Friday, 19 October 2018

BUKU PINK KE 4 | Due Date 15 April 2019

Uiksss dah berkurun nak share tentang kehamilan keempat ni,tapi tak sempat jaaa.

So harini kaknira nak share tentang kehamilan ke 4. Alhamdulillah sekarang kandungan kaknira dah nak memasuki 4 bulan. Sekejap je masa berlalu. 

Alhamdulillah semua diperumudahkan oleh Allah SWT. Kaknira takda apa-apa alahan. Bab makan sangat berselera. HAHAHHAA. Juga semua result masih dalam keadaan yang baik. 

Part energy juga sangattt baik. Maybe sebab kaknira dah sedia topup dengan vitamin sebelum kehamilan ke 4. Btw, kaknira juga masih menyusukan anak yang ketiga sepenuhnya. 

Mmmmm. Gayanya penyusuan ni memang non stop. Kalau ikut pengalaman kehamilan ketiga pun,kaknira menyusukan anak kedua sehinggalah adik dia keluar. Rasanya, peristiwa ini akan kembali macam ni jugak. Abang ketiga akan stop menyusu bila adik dia dah keluar dunia. 

Hhahhaaa. Takpelah dik. Asalkan ummi tak skip suplemen untuk 3 orang. 



Kehamilan ke empat ni,buat kaknira cravings benda manis. Sehari kalau tak jumpa atau tak makan benda manis,seolah hidup kaknira tak lengkap. Iskkk risau jugak sebenarnya.Kanggg, terkena GDM memang nayaaaa woii.

Haritu dah kena minum air gula. Alhamdulillah semua result okay dan kaknira bebas GDM! Wuhuuuuu.

Tapi kan, orang cakap kalau suka benda manis kita sedang hamil anak perempuan. Kaknira tak tau lah itu fakta ke auta. Kaknira aminkan saja sebab kaknira belum ada anak perempuan. Mana tau rezeki anak keempat ni perempuan, so next year kaknira dah ada gengg untuk melawa. 

Yabedabeduuuu. Sukanyaaaa!

Erm. Tak kisah lah lelaki ke perempuan ke, janji anak dalam kandungan kaknira ni sihat tubuh badan dan juga sempurna kejadiannya. Aminnn.





Kaknira amalkan set kehamilan shaklee. Serasi dengan badan sebab kaknira menggunakannya sejak anak kedua lagi. Setakat ni sangat berpuas hati. Result semua sangattt cantik.

So kalau ada ibu hamil yang preggy dan nak try set kehamilan shaklee boleh terus contact kaknira. Kaknira akan consult ikut pengalaman sendiri. Btw,set ni juga bagus diamalkan dalam pantang. Cuma kita akan add few item. 

Harga berbaloi dan mampu milik.



✔️Vitalea = multivitamin. Bantu tingkatkan bacaan hb.

✔️B complex = asid folic. Utk pastikan motor sensor baby dalam keadaan baik. Juga bantu elakkan kecacatan tiub neutral.


✔️Vitamin C = kuatkan sistem imun badan. Kuatkan otot baby yang kuat. Elakkan kulit baby sensitif.


✔️Ostematrix = kalsium. Pastikan tulang belakang baby dalam keadaan normal. Bantu elakkan sembelit ibu hamil, elakkan sakit gigi dan cramp kaki.


✔️Omega Guard = untuk kecerdasan otak baby.


✔️ESP = berikan energy pada ibu hamil. Kuatkan otot rahim. Bagi kulit mak dan baby cantik.



JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

Saturday, 13 October 2018

ZINC SUDAH KEMBALI

Selamat berhujung minggu bersama keluarga tersayang!

Korang dah breakfast ke? Kaknira sekejap lagi baru nak breakfast sebab dah tak sabar nak share dengan korang kebaikan Zinc Plus ni.

Kaknira yakin ramai yang tertunggu kemunculan Zinc Plus ni sebab khasiatnya yang sangat besar. Okay,jom kita baca jap apa kebaikan yang ada dalam Zinc Plus ni.


KELEBIHAN dan KEBAIKAN Zink Complex Shaklee

1) Meningkatkan sistem imun – membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.

2) Diabetis – membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin.

3) Kanser prostat – pengambilan zink dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%. 

4) Ovulasi wanita – wanita memerlukan zink untuk ovulasi. Zink juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya.

5) Memperbaiki radang kulit – Pengambilan zink dapat memperbaiki radang kulit seperti jerawat.

6) Jerawat – Zink bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zink juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

7) Kelesuan kronik

8) Mengekalkan deria bau – Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif

9) Kemampuan seks lelaki – zink yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma

10) Gugur rambut / botak – zink mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel

11) Membentuk kolagen – Zink membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.

12) Penyembuhan luka yang cepat – zink mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergy


13) Rabun malam

Haaaa,banyakkan kelebihannya? Harga murah manfaat besar sangat. Siapa nak order boleh terus contact kaknira. Okay



JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)




Continue Reading

Thursday, 11 October 2018

PROMOSI SEPANJANG BULAN OKTOBER 2018

Lama gila tak update blog kesayangan nih. Rindunyaaaa lahaiii. Dah ada yang merindui ke?HAHAHA. *perasannnnn sangatttt*.

Okay korang! Nak share dengan korang ni sepanjang bulan oktober ni ada banyak gilaaaaaa promosi produk shaklee. Juga ada few item baru dilancarkan pada 1hb haritu. So i rasa masih belum terlambat untuk i udate dengan korang kan?

Sebabbbb masih banyak masa lagi untuk korang grab promosi best gila ni. Heeehe.

Okay jom kita tengok.Apa yang best sangattt tu kan?

1. PROMOSI VITAMIN C BELI 3 BOTOL DISKAUN 5%.

Wuhuuuu. Ini lah masanya untuk korang grab vitamin C murahh. Percayalah, kalau tak grab sekarang korang akan menyesal. Bukan selalu shaklee buat promosi best macam ni. Jarang sangattt tau. So silalah grab cecepat.

okay.



2. PROMOSI YOUTH

Haaaaa,kalau korang beli satu set korang akan dapat beg kalis air yang comel gila tu. Kalau nak pergi travel ke mana-mana terus letak semua item dalam beg tu. Senang dibawa. Comel pulak tu.


3. PRODUK KESIHATAN TERBARU IAITU ZINC PLUS

Haaaaa. Hak ni untuk kesihatan suami. Para isteri mithali boleh hadiahkan untuk suami tersayang. Hargaaaaa sangattt murah dan manfaat sangat besar. Trust me!


4. RESTORING EYE TREATMENT

Wuhuuuu. Juga salah satu produk kecantikan terbaru hak shaklee keluarkan. Next post kaknira akan share lebih detail tentang ni. Okay kaknira janji dengan korang. And kaknira yakin korang akan teruja nak dapatkannya, wehooooo.



JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

Thursday, 9 August 2018

Chewable Vitamin C Shaklee : Kelebihan Chewable Vitamin C Plus

Kelebihan Chewable Vitamin C Plus

Sebelum ni dikenali sebagai Vitamin C Chewable. Tapi sekarang ni dah tukar nama sikit jadi Chewable Vitamin C Plus.


Pengumuman daripada shaklee bahawa Chewable Vitamin C Plus ni dah boleh diorder pada 10 ogos (jumaat). So kaknira dah standby untuk order bagi pihak customer. Sesungguhnya dah ramai peminat yang tunggu stok ni masuk.

Ramai yang suka Chewable Vitamin C Plus ni sebab ia boleh kunyah-kunyah macam tu jer. Sangat sedap! Rasa masam manis buat sitrus.

Chewable Vitamin C Plus ni kiranya alternatif untuk vitamin c plus. Sebab ia daripada kanak-kanak sampai ke dewasa boleh makan.

Walaupun ia dikunyah macam tu je ada kebaikan yang sangat power disebalik tablets ni. Jom kaknira kongsikan dengan korang semua.

Kelebihan Chewable Vitamin C Plus

  • Diperbuat daripada sumber semulajadi - tumbuhan.
  • Mengandungi serbuk Rosehips,Citrus Bioflavonoids untuk penyerapan terbaik serta optimun dalam badan kita.
  • Dos lebih rendah iaitu 100mg vitamin c untuk setiap tablets.
  • Saiz yang sangat comel sesuai untuk kanak-kanak mengunyah.
  • Bebas dari perasa,pewarna,dan pemanis tiruan.
  • Botol yang lebih kecik dan mudah dibawa ke mana-mana sahaja.
  • Bagi yang dewasa boleh kunyah sehingga 5 biji iaitu bersamaan 500 mg.


Kebaikan Chewable Vitamin C Plus

  • Meningkatkan sistem imun badan.
  • Mengurangkan simptom flu dan selsema.
  • Menguatkan tulang,gigi dan gusi.
  • Antioksidan penting untuk melindungi kulit daripada rosak.
  • Membantu melambatkan proses penuaan.
  • Membantu dalam penghasilan kolagen.
  • Membantu cerahkan kulit,menyekat pembentukan jeragat dan baiki masalah jerawat.
  • Membantu menyokong intergriti sel-sel.
  • Menggalakkan kesihatan mata,otot dan salur darah.
Siapa Yang Perlukan Chewable Vitamin C Plus
  • Yang kerap deman selsema.
  • Yang kerap jatuh sakit.
  • Yang selalu batuk,sakit tekak.
  • Yang selalu ada masalah nak telan vitamin C Plus. hahahhahaa.
  • Yang kurang makan makanan bervitamin C.
  • Yang selalu bersin.
  • Yang badan sering rasa letih lesu.
  • Yang ada muntah,loya.
  • Yang ada resdung.
  • Yang mabuk laut atau darat.
  • Yang ada alergik atau gatal-gatal.
Kesimpulannya,setiap rumah wajib ada satu botol vitamin c ni. Sebab ia sesuai daripada kanak-kanak sehingga dewasa.


JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading