tak sangka dah masuk bulan yang ke 9 kaknira tolong asben bayar cik alza RM 500 sebulan.
Myb bagi orang lain nilai tu sikit je. Tapi bagi kaknira yang tak kerja ni, nilai tu sangat banyak . RM 500 tu dah hilang duit untuk shopping.

Tapi, untuk kesenangan dan keselesaan anak-anak, kaknira decide untuk bantu suami bayar. Semua kemudahan lain suami dah sediakan daripada rumah yang selesa, keperluan dapur, keperluan kaknira dan anak-anak. So apa salahnya kaknira bantu ringankan suami sikit.



Kaknira berharap sangat bermula bulan 5 nanti bagi SHAKLEE je yang bayar kereta tu. Korang doakan moga kaknira dapat complete CAR BONUS dengan cemerlang.
Nanti yang RM 500 ni boleh kaknira konsisten saving untuk anak-anak.

Yang paling syiok, BONUS KERETA ni nilainya tanpa had. Selagi kita layak dapat BONUS KERETA, selagi tu lah kita akan dapat. Bestkan?

Ada ke yang nak try buat business shaklee? Boleh join team kaknira, kaknira akan ajar daripada ZERO TO HERO.

Modal permulaan yang sangat RENDAH. Pulangan yang sangat BESAR dengan TINDAKAN yang LUAR BIASA.

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

Thursday, 7 December 2017

4 Tip Yang Perlu Anda Tahu Untuk Mendapat Umrah Mabrur

Shaklee Bachok


Istilah mabrur merupakan kata yang membawa maksud ibadah yang diterima Allah, acapkali dikaitkan dengan umat Islam yang mengerjakan umrah atau haji ke Mekah. Namun begitu, mabrurnya ibadah umrah atau haji seseorang itu merupakan rahsia Allah yang mana untuk menggapainya, seseorang itu perlu berusaha bersungguh-sungguh sepanjang melakukan ibadah agar perjuangannya tidak sia-sia.

Bagi mencapai umrah yang mabrur, seseorang perlu mempersiapkan diri sebaiknya daripada aspek mental dan fizikal agar fikiran sentiasa dalam keadaan tenang dan ibadah yang bakal dilaksanakan kelak lebih fokus dan khusyuk selari dengan tuntutan agama. Keselesaan diri sepanjang perjalanan sebelum tiba di Mekah juga menentukan kualiti ibadah yang bakal anda jalani di sana kelak.



Ramai yang mengetahui tentang syarat wajib dan sunah, serta rukun-rukun ibadah haji dan umrah yang bakal dijalankan, namun ramai terlepas pandang akan pentingnya penjagaan diri dan kesihatan sebelum memulakan perjalanan itu sendiri. Bagi perjalanan umrah, perkara penting yang perlu diingat ialah pakaian yang dipakai sepanjang perjalanan merupakan kain ihram bagi lelaki manakala wanita berpakaian menutup aurat (biasanya memakai telekung dan berjubah).

Pakaian khusus seperti ini pastinya akan menimbulkan rasa kurang selesa sekiranya kulit tidak dijaga rapi kerana perjalanan yang jauh memakan masa yang panjang iaitu kira-kira 8 jam menyebabkan kulit yang terpempan dan berpeluh menjadi kering mahupun terlalu berminyak.



Sebaik menaiki kapal terbang, umat Islam yang bakal menunaikan umrah dinasihatkan agar berniat serta digalakkan berpakaian umrah supaya tidak tergesa-gesa untuk miqat setibanya di sana. Bagi anda yang baru pertama kali mengerjakan umrah, anda dinasihatkan agar mengikuti mutawif anda dengan rapat, mengetahui lokasi penginapan dan membawa buku panduan umrah atau haji bersama sepanjang masa.

Ibadah tawaf yang dilakukan sebanyak 7 kali, memerlukan kekuatan fizikal dan mental dan fokus yang tinggi kerana perlu berasak-asak dengan berjuta lagi umat Islam seluruh dunia. Anda mestilah memiliki kesabaran tinggi serta tidak mudah hilang pedoman dan bersedia dengan sebarang kebarangkalian seperti tersesat atau terputus daripada kumpulan anda.

Ibadah saie juga mencabar apabila perlu berulang alik ke Safa dan Marwah sebanyak 7 kali dan perlu bersedia dengan gunting kecil bagi lelaki untuk memotong sekurang-kurangnya 3 helai rambut sebaik selesai melakukannya.




Sabda Nabi Muhammad saw bermaksud:

“Tidak sepatutnya (bersusah payah) keluar belayar (untuk menziarahi mana-mana masjid kecuali (untuk pergi) ketiga-tiga masjid (yang berikut): Masjidil Haram (di Makkah), dan masjid Rasulullah (di Madinah) dan Masjid al-Aqsa (di Baitulmaqdis).”
Hadis riwayat Bukhari
Kelebihan Masjidil Haram adalah mereka yang bersembahyang dalamnya akan mendapat 100,000 (lebih afdal daripada) sembahyang di tempat lain. Dalamnya terletak Kaabah yang menjadi kiblat umat Islam.

Kelebihan Masjid Nabawi pula adalah mereka yang bersembahyang dalamnya akan mendapat 1,000 (lebih afdal daripada) sembahyang di tempat lain. Dalamnya ada makam Nabi dan sebagai sebuah taman daripada taman syurga.

Kelebihan Masjid al-Aqsa pula adalah mereka yang bersembahyang dalamnya akan mendapat 500 (lebih afdal daripada) sembahyang di tempat lain. Keistimewaannya adalah ia masjid Nabi yang terdahulu dan tempat Israk dan Mikrajnya.

Baginda Rasulullah S.A.W menggalakkan umat Islam sama ada yang menetap di Makkah dan Madinah atau yang datang dari seluruh dunia untuk mengerjakan ibadat haji atau umrah, mengerjakan sembahyang sebanyak-banyak yang dapat di kedua-dua masjid mulia itu bagi mendapat pahala berganda.

Dalam sebuah hadis lagi ada menerangkan secara khusus kelebihan orang yang mengerjakan sembahyang di masjid Nabi sebanyak 40 waktu berturut-turut.

Daripada Anas bin Malik, Rasulullah bersabda bermaksud:

“Sesiapa sembahyang di masjidku sebanyak 40 sembahyang (dengan syarat) tidak ketinggalan dalam satu sembahyang (waktu) pun, nescaya akan ditulis baginya kelepasan daripada api neraka, dan kelepasan daripada azab seksa dan (ia juga akan bersih) daripada sifat munafik.”
Kesempatan menunaikan solat di Masjidil Haram seeloknya digunakan sebaiknya ketika berada di sini. Bagaimanapun, keadaan Masjidil Haram yang sentiasa dipenuhi umat Islam tanpa mengira waktu juga memerlukan kesabaran, kekuatan mental dan fizikal serta daya tumpuan yang tinggi bagi mendapatkan kekhusyukan ketika bersolat.


Perjalanan yang jauh disertai pelbagai rintangan juga cabaran sepanjang menunaikan ibadah pastinya memerlukan jati diri yang tinggi dalam menghadapinya. Tumpuan dalam melakukan ibadah tidak seharusnya terjejas dengan berlakunya ketidakselesaan pada diri anda terutama kulit kerana hampir 70% organ manusia diliputi oleh kulit.

Produk yang halal, suci serta efektif ini boleh membuatkan anda melakukan ibadah tanpa was-was.

 PERFORMANCE DRINKS • Membekalkan tenaga dan menggelakkan dehidrasi.
 NUTRIFERON • Meningkatkan sistem imun agar tidak mudah dijangkiti penyakit atau demam.
 OSTEMATRIX • Mengekalkan kesihatan tulang yang optimum.
 SR VITAMIN-C • Memenuhi keperluan vitamin c harian tubuh, bertindak sebagai antioksidan.
 VITA-LEA • Membekalkan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Multivitamin terbaik.

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.




Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading