Friday, 14 July 2017

VIVIX BANTU RAWATI TIROID


Bagaimana Vivix Membantu Merawati Penyakit Tiroid?

Keistimewaan Vivix adalah iamerawati sehingga ke perigkat DNA. Dalam badan kita ada..


Sistem --> Organ --> Tisu --> Sel --> DNA

Semua sel dalam badan kita mengandungi DNA kecuali sel darah merah. DNA adalah bahan genetik asas yang terkandung dalam badan bagi setiap individu dimana separuh dari ciri DNA diwarisi daripada ibu kandung dan separuh daripada bapa kandung. Setiap individu mempunyai corak DNA yang unik kecuali pasangan kembar seiras.

Biasanya kalau DNA rosak,ada 2 keadaan berlaku iaitu sel akan repair itself atau sel tersebut akan mati dengan sendirinya. Penyakit terjadi kalau DNA yang rosak tersebut dan tidak dibaiki dan tidak juga mati..tapi sebaliknya sel yang mengandungi DNA rosak ini menjadi sel baru yang tidak diperlukan oleh badan. Sel baru tu pula sama cirinya dengan DNA yang rosak. Macam copy,dia copy yang rosak pula. 

Bagaimana vivix bertindak untuk memperbaiki DNA yang rosak dan seterusnya menghalang dari membiak menjadi sel tidak sihat? Ada 4 mekanisme tindakan VIVIX.



Vivix Bantu Rawati Tiroid


Tentu anda tertanya-tanya,bagaimanakah Vivix membantu merawati tiroid. Vivix merupakan bahan yang kaya dengan resveratrol polifenol yang mempunyai ciri-ciri antioksidan,anti radang dan apoptopic yang mana memberikan sumbangan besar kepada pencegahan penyakit kardio.

Bagi tiroid,Vivix membantu dari segi :


  • Resveratrol membantu mengawal metabolisme,penuaan dengan memperbaiki enzim SIRT 1.
  • Berkeupayaan mengaktifkan mitogen yang mengaktifkan protein kinase,(MAPK),enzim P53 serta penfosforlilan,seterusya membantu mencegah pertumbuhan sel dalam papilari,dan folikel kanser tiroid.
  • Membantu meningkatkan fungsi tiroid dengan meningkatkan rembesan TSH melalui pengaktifan enzim sirtuin (SIRT1),phosphatidylinositol,fostat,dan kinase yang akhirnya memberikan kesan baik ke atas metabolisme. 
  • Membantu menormalkan sistem imun (tiroid bekait rapat dengan penyakit autoimun-SLE).
  • Membantu memperbaiki tenaga pada peringkat sel (mitokondria).
  • Membantu mengurangkan keradangan dan mencegah keradangan.
Tak salah untuk kita mencubakan,dan sebenarnya daripada terus bergantung kepada ubat dan pembedahan,penggunaan suplemen juga merupakan alternatif untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik. Sekurang-kurangnya suplemen shaklee merupakan suplemen natural dan selamat,bukan sintetik dan mengandungi bahan beracun yang membahayakan kesihatan.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua. 


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah
TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229



Tuesday, 4 July 2017

CANTIK TANPA MENYIKSA BADAN! TAK PERLU CUCUK-CUCUK!!



Ya Allah..lama sungguh tinggal belog ni.. bersawang.. ampunnnnn... ampunnnn.. kekangan masa untuk update *hahhahaa a-l-a-s-a-n* jer kan? okaylah untuk entri ni kaknira nak share gambar adik cantik nih.. dia hanya consume 2 produk jer. Tapi kesan sangatttt "WOW"

Pengedar Shaklee Bachok


CANTIK TANPA MENYIKSA BADAN! TAK PERLU CUCUK-CUCUK!!

Rahsia konsisten alfalfa untuk detox dan lakukan masker Alfalfa setiap malam.
Vitamin C setiap hari.
Jerawat hilang dan kulit cerah gebu!!

Alfalfa:-
Keluarkan toksin
Hilangkan bloated (angin)
Menstabilkan hormon wanita
Memberi tenaga
Mempunyai campuran minerals dan vitamin di dalamnya
Kuatkan tulang
Kecutkan jerawat
Lawaskan najis
Tambah susu
Jamu ibu berpantang

Vitamin C:
Anjalkan kulit
Pudarkan parut
Cerah dan gebukan kulit

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah
TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

Tuesday, 11 April 2017

Kenapa Saya Harus Pilih Collagen Powder Shaklee?



Selalu kita dengar orang sebut kolagen dikaitkan dengan penjagaan kecantikan kulit. Tapi,sejauh manakah anda tahu apa yang dimaksudkan dengan KOLAGEN?

APA ITU KOLAGEN/COLLAGEN?

Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit,rambut,kuku,ligamen,otot,tulang,sendi,tendon,mata,gusi,dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit kita adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolegan. FYI,kornia mata kita ni pun sebenarnya adalah kolagen.

FUNGSI KOLAGEN

Kolagen bertindak untuk melindungi organ kita seperti hati,perut,jantung,peru-paru,saluran darah,sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk organ luaran pula,kolagen membantu dalam kecantikan (yang ni ramai wanita suker!) dan kesihatan. 

KESAN COLLAGEN KE ATAS BADAN 

⏩ memelihara ketegangan dan keanjalan kulit.
⏩ menelihara kelembapan kulit.
⏩ menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang.
⏩ menguatkan otot dan tulang.
⏩ membantu hati dalam proses detoksifikasi.
⏩ memelihara kelenturan sendi.
⏩ mengurangkan keradangan.
⏩ memberi tenaga.
⏩ memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

APA BEZA SHAKLEE COLLAGEN POWDER SHAKLEE DENGAN BRAND LAIN dan KENAPA SAYA HARUS PILIH COLLAGEN POWDER SHAKLEE?

Shaklee Collagen Powder (SCP) ni di buat daripada kolagen bermolekul sangat ringan lebih kurang 1,00 Dalton sahaja. Asid amino pulak tinggi. Anggaran 3000. Jika jisim molekul biasa,lebih dari 30,000  Dalton lepas tu asid aminonya 20-25 je. Woha! Sangat beza kan.. sebab tu SCP berkesan..ngeeeengeeee.. ;)

FYI,bila jisim molekul ni sangat rendah maka mudahlah diserap badan dan usus kita. Bila senang diserap dapatlah bantu tingkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis kulit kita dengan berkesan.  Faham tak? Moga faham lah ye!

Bukan tu je,SCP ni mempunyai sel kepaduan yang sangat tinggi dan mempunyai kapasiti untuk mengekalkan kelembapan kulit kita. 1 gram asid hialuronik boleh menahan air sebanyak 6 litre. Hebat kannn?

Ramuan yang ada dalam SCP ni takde bahan pengawet dan bahan tiruan ye. Pewarna pun takde. Gula takde dan bahan terlarang yang lain pun tak de..Semuanya natural 100%. 

Lepas tu kan,senang je nak bawak.. sebab SCP ni packetnya kecikkecik. Cuteee je. Nak letak dalam poket seluar,celah stroller anak atau kat mana-mana pun boleh.

Last sekali,mudah larut. Takyah nak shake bagai. 


KANDUNGAN YANG ADA DALAM COLLAGEN POWDER 

  • Kolagen Ikan - Memberikan kesan elastin,mengekalkan kulit lebih anjal.
  • Ekstrak Kulit Kerangan - Mengandungi glukosamina sebagai pelincir sendi,menghidrat mata,dan melegakan ketidakselesaan mata.
  • Lactobacillus Acidophilus - Meningkatkan penyerapan kolagen.
  • Ekstrak Biji Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan.
  • Ekstrak Pfaffia - Merawat rambut gugur,ketidakseimbangan hormon,dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga. 
  • Vitamin C - Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
  • Vitamin B2,B6 - Membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.
APA KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

  • meningkatkan kelembapan kulit
  • mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
  • mengurangkan kekasaran dan kekeringan kulit
  • meningkatkan dalam penampilan keseluruhan
  • meningkatkan keserian dan menyeratakan tona kulit
  • meningkatkan keanjalan,ketegangan dan elastisiti
  • meningkatkan ketebalan rambut
  • muka yang kusam,akan berseri bak anak dara
  • hilangkan tanda-tanda penuaan
  • menegangkan payudara dan juga kulit
  • mengurangkan parut-parut degil
Banyaknya!

Ujian klinikal ke atas SCP membuktikan 71% pengguna mempunyai tekstur kulit yang lebih gebu selepas menggunakannya selama 8 minggu berturut-turut.

  • 69% peningkatan terhdap kelembapan kulit.
  • 75% peningkatan terhadap kelicinan kulit.
  • 90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit.
  • 80% pengurangan kedutan di wajah.

SIAPA YANG PERLU AMBIL SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Jika anda tergolong dalam kalangan mereka yang nira list di bawah,kira wajib ambil lah ye :)

  • ada kedutan dekat wajah.
  • ada bintik hitam dan jeragat.
  • ada mata panda.."eye bag".
  • ada pori-pori besar.
  • kulit lesu dan mudah kering.
  • nampak tua dari umur sebenar.
  • sakit belakang dan sakit sendi.
  • kulit tona tidak sekata.
  • gusi tak sihat.
  • garis halus kat leher.
  • payudara kendur dan punggung tak perky. (hiks!)
  • kuku senang patah/pecah.
  • tumit merekah.
  • ada lingkaran hitam bawah mata.
  • rambut kering dan bercabang.

Jom kita tengok side effect mereka yang consume Collagen Powder Shaklee ni.











♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

Monday, 10 April 2017

Gabungan Vitamin C dan Vitamin E dan Hasilnya!


Cepat sunggguh masa berlalu. Tanpa sedar dah lama tak sharing kat sini. Aduhai.Sila tepuk dahi sendiri. Tapi,bukan kaknira taknak sharing cuma kekangan masa yang jelese jer dengan kaknira. Hahaha. Alasan jer kan? 

Untuk entri kali ni,kaknira nak share pasal Vitamin C dan Vitamin E dan produknya haruslah keluaran Shaklee. Kan kaknira ni pengedar Shaklee. Takkan lah nak cerita produk lain pulak kan? Hikhik. 

MANFAAT KESIHATAN & KECANTIKAN SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS



KESIHATAN 
Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya antioksidan yang berkuasa,mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat - Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah,mengekalkan kapilari darah yang sihat,menghindari arteriosclerosis,thrombus,menghalang pendarahan dalaman,hidung berdarah,pendarahan selebral dan skurvi.

KECANTIKAN
Membentuk kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan. Oleh itu,ia mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik. 

Mencantikkan Kulit - Ambil vitamin C saja setiap hari untuk kulit yang lebih cerah,melambatkan penuaan,dan menyekatpembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

MANFAAT KESIHATAN & KECANTIKAN VITAMIN E COMPLEX 

KESIHATAN
Melindungi Jantung - Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan penghasilan lipid,meningkatkan kolestrol HDL,mengurangkan tekanan darah,menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri,menghalang anemia hemolitik,penyakit jantung dan lain-lain.

Anti-Oksidan Yang Kuat - Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk antio-ksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser,mengukuhkan sistem imun,menghalang atau melambatkan pertumbuhan kanser,mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ia juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.

KECANTIKAN
Anti-Penuaan - 1 kapsul vitamin E setiap hari membantu melambatkan penuaan,mengurangkan kedut,garis halus,parut,jerawat dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan tona muka,dada dan otot peha.

Membaiki Parut - Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

FUNGSI VITAMIN C DAN VITAMIN E

Keperluan vitamin C bagi setiap tubuh orang adalah berbeza mengikut faktor seperti 

- gaya hidup
- tahap kesihatan dan
- usia

Bagi mereka yang sibuk,aktif bersukan,merokok atau sering terdedah kepada pencemaran,keperluan vitamin C adalah lebih tinggi berbanding dengan orang lain.

Vitamin C dapat :

- meningkatkan daya tubuh seseorang.
- mempercepatkan pemulihan.
- mengurangkan risiko penyakit jantung,strok,barah dan katarak.
- membantu mengurangi racun dalam badan.

Manakala Vitamin E adalah vitamin antioksidan yang mampu :

- meningkatkan kekebalan tubuh dari berbagai penyakit
- melindungi kesihatan kulit
- mencegah barah,penyakit jantung,katarak,glukoma,Alzhemeir,Parkinson.
- melindungi kesihatan kulit dan mengurangkan bekas luka (parut) di kulit anda.

Vitamin E Complex Shaklee membekalkan 400 IU vitamin E untuk memenuhi keperluan Vitamin E anda setiap hari. 

Manfaat Gabungan Vitamin C dan Vitamin E 

Manfaat Gabungan Vitamin C dan Vitamin E   Membantu mencukupkan keperluan harian vitamin C dan vitamin E. Meningkatkan dan memelihara daya tahan tubuh daripada berbagai serangan penyakit. Mempercepat pemulihan. Membantu meningkatkan kualiti sperma. Perlindungan dan mengoptimumkan kesihatan jantung dan pembuluh darah.



  • Membantu mencukupkan keperluan harian vitamin C dan vitamin E.
  • Meningkatkan dan memelihara daya tahan tubuh daripada berbagai serangan penyakit.
  • Mempercepat pemulihan.
  • Membantu meningkatkan kualiti sperma.
  • Perlindungan dan mengoptimumkan kesihatan jantung dan pembuluh darah.
TESTIMONI


Nak kulit cantik dan sihat? Boleh hubungi kaknira ye!



♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016