Tuesday, 11 April 2017

Kenapa Saya Harus Pilih Collagen Powder Shaklee?



Selalu kita dengar orang sebut kolagen dikaitkan dengan penjagaan kecantikan kulit. Tapi,sejauh manakah anda tahu apa yang dimaksudkan dengan KOLAGEN?

APA ITU KOLAGEN/COLLAGEN?

Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit,rambut,kuku,ligamen,otot,tulang,sendi,tendon,mata,gusi,dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit kita adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolegan. FYI,kornia mata kita ni pun sebenarnya adalah kolagen.

FUNGSI KOLAGEN

Kolagen bertindak untuk melindungi organ kita seperti hati,perut,jantung,peru-paru,saluran darah,sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk organ luaran pula,kolagen membantu dalam kecantikan (yang ni ramai wanita suker!) dan kesihatan. 

KESAN COLLAGEN KE ATAS BADAN 

⏩ memelihara ketegangan dan keanjalan kulit.
⏩ menelihara kelembapan kulit.
⏩ menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang.
⏩ menguatkan otot dan tulang.
⏩ membantu hati dalam proses detoksifikasi.
⏩ memelihara kelenturan sendi.
⏩ mengurangkan keradangan.
⏩ memberi tenaga.
⏩ memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

APA BEZA SHAKLEE COLLAGEN POWDER SHAKLEE DENGAN BRAND LAIN dan KENAPA SAYA HARUS PILIH COLLAGEN POWDER SHAKLEE?

Shaklee Collagen Powder (SCP) ni di buat daripada kolagen bermolekul sangat ringan lebih kurang 1,00 Dalton sahaja. Asid amino pulak tinggi. Anggaran 3000. Jika jisim molekul biasa,lebih dari 30,000  Dalton lepas tu asid aminonya 20-25 je. Woha! Sangat beza kan.. sebab tu SCP berkesan..ngeeeengeeee.. ;)

FYI,bila jisim molekul ni sangat rendah maka mudahlah diserap badan dan usus kita. Bila senang diserap dapatlah bantu tingkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis kulit kita dengan berkesan.  Faham tak? Moga faham lah ye!

Bukan tu je,SCP ni mempunyai sel kepaduan yang sangat tinggi dan mempunyai kapasiti untuk mengekalkan kelembapan kulit kita. 1 gram asid hialuronik boleh menahan air sebanyak 6 litre. Hebat kannn?

Ramuan yang ada dalam SCP ni takde bahan pengawet dan bahan tiruan ye. Pewarna pun takde. Gula takde dan bahan terlarang yang lain pun tak de..Semuanya natural 100%. 

Lepas tu kan,senang je nak bawak.. sebab SCP ni packetnya kecikkecik. Cuteee je. Nak letak dalam poket seluar,celah stroller anak atau kat mana-mana pun boleh.

Last sekali,mudah larut. Takyah nak shake bagai. 


KANDUNGAN YANG ADA DALAM COLLAGEN POWDER 

  • Kolagen Ikan - Memberikan kesan elastin,mengekalkan kulit lebih anjal.
  • Ekstrak Kulit Kerangan - Mengandungi glukosamina sebagai pelincir sendi,menghidrat mata,dan melegakan ketidakselesaan mata.
  • Lactobacillus Acidophilus - Meningkatkan penyerapan kolagen.
  • Ekstrak Biji Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan.
  • Ekstrak Pfaffia - Merawat rambut gugur,ketidakseimbangan hormon,dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga. 
  • Vitamin C - Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
  • Vitamin B2,B6 - Membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.
APA KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

  • meningkatkan kelembapan kulit
  • mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
  • mengurangkan kekasaran dan kekeringan kulit
  • meningkatkan dalam penampilan keseluruhan
  • meningkatkan keserian dan menyeratakan tona kulit
  • meningkatkan keanjalan,ketegangan dan elastisiti
  • meningkatkan ketebalan rambut
  • muka yang kusam,akan berseri bak anak dara
  • hilangkan tanda-tanda penuaan
  • menegangkan payudara dan juga kulit
  • mengurangkan parut-parut degil
Banyaknya!

Ujian klinikal ke atas SCP membuktikan 71% pengguna mempunyai tekstur kulit yang lebih gebu selepas menggunakannya selama 8 minggu berturut-turut.

  • 69% peningkatan terhdap kelembapan kulit.
  • 75% peningkatan terhadap kelicinan kulit.
  • 90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit.
  • 80% pengurangan kedutan di wajah.

SIAPA YANG PERLU AMBIL SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Jika anda tergolong dalam kalangan mereka yang nira list di bawah,kira wajib ambil lah ye :)

  • ada kedutan dekat wajah.
  • ada bintik hitam dan jeragat.
  • ada mata panda.."eye bag".
  • ada pori-pori besar.
  • kulit lesu dan mudah kering.
  • nampak tua dari umur sebenar.
  • sakit belakang dan sakit sendi.
  • kulit tona tidak sekata.
  • gusi tak sihat.
  • garis halus kat leher.
  • payudara kendur dan punggung tak perky. (hiks!)
  • kuku senang patah/pecah.
  • tumit merekah.
  • ada lingkaran hitam bawah mata.
  • rambut kering dan bercabang.

Jom kita tengok side effect mereka yang consume Collagen Powder Shaklee ni.











♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

Monday, 10 April 2017

Gabungan Vitamin C dan Vitamin E dan Hasilnya!


Cepat sunggguh masa berlalu. Tanpa sedar dah lama tak sharing kat sini. Aduhai.Sila tepuk dahi sendiri. Tapi,bukan kaknira taknak sharing cuma kekangan masa yang jelese jer dengan kaknira. Hahaha. Alasan jer kan? 

Untuk entri kali ni,kaknira nak share pasal Vitamin C dan Vitamin E dan produknya haruslah keluaran Shaklee. Kan kaknira ni pengedar Shaklee. Takkan lah nak cerita produk lain pulak kan? Hikhik. 

MANFAAT KESIHATAN & KECANTIKAN SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS



KESIHATAN 
Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya antioksidan yang berkuasa,mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat - Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah,mengekalkan kapilari darah yang sihat,menghindari arteriosclerosis,thrombus,menghalang pendarahan dalaman,hidung berdarah,pendarahan selebral dan skurvi.

KECANTIKAN
Membentuk kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan. Oleh itu,ia mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik. 

Mencantikkan Kulit - Ambil vitamin C saja setiap hari untuk kulit yang lebih cerah,melambatkan penuaan,dan menyekatpembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

MANFAAT KESIHATAN & KECANTIKAN VITAMIN E COMPLEX 

KESIHATAN
Melindungi Jantung - Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan penghasilan lipid,meningkatkan kolestrol HDL,mengurangkan tekanan darah,menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri,menghalang anemia hemolitik,penyakit jantung dan lain-lain.

Anti-Oksidan Yang Kuat - Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk antio-ksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser,mengukuhkan sistem imun,menghalang atau melambatkan pertumbuhan kanser,mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ia juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.

KECANTIKAN
Anti-Penuaan - 1 kapsul vitamin E setiap hari membantu melambatkan penuaan,mengurangkan kedut,garis halus,parut,jerawat dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan tona muka,dada dan otot peha.

Membaiki Parut - Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

FUNGSI VITAMIN C DAN VITAMIN E

Keperluan vitamin C bagi setiap tubuh orang adalah berbeza mengikut faktor seperti 

- gaya hidup
- tahap kesihatan dan
- usia

Bagi mereka yang sibuk,aktif bersukan,merokok atau sering terdedah kepada pencemaran,keperluan vitamin C adalah lebih tinggi berbanding dengan orang lain.

Vitamin C dapat :

- meningkatkan daya tubuh seseorang.
- mempercepatkan pemulihan.
- mengurangkan risiko penyakit jantung,strok,barah dan katarak.
- membantu mengurangi racun dalam badan.

Manakala Vitamin E adalah vitamin antioksidan yang mampu :

- meningkatkan kekebalan tubuh dari berbagai penyakit
- melindungi kesihatan kulit
- mencegah barah,penyakit jantung,katarak,glukoma,Alzhemeir,Parkinson.
- melindungi kesihatan kulit dan mengurangkan bekas luka (parut) di kulit anda.

Vitamin E Complex Shaklee membekalkan 400 IU vitamin E untuk memenuhi keperluan Vitamin E anda setiap hari. 

Manfaat Gabungan Vitamin C dan Vitamin E 

Manfaat Gabungan Vitamin C dan Vitamin E   Membantu mencukupkan keperluan harian vitamin C dan vitamin E. Meningkatkan dan memelihara daya tahan tubuh daripada berbagai serangan penyakit. Mempercepat pemulihan. Membantu meningkatkan kualiti sperma. Perlindungan dan mengoptimumkan kesihatan jantung dan pembuluh darah.



  • Membantu mencukupkan keperluan harian vitamin C dan vitamin E.
  • Meningkatkan dan memelihara daya tahan tubuh daripada berbagai serangan penyakit.
  • Mempercepat pemulihan.
  • Membantu meningkatkan kualiti sperma.
  • Perlindungan dan mengoptimumkan kesihatan jantung dan pembuluh darah.
TESTIMONI


Nak kulit cantik dan sihat? Boleh hubungi kaknira ye!



♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

Tuesday, 14 March 2017

Pengalaman Bersalin Secara Induce


Lamanya tak menulis kat sini. Dah berhabuk rasanya belog kesayangan kaknira ni. Mintak ampun bagi yang tertunggu entry baru (ceh! acah-acah femes lah sangat) *tangan dibahu,mata ke atassss..

Alhamdulillah,tadi dah bayar bil broadband,jadi dapatlah kaknira berbelog malam ni. Maklumlah,bila dapat bonus shaklee baru kaknira bayar apa yang patut,taknak susahkan suami. Kan buat bisness ni sebab nak ringankan beban dia. Jadi,bil-bil yang boleh dibayar sendiri,kaknira selesaikan sendiri.

Okaylah,sebelum pergi jauh,kaknira nak share pengalaman bersalin secara induce. Usia anak pun dah sebulan 1 hari. Haaaaha,baru sempat nak share kan.

Sepatutnya tarikh EDD kaknira 1/2/2017. Tapi,disebabkan baby syiok duk dalam perut kaknira ni,sampailah hari ke tujuh tu masih belum keluar,maka doktor bagi surat. Surat apa? Surat untuk menyerahkan diri ke Hospital. Maka berhuhuhuhu lah kaknira. 


Jadi,pada 7/2/2017 bersiaplah kaknira ke hospital. Dengupan jantung masa ni,macam nak tercabut tau dak. Yerla,sebab tak pernah kena serah diri. Tapi,anak ketiga ni kena pulak pi serah diri. Kira nak pergi berjuang sebab beranak ni antara hidup dan mati. Hari tu kaknira request kat suami,tak payah hantar Naufal (anak sulung) ke sekolah. Kaknira nak semua anak-anak ikut hantar kaknira ke spital. Huhuh,ngade-ngade kan? 


Nampak jer senyum kan? Sebenarnya,ni lepas call mak..muka lepas menangis. Beritahu mak dah nak gerak ke spital,mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki dan mintak mak doakan semoga segalanya dipermudahkan. Mak cakap,mak maafkan semuanya,kakak takde buat salah pun dengan mak selama ni dan mak doakan kakak dipermudahkan. Huwaaaa..nanges kaknira..

Jam 9 pagi,kami semua gerak.. Siap semua urusan pendaftaran,suami bawa naik beg ke katil. Salam suami,mertua,anak-anak. Masa ni nak nanges,tapi tahan jerla. Sedih sebab anak no 2 Naadim ajak balik. Sambil pujuk Naadim cakap,nanti ummi balik bawak baby ye. Naadim balik rumah dulu. Fuh,masa ni memang tak tertahan air mata nak keluar..tapi tahan. Malu kot nak nanges depan anak-anak. ahahhaa. 

Bila dah check in spital,proses pertama yang dibuat..misi cek tekanan darah dan buat ctg. Nak cek jantung baby ok ke tak. Alhamdulillah semua ok. Masa dalam wad,adik bongsu yang datang melawat tiap masa. Tapi,kalau dia kerja,dia tak dapat datang ler. Maka,time melawat kaknira pergi surau untuk solat dan mengaji. Mesti korang tertanya kenapa suami dan anak-anak tak datang? Suami kaknira kerja,masa dia sangat terhad dan biasa dia akan datang waktu pagi. Selepas punch card kejap,dia curi masa prgi spital. Anak-anak pergi melawat hari jumaat. Suami bawa. Tapi,kaknira jenis hati tisu,cepat nak nanges. Ohya,malam-malam suami akan call,pakai video messenger. Jadi dapatlah lepas rindu kat anak-anak. 



Ohya,masa 7hb tu lepas masuk wad,doktor panggil untuk cek bukaan cm. Seram hoi,dah takde sakit apa,nak cek bukaan cm..mana ada. Jadi,ada lah sorang doktor ni,muka macam Mira Filzah..Memang cantik,ayu orangnya. Dia yang cek bukaan cm.. Weyh! Nampak jer ayu,tapi sakitttttt woi..Sampai terangkat b**t*t.. Cakap kat dia,"doktor,sakit".. hahhaa. Dia pun cakap,saya tolong bukakan cm awak. Ok,sekarang dah 2cm. 

8hb pagi selepas breakfast tu,doktor panggil lagi untuk cek bukaan. Masih sama. 2cm. Doktor pun cakap,okya,kita akan masukkan ubat separuh. Maka,dalam pukul 10pagi tu kenalah masuk ubat ikut..tutttttt..

Masa ni memang dah gugel pengalaman orang yang bersalin induce,mesej orang-orang yang berpengalaman. Antaranya kaknira mesej Mak Wani..geng shaklee.. Kata-kata positif yang dia berikan dan dia suruh kaknira banyak-banyakkan berdoa,berjalan,buat squad,LUA dan macam-macam tips lagilah. 

Petang tu adik datang dan kaknira suruh adik tutup tirai kat katil. Buat squad agar dapat membantu bukaan cm. Huhuhuhu. Sampai nak tercabut lutut kaknira buat. Malam tu pulak telan telur mentah dan tolak dengan air fresh orange. Salah satu usaha untuk permudahkan urusan bersalin dan cepat bukaan cm. Uiks,gulp! First time telan telur mentah. Nak muntah. Tapi,tahan jerlah. 

Di pendekkan cerita,sampailah 11 hb masih sama. Bukaan 3cm jer selepas dah masuk ubat tu yang dari 8hb. Jadi,11 hb tu misi datang kat katil dan cakap.."awak siap semua kelengkapan baby,kami akan hantar masuk LR". Masa ni call mak,call suami cakap nak masuk LR,mintak maaf semua dan doakan agar  dipermudahkan urusan. Mak dah suruh kakak ipar dan adik cuti,suruh dorang pergi spital dan report perkembangan kaknira. Seorang ibu,pasti rungsing sebab anaknya sedang berjuang untuk proses kelahiran. Selesai call semua,kaknira ambil ESP,air zam-zam dan buah kurma 3 biji. Untuk bekalkan tenaga.

Jam 10 pagi doktor cek bukaan cm.Masih sama. Takde perkembangan dan doktor pecahkan air ketuban. Dalam pukul 11,induce kali kedua. Kaknira mula-mula tak tahu  air apa ni dia pasang..Kaknira pun tanya doktor pelatih cina ni. Ni untuk apa ? Dia cakap,air ni akan buat kaknira makin sakit dan bantu bukaan jalan. Oh,gituuuuu.. induce pakai air. hahha.

Contraction ada,tapi nak kata sakit sangat tu takdelah,nak explain pun tak reti. Tiap kali sakit,doktor cina tu yang usap perut,kaknira genggam tangan dia. hahaa. nasib takde cakar-cakar. Tapi,bila sakit,kaknira akan sebut Allah dan baca doa nabi yunus tu..kemudian akan tarik nafas,hembus. Kaknira sedut jugak gas untuk kurangkan contraction,nama apa tah gas tu kaknira lupa. Next entry kaknira share ye..hehehe

Lepas tu call suami,nanges-nanges. Nanges bukan sakit,tapi nanges sedih sebab bukaan cm sangat slow. Suami cakap sabar lah.. Suami tak teman sebab dia pun mabuk darah. Kang,kaknira kalut nak beranak,dia pulak hak pingsanggggg.. hihihi. 

Masa tu hampir jam 7 malam,beberapa orang doktor masuk dan dorang diskus,bagi masa 2 jam lagi. Lepas tu,tengok macam mana. Beberapa minit kemudian,sorang doktor cakap,bila awak contraction,cuba teran. Masa tu bukaan 7-8cm. Tepat jam 7 malam,6 orang doktor,doktor pelatih yang cina tu dan berapa orang lagi tah yang ada dalam LR tu kaknira tak ingat. Tapi,masa proses nak teran tu,seramai 6 orang yang bantu. Hamek kau! Ramai kemain. haha.

Jam 7.10 malam,kaknira beritahu doktor,doktor,saya tak boleh teran..saya dah penat. Doktor pun cakap,awak baru teran 10 minit dan cakap tak boleh. Kepala anak awak ni dah nampak. Rambut kemain lebat. Awak kena kuat,demi anak awak. 

Sorang doktor tolong tolak baby keluar,2 orang tolong usap perut,sorang tukang korek bukaan,sorang tukang gunting dan sorang doktor lelaki tolong angkat kepala suruh tenegok perut. 

Tepat jam 7.25 malam,masa tu tengah maghrib,sorang doktor selawat dan tolak baby,maka keluarlah anak kaknira seberat 3.61kg. Allahhhhhh. Allahhhhhh. Allahhhhhhh. Tu jer yang kaknira mampu sebut. Doktor letak baby yang penuh darah kat atas dada kaknira. Alhamdulillah semua selamatt.



Alhamdulillah,Syukur semuanya selamat. Apa yang penting,persiapkan diri bila tahu kena induce. Kalau tanya kaknira sakit ke induce ni? Bagi kaknira sakit induce ni sama dengan tak induce. Yang penting,jangan letak perkataan SAKIT tu kat depan. Clearkan emosi,dan fikir,aku nak jumpa anak cepat-cepat. In Sha Allah semua akan selamat dan dipermudahkan. Lagi satu,jangan jerit. Nanti hilang tenaga. 

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : @anira_mustapha
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229


Thursday, 2 February 2017

PROMOSI FEBRUARI 2017



Ehem. Ehem. Ehem. Kaknira belum war-warkan lagi secara keseluruhan PROMO SHAKLEE bulan ni kan? 

Ni haaaaaa,jengggggg-jengggggggg-jenggggggg 




Berbaloi sangat PROMOSI bulan FEBRUARI 2017 nih 
Rugi kalau tak grab 














♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : @anira_mustapha
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229







Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016