Monday, 10 December 2018

Cara Kurangkan Risiko Penyakit Jantung

Assalamualaikum semua. Entri kali ni kaknira nak share dengan anda semua cara untuk mengurangkan risiko sakit jantung.

Umum kita tahu,orang Jepun mempunyai risiko paling rendah untuk mendapat serangan jantung. Kenapa agaknya?

Menu utama mereka ialah ikan

Bila diuji,rupanya mereka memiliki kadar asid lemak omega-3 fatty yang paling tinggi didunia. Ini kerana menu utama mereka ialah ikan!

Sukar kita jadi seperti mereka

Inilah rahsia kenapa mereka mempunyai risiko rendah untuk terkena penyakit jantung, strok, dan darah tinggi. Susah untuk kita makan ikan setiap hari macam mereka. Ikan pula harus pilih ikan laut dalam. Harga kemain mahal!

Dorang makan ikan tuna segar. Kita makan ikan tuna dalam tin. Hak diproses. Jadi, kita harus topup dengan Omega Guard.

Alternatif lain yang kita ada adalah Omega Guard.

Kajian yang shaklee bentangkan semasa Diabetis Conference di US, Pihak syarikat Shaklee turut dijemput.

Mereka bentangkan level darah pengambilan Omega Guard selama berpuluh tahun memiliki kadar asid lemak omega-3 fatty yang tinggi seperti orang Jepun.



Apa kata pengguna Omega Guard


Jika berminat untuk order boleh terus whatsapp 012-9827229.



Continue Reading

Sunday, 9 December 2018

Youth Shaklee : 3 Testimoni Bergambar Penggunaan Starter Set

Hai semua! Harini kaknira nak share dengan korang testimoni daripada pengguna yang menggunakan starter set youth! Dalam starter set ni mengandungi 4 item saja,iaitu,

1. Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
2. Perfecting Skin Toner (177 ml)
3. Age Defense Moisturizer SPF 50
4. Advance Renewal Night Cream (50 ml)

Puan Zubaidah punya masalah pori besar, jeragat,jerawat dan kulit kasar. Hasil penggunaan secara konsisten selama 3 bulan itu hasilnya! Sangat mengujakan.





Jom kaknira share dengan korang kenapa Youth menjadi pilihan pada masa kini.

1. 8 TAHUN KAJIAN 
- Youth mengambil masa selama 8 tahun kajian untuk menguji formulasi YOUTH dan memastikan YOUTH ni betul-betul berkesan dan semulajadi.

2. PADAT DENGAN NUTRISI
- Shaklee yang mempunyai kepakaran dalam bidang kesihatan selama 103 tahun sejak ia ditubuhkan. Hebat!

3. 100% VEGAN
- Setiap produkYOUTH semuanya berasaskan tumbuhan dan tidak langsung menggunakan sumber haiwan atau melakukan ujian ke atas haiwan. Maksudnya 'cruely free'

4. BEBAS DARI 1500 BAHAN KIMIA
- Ya! Tidak ragu-ragu lagi. Bila guna youth kulit kita rasa lebih selamat dan bebas dari bahan kimia yang berbahaya pada kulit.

5. SESUAI UNTUK SEMUA KULIT
- YOUTH betul-betul diuji agar sesuai untuk semua jenis kulit. Juga tiada alah pada kulit.

6. NON-COMODOGENIC
- YOUTH juga tidak akan menyebabkan liang pori kita tersumbat bila kita sapu pada kulit. Seronok kan?

7. DIUJI OLEH OPHTHALMOLOGY
- YOUTH selamat untuk mata dan tidak merengsakan mata kita.

8. SKIN AGE INDEX
- Ia direka oleh pakar dermatologgist antarabangsa untuk mengkaji keberkesanan produk dan mengukur tanda-tanda penuaan pada kulit kita.

Promosi Youth sepanjang disember. 

Pembelian starter set dapat percuma cermin berharga RM 48!

Pembelian renewal and maintain akan dapat percuma radiance c and e yang bernilai lebih rm 400.


JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)





Continue Reading

Saturday, 24 November 2018

BAHAYA HB RENDAH KEPADA IBU MENGANDUNG & BAYI. APA NAK BUAT?



"Fuh! Pen merah lagi result hb kali ni. Habislah kena makan bebel dengan kakak misi"

"HB low" benda biasa yang terjadi dalam kalangan ibu mengandung.

Apa sebenarnya hb low dan mengapa kita kena jaga bacaan tersebut setiap kali temujanji?

Dari segi perubatan, anemia berpunca daripada kekurangan hemoglobin (hb) dalam sel darah merah. Anemia dikesan melalui ujian darah iaitu paras hb dalam sel darah merah kurang daripada 11gm/dl.

Hemoglobin ini mempunyai fungsi yang amat penting kerana ia bertindak sebagai pengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan.

Walaupun ia benda biasa, ibu hamil tidak boleh ambil ringan perkara ini sebab ada beberapa risiko untuk ibu hamil dan baby dalam kandungan.

Berikut adalah antara risiko apabila seseorang mengalami kekurangan Hemoglobin dalam darah.


Pertama sekali, anemia boleh membuatkan seseorang berasa letih, lesu, dan lemah. Anda akan sering terasa pening, sesak nafas, atau berasa sukar untuk fokus.

Ia berlaku akibat kekurangan oksigen dan nutrien yang amat diperlukan oleh badan. Wajah seseorang juga cenderung kelihatan pucat serta tidak bermaya.


Sekiranya anemia berada pada tahap yang serius, tubuh akan tidak berupaya lagi menanggung proses kehamilan, lalu menyebabkan keguguran janin yang dikandungkan.


Apabila bacaan Hb anda tidak menunjukkan kemajuan sehinggalah waktu bersalin, apa yang membimbangkan adalah ia berisiko menyebabkan tumpah darah.

Jika ini berlaku, kebarangkalian untuk seseorang memerlukan pemindahan darah (blood transfusion) akan meningkat demi menyelamatkan nyawa.


Menurut laman kesihatan Web MD, bayi yang dikandungkan juga berisiko mengalami masalah tumbesaran serta keterlewatan perkembangan. Malah, bayi mungkin turut terdedah kepada risiko anemia.


Selain itu, bahaya kurang Hb juga memberi kesan kepada kesihatan fizikal bayi, di mana sejak dalam kandungan lagi bayi tidak dapat membesar dengan normal.

Bayi IUGR (IntraUterine Growth Restriction) biasanya lahir dengan berat badan yang kurang daripada normal dan memerlukan perhatian khusus daripada pihak hospital. Kes sebegini juga boleh berpunca daripada kelahiran bayi pramatang oleh ibu yang mengalami anemia.



Komplikasi-komplikasi akibat kekurangan Hb dalam darah boleh menjadi punca bayi meninggal dalam kandungan.


Dalam sebuah jurnal kesihatan, kajian oleh Intercollege Physiology Program and the School of Nursing mendapati bahawa wanita yang memiliki bacaan Hb rendah selepas bersalin lebih berisiko mengalami masalah tekanan perasaan / meroyan / postpartum depression.


Dalam kes yang paling teruk, anemia yang tidak dirawat boleh menjadi punca kematian ibu hamil.


Antara sumber makanan kaya zat besi yang baik terdiri daripada beberapa kumpulan makanan berikut:

Sumber haiwan:

daging
hati
ayam
limpa
kerang
ikan
sotong
ikan bilis
Sumber sayuran

pegaga
pucuk paku
kangkung
bayam
kailan


VITALEA = Mengandungi zat besi yang membentuk hemoglobin,mengelakkan keletihan dan anemia. Mengandungi cooper yang membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin.

VITAMIN C = Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik.

B COMPLEX = Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat,dan antibodi,merangsang sirkulasi darah dalam tubuh,merawat dan mencegah anemia,pening dan keletihan.

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

PELUANG JANA PENDAPATAN HANYA DARI RUMAH

Seronok pulak terjebak dalam business shaklee. Kaknira lebih tahu tentang kepentingan kesihatan diri, jaga penampilan diri untuk suami. Lebih confident berbanding sebelum ni.

Sebelum ni serabai gila. Tapi, bila terjebak dengan shaklee ni, makin improve lah. Yer la, kita nak jual produk kesihatan, kita sendiri kena sihat dan cergas. Lepas tu kena lah segak sikit. Tak boleh nak serabai jumpa customer.

Hak paling penting cantik untuk suami ðŸĪŠ.

Bukan tu je, bila dah terjebak dengan business shaklee ni, kaknira juga boleh jana income melalui dari rumah saja.
Pada awalnya, aim extra RM 500 je sebulan. Cukup untuk kaknira belanja diri sendiri, bagi mak sikit, bayar topup phone, belanja anak-anak makan dan baju baru.

Tapi, siapa sangka rezeki kaknira ada dalam business shaklee. Tu keta kat belakang dah masuk usia 1 tahun 7 bulan shaklee bayarkan tiap month.




Boleh la jugak merasa ada kereta sendiri sebelum usia 30 tahun.

Sungguh tak pernah terlintas pun nak pakai kereta sebab kaknira bukan orang yang berharta. Asal anak penjual kuih saja. Asbab semangat nak berjaya dalam hidup dan ubah taraf hidup, tidak pernah kenal erti penat lelah, ini hasilnya.

Kaknira juga sangat bersyukur ada suami yang sangat supportive. Dia penyokong paling kuat di belakang kaknira. Hehe.

Tenkiu suami!

Jom siapa nak cari extra money tiap month, kita sembang lebih detail kat whatsapp. Kaknira akan ajar dan train korang untuk buat business.

Jom kita bangkit berniaga! 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading